Разлика между твърда дървесина и ламинат

floor-pd Твърда дървесина срещу ламинат

Когато разглеждате дървени подови настилки, се използват различни материали. Твърдото дърво и ламинатът обаче са най -широко използваните настилки. И твърдата дървесина, и ламинатът имат своите предимства и недостатъци.

Твърдата дървесина се използва от много векове, но ламинатът е само по -късно издание. От двата подови настилки ламинатът е по -популярен, тъй като има повече предимства от другия.

Когато се сравняват двете, ламинираните подове могат да понасят влагата по -добре от подовите настилки от твърда дървесина. Освен това ламинираните подове могат да устоят на бактерии и други вредители по -добре от подовите настилки от твърда дървесина.

По отношение на издръжливостта, ламинираните настилки са по -здрави и по -издръжливи от подовите настилки от твърда дървесина. Казано е, че ламинираните настилки са около 15 пъти по -здрави от подовите настилки от твърда дървесина. Ламинираните настилки се състоят от много слоеве в сравнение с подови настилки от твърда дървесина. Освен това, ако ламинираният паркет се повреди, е по -лесно да се смени.

Въпреки че и твърдата дървесина, и ламинатът драскат, първият драска по -лесно. Когато говорим за тяхната поддръжка, е по -лесно да се борави с ламиниран паркет, отколкото от твърда дървесина. Ламинираните настилки не улавят вода или замърсявания и затова е по -лесно да се избърше с четка или гъба. От друга страна, отнема много време, както и други почистващи продукти, за почистване на подови настилки от твърда дървесина.

Когато ходите по подови настилки от твърда дървесина, има естествено усещане, а също така и хватката е по -здрава. Напротив, ламинираният паркет дава по -гладко усещане.

Когато сравняваме цената, ламинираният паркет е по -евтин от подовата настилка от твърда дървесина. Също така е по -лесно да се монтира ламиниран паркет, отколкото паркет.

Твърдата дървесина дава естествено усещане. Ламинираните настилки се предлагат в различни дизайни и могат да се монтират според изискванията.

Резюме:

1. Ламинираните настилки са по -популярни, тъй като имат повече предимства от подовите настилки от твърда дървесина.

2. Ламинираните настилки могат да понасят влагата по -добре от подовите настилки от твърда дървесина.

3. Подовете от ламинат могат да устоят на бактерии и други вредители по -добре от подовете от твърда дървесина.

4. Ламинираните настилки се състоят от много слоеве в сравнение с подовите настилки от твърда дървесина. Ламинираните настилки са по -здрави и издръжливи от подовите настилки от твърда дървесина.

5. Ако ламинираният паркет се повреди, е по -лесно да се смени.

6. Ламинираните настилки не улавят вода или замърсявания и затова е по -лесно да се избърше с четка или гъба. От друга страна, отнема много време, както и други почистващи продукти, за почистване на подови настилки от твърда дървесина.

7. Ламинираният паркет дава по -гладко усещане. Подовите настилки от твърда дървесина придават естествено усещане, а и захващането е по -здраво.

Вижте повече за: ,