Разлика между дървени и инженерни настилки

Твърда дървесина срещу инженерни настилки

Подовите настилки от твърда дървесина никога не трябва да се бъркат с проектирани подови настилки, въпреки че дървото представлява основен компонент и в двата случая, тъй като има голямо разнообразие от разлики между двете. Най -забележителното от тях е, че в случай на подови настилки от твърда дървесина, всички компоненти са под формата на чиста твърда дървесина на всички дълбочини. В този вид настилки няма добавки. От друга страна, проектираните подови настилки се състоят от чисто твърдо дърво, както и от шперплат. И двата материала присъстват в алтернативни слоеве. Обикновено само горната част е направена от истинска твърда дървесина, докато вътрешната част се пълни с по -евтини имитации.

Друга разлика между тези два вида подови настилки е ценообразуването. Подовите настилки от твърда дървесина са доста превъзходни по качество и следователно са на сравнително висока цена. Инженерните настилки се състоят от малко чисто дърво, а останалата част е под формата на шперплат. Шперплатът е изобилно наличен компонент, който прави цената на тази конкретна настилка ниска.

По отношение на издръжливостта също, подовите настилки от твърда дървесина и инженеринг се различават до голяма степен. Подовите настилки от твърда дървесина могат да издържат поколения, без да отстъпват места за повреди или износване. Той е силно устойчив на вредители и термити, които могат да развалят дървените инсталации в къщата. Тази настилка може да се шлайфа отново и отново без никакви неблагоприятни ефекти. Инженерните подови настилки са по -малко издръжливи, тъй като могат да се шлайфат само ограничен брой пъти. Поради този факт животът му е значително намален. Шперплатът е по -вероятно да се повреди поради термити или други фактори, свързани с времето.

Инженерните подови настилки са по -гъвкав вариант, особено за тези, които обичат да променят визията на къщата си често. В този случай може да се отстрани само горният слой и нов от избрания материал може да се закачи здраво на място. Много е лесно да продължите да сменяте подовата настилка. Промяната в случая на под от твърда дървесина обаче може да бъде доста трудно предложение, тъй като процесът на инсталиране и отстраняване е доста сложен, отнема много време и струва скъпо.

Резюме:

1. Подовите настилки от твърда дървесина не могат да издържат на високи нива на влажност и се повреждат, когато са изложени на такива фактори. Така че, не трябва да се инсталира в бани или кухни. Инженерните подови настилки не са податливи на такива повреди и могат да бъдат монтирани в натоварени с влага части на къщата.

2. Подовите настилки от твърда дървесина осигуряват богат и чист завършек в сравнение с проектираното облекло, което може да придаде евтин вид, ако не е монтирано по правилния начин.

3. Подовите настилки от твърда дървесина ще ви издържат много по -дълго време в сравнение с проектираните подови настилки.

4. Инженерните подови настилки са по -евтин вариант и не се нуждаят от големи инвестиции. Подовите настилки от твърда дървесина могат да бъдат трудни за инсталиране, ако сте със строг бюджет.

5. Подовите настилки от твърда дървесина не се състоят от друг материал, освен от чиста твърда дървесина, докато инженерните настилки могат да имат друг материал, освен определен процент чисто дърво.

3 коментара

  1. Добри съвети като цяло, когато търсите шперплат, винаги е най -добре да се уверите, че използваното лепило е WBP. Устойчив на атмосферни влияния и кипене, след което е безопасен за употреба в продължение на много години. Джак

  2. Последните технологични постижения значително увеличиха броя на достъпните и много атрактивни опции за подови настилки. Това е факт!

  3. Благодаря ти

Вижте повече за: ,