Разлика между Guitar Hero и Rock Band

guitarhero_book Guitar Hero срещу Rock Band

Запалените музикални геймъри са еднакво разделени (и с право) в битката си за най -добрия конзолен рокер между Guitar Hero и Rock Band. Двете са много впечатляващи музикални игри и основното функциониране на двете игри е доста сходно, но в едната ще намерите няколко елемента, които не са налични в другата. И двете игри включват режими за един играч и мултиплейър , както и възможност за онлайн игра. Начинът, по който избирате между двете игри, може също да зависи от вашите индивидуални вкусове за рок музика и инструменти. Guitar Hero е издаден за първи път през 2005 г., първоначално от RedOctane. Rock Band е продукт на Harmonix Music Systems и за първи път е издаден през ноември 2007 г.

Първо ще трябва да разберете платформите за игри, на които се поддържат игрите. Guitar Hero версии I, II и III се поддържат от PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360, Wii, както и от PC и Mac OS X. Всички версии се продават с кабелна SG Gibson китара, която е червена за версия I и черна за версии II и III. Безжичен китарен контролер Gibson Les Paul може да бъде закупен отделно за Play Station 3 и Xbox 360. Китарен контролер Gibson X-Plorer се предлага и за Guitar Hero II на Xbox 360 и Guitar Hero III-Legends of Rock за компютър. За Rock Band има версии за PlayStation 3 и Xbox 360 , както и за PlayStation 2 и Wii, издадени на различни дати в САЩ и Канада. Той е опакован с китарен контролер Fender Stratocaster, който може да бъде или кабелен или безжичен, USB микрофон, барабанен контролер, а за Xbox 360 са предвидени и слушалки.

По принцип играта за двете игри е да се направи симулация на рок музика, използвайки периферни устройства, моделирани като истински инструменти за рок музика. За Guitar Hero, китарният контролер Gibson SG е основният вход за играта и симулира действителна китара, когато играете играта. Въпреки че вместо струни и ладове, той използва бутони за лади, обикновено пет, и лента за струни. Играта е претърпяла различни серийни разширения, като някои са ориентирани към групата. Guitar Hero обикновено е предпочитание за китаристи -пуристи и соловисти, тъй като стилът и дизайнът напълно отговарят на соловата игра. За Rock Band контролерът Fender Stratocaster се използва за игра на оловни и бас китари. Характеристиките му са много сходни с тези на контролерите на Guitar Hero, но контролерът Stratocaster има пет по -малки бутони в близост до основното тяло на китарата. Двете игри идват с едни от най -големите оригинални записи в рок музиката, от групи като Nirvana, Muse, Metallica и Aerosmith, сред много други. Въпреки това, за мултиплейър игра, Rock Band е най -добрият избор, тъй като ще получите повече от стойността на играта, когато играете като група.

Резюме: 1. Guitar Hero е пуснат от RedOctane доста преди създаването на Rock Band, съответно през 2005 и 2007 г. 2. Героят на китарата използва контролер за китара Gibson SG, докато Rock Band използва контролер за китара на Fender Stratocaster. 3. Guitar Hero е най -подходящ за китарист соло играч, докато Rock Band ще ви даде по -добра стойност, когато свирите като група.

Вижте повече за: , ,