Разлика между гел ноктите и акрилните нокти

Гел -нокти срещу акрилни нокти

Жените винаги искат да изглеждат добре и с оглед на това, бизнесмените и производителите са разработили много продукти, за да отговорят на нуждите на жените. Модни аксесоари като чанти, обувки, бижута и дори подобряване на ноктите се предлагат в повечето бутици и магазини навсякъде по света.

Удължаването на ноктите, изкуствените нокти, фалшивите нокти или както искате да наречете тези аксесоари бързо се превръщат в тенденция. Â Те са покрития за ноктите, а някои са направени да изглеждат точно като нормални нокти с дизайн. Има много материали, от които могат да се направят изкуствени нокти; два от най -широко използваните изкуствени нокти са гел ноктите и акрилните нокти.

Гел за нокти

Гел ноктите и акрилните нокти са изработени от същите материали, мономерна течност и полимерен прах. Разликата е, че гел ноктите съдържат олигомери, които са мономери с къса верига, които правят изкуствените нокти по -гъвкави.

Можете да имате гел нокти, където пръстите се поставят под ултравиолетова светлина за две минути, за да се втвърдят; това се нарича светли втвърдени гел нокти. Не са налични и светли гел нокти, които се правят чрез нанасяне или пръскане на ноктите със специален гел активатор или чрез потапяне на ноктите във вода.

Ноктите с гел изглеждат много като естествените нокти. Те са тънки, лъскави и без мирис. Поради своята тънкост ноктите са склонни да се чупят лесно и не държат добре лака. Освен това, те са по -скъпи от другите изкуствени нокти и когато се счупят и трябва да ги поправите, ще ви е необходима експертна помощ.

Акрилни нокти

Акрилните нокти са най -често използваните изкуствени нокти. Те са по -достъпни и можете да ги поставите върху себе си. Всичко, от което се нуждаете, е специално лепило, предназначено за нанасяне на ноктите. Поставянето на рисунки върху акрилни нокти също е лесно; всичко, от което се нуждаете, е малко артистично докосване.

Акрилните нокти обикновено се носят, за да се скрият счупените, повредени или лоши нокти. Той също така предпазва ноктите от по -нататъшно счупване и разделяне. Устойчивостта на акрилните нокти ги прави идеални за тази цел.

Освен функционални, акрилните нокти също могат да подобрят външния вид на ноктите ви. Можете да поставите лак и дизайн върху тях, за да изглеждат привлекателни. Можете да ги подадете в кръгли, квадратни или перлени форми и да ги носите дълги или къси с френски връхчета.

Резюме:

1. Въпреки че и двата вида изкуствени нокти са изработени от едни и същи материали, мономерна течност и полимерен прах, гел ноктите имат допълнителна съставка, олигомер, който също е някакъв вид мономер. 2. Гел ноктите са по -гъвкави от акрилните нокти. 3. Гел ноктите са по -тънки от акрилните. 4. Гел ноктите са по -скъпи от акрилните. 5. Геловите нокти са по -малко издръжливи от акрилните. 6. Акрилните нокти се нанасят по -лесно от гел ноктите. 7. Гелевите нокти са по -трудни за фиксиране и замяна от акрилните. 8. Акрилните нокти могат да се нанасят у дома, докато гел ноктите трябва да бъдат нанесени от експерт по ноктите в салон.

1 коментар

  1. Имат ли латекс, защото съм алергичен към латекс и искам да си оправя ноктите !! Но бих искал първо да знам

Вижте повече за: ,