Разлика между GED и диплома за средно образование

GED срещу диплома за средно образование

GED или общообразователно развитие и диплома за средно образование са сертификати, които позволяват на учениците да преминат към по -високи нива.

След като един ученик завърши гимназия, той или тя получава награда за средно образование. Но GED е само тест, за да се оцени дали човек има нивото на познания на ученик от гимназията.

В повечето случаи само отпадането от училище отива за общото образователно развитие. Поради тази причина той има прикрепена отрицателна стигма.

Когато говорим за GED и диплома за средно образование, има голяма разлика във възрастта, когато човек може да се запише за двете. В повечето региони човек, който е на поне 16 години, може да се яви на тест за общо образование. Споменатият ученик не трябва да е завършил гимназия и в момента не може да бъде записан в гимназия. За диплома за средно образование няма минимална възраст, но студентът трябва да е завършил предвидената курсова работа.

Налице е също така разлика в продължителността на курса. Студент, който иска диплома за средно образование, ще трябва да изчака четири години, за да завърши курса, въпреки че повечето студенти завършват курса само за три години. Що се отнася до общото образователно развитие, това е само седемчасов тест по пет предмета.

Общото образователно развитие е въведено през 1942 г., главно за войници, завърнали се от войната, за да продължат образованието си.

Подобно на дипломата за средно образование, GED също се приема за продължаване на колежа, а също и за получаване на определени работни места. Но възможностите, които получава притежателят на диплома за средно образование, не са достъпни за човек, който има GED.

Резюме

1. След като един ученик завърши гимназия, той или тя се награждава с диплома за средно образование. Но GED е само тест, за да се оцени дали човек има нивото на познания на ученик от гимназията. 2. Само едно отпадане от училище отива за общообразователно развитие. Следователно той има отрицателна стигма. 3. Студент, който иска диплома за средно образование, ще трябва да изчака четири години, за да завърши курса, въпреки че повечето студенти завършват курса само за три години. Що се отнася до общото образователно развитие, това е само седемчасов тест по пет предмета.

Вижте повече за: