Разлика между игра и спорт

sport-game Спорт срещу игра Хората често възприемат играта и спорта като един и същ. Играта и спортът обаче са напълно различни. Играта включва повече от един човек, а спортът се отнася само до уменията и представянето на индивида.

Физическа активност, Спортът се извършва при съгласуван набор от правила. Спортът е свързан с развлекателни цели, или за самоусъвършенстване, или за състезание, или и за двете. Играта е предназначена и за развлекателни дейности и включва един или повече играчи. Играна въз основа на набор от правила, играта се определя като цел, която играчите се опитват да постигнат. Подобно на спорта, играта се играе и за удоволствие.

Спортът е дейност или дейности, при които се разглеждат материалните възможности на спортиста. В спорта спортистът или индивидът определя този резултат. Е, талантът на индивида не определя играта. Цялото представяне на играчите определя победителя в играта. Умението или изпълнението на индивида, макар и да имат голямо значение, не се броят много в играта; само координацията и екипният дух водят играта.

Лице, участващо в спорт, се нарича спортист или спортист. Човек, който участва в игра, е известен като играч.

Когато играта разчита на стратегия, спортът се основава на индивидуални изпълнения и късмет.

В спорта спортистът може да взема самостоятелни решения, но играчът не може да взема такива независими решения в игра. Решение се взема в игра колективно между двама или повече играчи.

Друга разлика между спорта и играта е, че първата се основава на физическа енергия, а втората се основава на умствената сила. Спортът се играе с оглед на конкуренцията, докато играта се играе с приятелско отношение.

Човек може да срещне повече професионализъм в спорта, отколкото в играта. В спорта се очаква спортистът или спортистът да прояви добро спортско майсторство и също така да има високи стандарти на поведение, като уважение към опонентите и официалните лица. Но в играта индивидът може да не представи такъв характер. В играта се отчита представянето на целия екип.

Спортът е организиран и състезателен. Това също изисква ангажираност и честна игра. Спортист или спортист винаги печелят популярност и запазват име за своите умения. Но в играта не отделният човек печели популярност, а целият екип, който създава ниша.

Резюме 1. Спортът включва индивидуални умения. В играта това е колективна отговорност на екип 2. Спортът се основава на физическа енергия, а играта - на умствена сила. 3. Играта разчита на стратегия, спортът се основава на индивидуални изпълнения и късмет. 4. Спортът е дейност или дейности, при които се разглеждат материалните възможности на спортиста. Цялото представяне на играчите определя победителя в играта.

43 коментара

  • Не е вярно

   Резюме 1. Спортът включва индивидуални умения. В играта това е колективна отговорност на екипа

   Соло заниманията могат да бъдат игри. Пасианс или Маджонг. Те включват умения (индивидуални) И онлайн игри могат да се играят от екип.

   2. Спортът се основава на физическа енергия, а играта - на умствена сила.

   Twister е игра, която включва физическа енергия. Дартс обаче ...... Боксът е спорт и изисква умствена сила.

   3. Играта разчита на стратегия, спортът се основава на индивидуални изпълнения и късмет.

   Някои хазартни игри не включват никаква стратегия и спорен късмет. Като игра KER PLUNK включва индивидуално представяне и късмет.

   4. Спортът е дейност или дейности, при които се разглеждат материалните възможности на спортиста. Цялото представяне на играчите определя победителя в играта.

   Ъ ... ... като бокса. И цялото представяне на отбора в игра не се отнася за това. Помощта на екипа (ъгъл и т.н.), но зависи от един човек…. и това е спорт.

   • Разликата е по -проста от посочената в това парче; игра (на умение) се извършва, за да се постигне „победа“ с колкото желаещи участници. Един спорт се отличава с това, че изисква елемент на защита ... в спорта можете да спрете противника си ...

    • Това е най -тъпото ... .В повечето игри можете да спрете и противника си. В игра на футбол мога да се справя с вас. В игра на дота те убивам.

     Какво ще кажете за маратон. Това игра ли е? не? Тогава защо не можеш да ме спреш? Можеш ли да ме спреш от скалното гмуркане? Това не е ли спорт? Можете ли да ме спрете да карам колело нагоре по хълм в обиколка на Франция? Или карането на 300 км на ден е игра?

     Ами тениса? Спорт или игра? и двете? можеш ли да ме спреш? не

    • В много настолни игри можете да спрете противника си. Този защитен елемент не показва спорт.

  • Основната разлика между спорта и играта е, че спортът е институционализиран и има свои собствени официални правила. Това означава, че спортът се счита за работно място, а играта не.

 1. Здравей,

  Каква е разликата между игра и спорт? Прочетох този пасаж относно играта и спорта. Ако спортът се основава на индивидуални умения. Какво ще кажете за футбола? Игра ли е или спорт?

  Благодаря

 2. И разбира се, политиците ще печелят пари от енергия, независимо от партията. Републиканци или демократи, няма значение. Маккейн = Нефт или Ал Гор = Алтернативна енергия.

 3. хей хубаво е дори си мислех, че игрите и спорта са еднакви.

  • Наистина е много хубаво. Аз също! Мислех, че и двете са еднакви

 4. Не ме интересува, че този yall е куц, не го публикувам, за да бъда куц или приятели, защото това е една от задачите ми

  • 3 години по -късно и аз имам същата задача като вас. Колко смешно, макар че тези спорни документи наистина ме ритат по дупето.

 5. Спортът и играта се използват в контекста на физическа активност. Основната разлика между спорта и играта обаче е в граматичното му използване.

  Спортът се използва като съществително. Така че казваме „X е спорт“. Играта се използва като глаголна клауза. Затова казваме „Да играеш игра на X“

  Според горното правило правилната употреба е -

  1) Крикетът е спорт. 2) Футболът е спорт. 3) Тенисът е спорт.

  1) Нека играем игра на крикет. 2) Нека играем футбол. 3) Нека играем тенис.

  Неправилно използване -

  1) Нека играем на крикет. 2) Нека играем спорт на тенис. 3) Футболът е игра. 4) Крикетът е игра.

  • Това, което вярвам, наистина го решава.

  • „Неправилно използване -

   […]

   3) Футболът е игра. "

   Футболът всъщност е игра с топка, така че няма пура.

   Но интересни наблюдения. Първоначалният пост обаче е ужасяващ, нелогичен, объркан, грешен почти във всичко. Как може някой да не даде тази звезда. Това е пълна дезинформация.

 6. няма ясна разлика между двете. Играта е просто по -общ термин от спорта. Определен спорт има стратегии, точно както в игрите

 7. Играта е обща, а спортът е по -специфична и екстремна форма

 8. какво се разбира под атлетично сърце?

 9. Какъв би бил екипажът (гребен)? Той е много екипно ориентиран, но изисква както умствена, така и физическа сила

 10. Леле, значи никога не си играл игра за един играч? или спорт за много играчи? Хаха тази статия е грешна във всички езикови дефиниции XD

  Засмях се, когато се появи първото в моето търсене.

 11. Пълни глупости. Играта се основава на късмет, а не на спорт. Като футбол. Това е игра и се основава на късмет. Плуването е спорт и няма късмет в плуването. Но не е нужно да сте завършили, за да го получите, прав ли съм? 😉

 12. Аз съм облагодетелстван от това. Имам дълъг въпрос по въпроса, но сега най -вече ясно .. Благодаря

 13. Това ще бъде краят на моя ден, но преди края чета този прекрасен пост, за да подобря опита си.

 14. Объркан съм,

  според вас: Човек, участващ в спорт, се нарича спортист или спортист. Човек, който участва в игра, е известен като играч.

  Футболът е спорт, но защо наричаме футболист вместо футболист или спортист.

 15. Следният отговор най -много ми харесва от Sanchit.

  Спортът се използва като съществително. Така че казваме „X е спорт“. Играта се използва като глаголна клауза. Затова казваме „Да играеш игра на X“

 16. Игра- където полярността или посоката на играча се променя с увеличаване на времето крикет футбол хокей шах и т.н.

  Спорт-където посоката или полярността не се променят с увеличаване на времето. Маратон, 100 метра, хвърляне на копие, скок на дължина и др.

 17. Здравейте, моля, предоставете ми есе Игра спорт Тема есе 250 думи.

 18. Докато играта и спортът се използват за описание на един и същ контекст, едното е предимно подмножество на другото, но в по -голямата си част те са синоними.

  Спортът може да се разглежда като дейност, извършвана от индивид, изискваща определено ниво на умения или усилия. Дори отборните спортове са комбинация от индивидуални усилия.

  Игрите като цяло са състезание или срещу други участници, или срещу вероятността от даден резултат.

  Боулингът се счита широко за спорт, но често се играе от един човек. Когато няколко души се състезават за най -висок резултат, това се счита за игра. Същото е и с голфа, освен че се състезават за най -нисък резултат. Правилата и механиката всъщност не играят роля при определянето на едното или другото.

  Така че някой сам боулинг може да се счита за занимаващ се със спорт боулинг, множество хора, завършили спорта боулинг, биха се считали за играещи игра.

  Всички неща, считани за спорт, се определят от уменията на лицето, което се занимава с дейността. Резултатът от този ангажимент винаги ще се разглежда като конкуренция на другите. Състезанията се наричат ​​най -вече игри.

  Така че, макар че технически можете да спортувате без игра, рядко се случва игра без спорт.

  Сега това неизбежно ще ни доведе до заключението, че всички начинания, които изискват умения, могат да се считат за спорт.

  Покерът спорт ли е? Бих заключил, че покерът е игра, а картите са спортът.

  Спортът да играеш видеоигри? Спортът на видеоигрите може да се счита за „AI“, защото докато играчът се опитва да спечели играта, побеждавайки програмираната логика на играта, програмистът се опитва да я направи възможно най -трудна/приятна.

  Както във всичко, има изключения. „Играта“ Candyland например е привидно чист късмет. Ако си спомням правилно, не трябва да се вземат реални решения, а по -скоро просто хвърлете зарове и вижте къде съдбата ще ви отведе. Чудя се дали Candyland изобщо трябва да се нарича игра. Така че „игрите“, които се състоят само от късмет (случайно определяне на някакво устройство като зарове), може всъщност да не са игри.

  Почти всеки аспект на човешкото състояние е превърнат в състезание, а оттам и в спорт.

  Изложбата с опасност ... Любопитни факти/Спорт на знанието ... Ученето/Кариерата може да се счита за един и същ вид спорт. Тестовете в училище могат да се считат за игри.

  Скриване и търсене ... на пръв поглед просто игра, но може да се счита за част от спорта на Избягване/Откриване или Стелт или Война.

  Войната… колкото и да е отвратително да сравняваме хората, които се убиват помежду си, със спорта на нещо като боулинг, предпоставката е основно същата. Спортът на войната се състои от една или повече Игри на битката. Нито стратегията, нито силата поотделно ще диктуват резултата, а само и двете, приложени по подходящ начин, ще доведат до желания резултат. Приликите с всички спортове не могат да бъдат отхвърлени.

  Така че в заключение на тази прекалено дълга гледна точка, ще кажа, че Играта е приложението на Спорт в конкурентна рамка. Спортът обхваща дейност с дадените правила. Механиката на изпълняваната дейност няма нищо общо с това дали е спорт или игра, а по -скоро контекста, в който се занимава спортът.

 19. Хокеят на лед е игра или спорт?

 20. БАДМИНТОН Е ИГРА ИЛИ СПОРТ?

Обратни обрати

 1. Разлика между футбол и футбол | Разлика между | Футбол срещу футбол
 2. Разлика между ски и сноуборд | Разлика между | Ски срещу сноуборд
 3. Разлика между съперник и враг | Разлика между | Съперник и враг
 4. Разлика между арбитър и съдия | Разлика между | Съдия срещу съдия
 5. Разлика между снукър и билярд | Разлика между | Снукър срещу билярд
 6. Разлика между NBC и MSNBC | Разлика между | NBC срещу MSNBC
 7. Разлика между софтбол и бейзбол | Разлика между | Софтбол срещу бейзбол
 8. Разлика между яке и палто | Разлика между | Яке срещу палто
 9. Разлика между Guitar Hero и Rock Band | Разлика между | Guitar Hero vs Rock Bvs

Вижте повече за: ,