Разлика между бутоните за футбол и бейзбола

football Футболни чипове срещу бейзболни чипове

Футболистите, както и бейзболистите, носят бутси, за да могат по -здраво да се хванат върху игралната повърхност. Както футболните, така и бейзболните бутони имат една и съща функция - да помогнат на играча да остане твърд на земята, като същевременно му позволява да се движи бързо и да избегне лесно спъване или подхлъзване. Въпреки това, дори ако основната им функция е една и съща, футболните бутси се различават от бейзболните в много отношения. Въпреки че разликите са стеснени с въвеждането на изкуствена трева, те все още съществуват по много начини.

По принцип футболните бутси се отнасят до спортни обувки, които имат формовано дъно с големи копчета, завинтени, за да осигурят сцепление. Копчетата са регулируеми, за да отговарят на условията на полето. Що се отнася до бейзболните щифтове, те обикновено имат стоманени пръти с размери около 3 четвърти от инча ширина и половин инч дълбочина и те са постоянно фиксирани в долната част на обувката.

Футболните бутси са по -тежки и обикновено са по -подкрепящи поради по -тежката физическа такса за спортистите, предизвикана от естеството на играта и оборудването. Те също се издигат нагоре като глезена, въпреки че различните стилове ще отговарят на различните индивидуални предпочитания. От друга страна, бейзболните бутси са много по -леки и не се издигат до глезена.

Метални шипове могат да се използват от бейзболни играчи вместо пластмасови или гумени, но не и за футболни бутси; въпреки че и двамата могат да използват обувки с пластмасови шипове. Това се дължи на различния характер на бейзболните игрища, като някои са много по -трудни за бягане от други.

Докато шиповете на бейзболните бутси са склонни да имат приблизително еднаква дължина, футболните чипове предлагат различни дължини, главно поради различията в позициите и да могат да се справят с различните повърхности на играта. В бейзбола по -бързите играчи често предпочитат по -леки бутси, докато силните удари и стомни често избират по -подкрепящи чипове. Във футбола линейните специалисти избират по -подкрепящи щифтове с опора за глезена, докато тичащите гърбове, както и широките приемници, се стремят към щифтове, които ще позволят по -добър обхват на движение.

За бейзболни игри на изкуствена трева, обикновено само стомни и ловници ще използват шипове. За футболни играчи, както и бейзболисти на изкуствена трева, те често ще използват обувки с гумена подметка с много по-малки копчета върху тях.

Резюме: Футболните бутси са по -тежки и подкрепящи, докато бейзболните чипове са по -леки. Бейзболните чипове могат да използват метални шипове, докато тези не се използват за футболни чипове. Шиповете на бейзболните чипове са с еднаква дължина, докато при футболните чипове дължината варира.

1 коментар

  1. За да се случи това, Клинтън подписа законодателство, което прави добре търговските и инвестиционните банки да правят бизнес заедно, премахвайки стената за безопасност, която FDR постави.

Вижте повече за: , ,