Разлика между FMA и FMA: Братство

FMA срещу FMA: Братство

Манга е японската версия на комикса и с годините набира популярност в много страни извън Япония, особено в САЩ и Европа. Буквалното му значение на английски е „причудливи рисунки“, които са един от най -големите му привличания - историите и героите от манга често са фантастични по природа. Докато печатните версии все още са популярни, създаването на анимирани адаптации или аниме се превърна в тенденция за много създатели и издатели на манга.

Аниме е терминът, използван за описание на японски анимационни филми, които се считат за много различни от западните анимации. Едно известно заглавие на манга, което се радва на огромен успех като аниме, е Full Metal Alchemist. Той е превърнат в телевизионен сериал със същото име, въпреки факта , че версията на Манга все още не е завършена. Създателите трябваше да направят промени по -късно, за да успокоят феновете на отпечатаното заглавие.

Франчайзът Full Metal Alchemist стана спорен, когато след края на телевизионния сериал беше обявено друго шоу - Full Metal Alchemist: Brotherhood. Феновете бяха изненадани и решиха, че това е съвсем различна история. Първите излъчени епизоди обаче показаха същата сюжетна линия и същите герои, но с леки промени, което вбеси много зрители. Това ги накара да си помислят, че са измамени да гледат римейк, който имаше много малко подобрение в сравнение с първия.

Накрая продуцентите на новата поредица Full Metal Alchemist излязоха с обяснение, че макар и двете предавания да започнат по същия начин, в крайна сметка те ще имат различен завършек. Първата трябваше да се основава на оригиналната поредица от манга, но тъй като тогава не беше напълно завършена, създателите трябваше да се отклонят от оригиналния сюжет, за да не развалят нещата за запалените читатели. Резултатът беше различен край, който удовлетвори феновете на версиите за манга и аниме.

Full Metal Alchemist: Братството, според продуцентите, е различно същество от оригиналното. Този път поредицата остава вярна на версията на Манга, което означава друг край. В началото може да е малко объркващо, особено за тези, които са гледали първия анимационен сериал. Те лесно могат да кажат, че това е римейк, но по същество това е изцяло нова версия.

Направени са и някои промени в начина, по който историята се развива в двете версии на поредицата. Първият започна с бавни темпове, тъй като продуцентите искаха за първи път зрителите да разберат историята, без да се налага да вземат копие от манга. Във FMA: Brotherhood историята беше по -бърза, а продуцентите очакваха зрителите да видят оригиналния.

Качеството на анимацията във FMA: Братството беше изпълнено добре, но бе счетено за по -малко сложно и по -просто от първата версия, която извади всички точки, за да окаже въздействие върху аудиторията си. Друга голяма промяна, извършена в новата поредица, е поставянето на по -малък акцент върху двамата главни герои и подчертаването на други, което не се прави често в Full Metal Alchemist.

Резюме:

1. Full Metal Alchemist не се основава изцяло на версията Manga, докато Full Metal Alchemist: Brotherhood е пълната анимирана версия на популярния комикс. 2. Историята на FMA беше по-бавна, за да позволи на читателите, които не са манга, да разберат сюжета, докато сюжетът на FMA: Brotherhood беше ускорен, за да премине към частите, които не бяха показани в първата адаптация. 3. Качеството на анимацията на FMA все още се счита за превъзходно, докато FMA: Brotherhood беше малко опростено, за да постави по -голям акцент върху историята. 4. FMA подчертава двамата си главни действащи лица, докато FMA: Brotherhood демонстрира други герои от историята.

Вижте повече за: