Разлика между фашизма и нацизма

Фашизъм срещу нацизъм

Доста често фашизмът и нацизмът се считат за еднакви или поне се отнасят до едни и същи идеологии. Двете обаче са напълно различни един от друг. Това е въпреки факта, че и двете са тоталитарни идеологии, са тясно свързани по дизайн и двете са възникнали след Първата световна война в Европа.

Тази публикация има за цел да докаже, че фашизмът и нацизмът може да не са еднакви по всяко време. Прочетете за прозрения, възможни прилики и разлики между тях.

Какво е фашизъм?

Фашизмът се определя като форма на радикален авторитарен, строг и контролиращ ултранационализъм, който обикновено се характеризира с насилствено потискане на опозиционния фронт, поемане на диктаторски правомощия и силно попълване на обществото и неговата икономика.

Фашизмът се появи в началото на 20 -ти век по времето на Бенито Мусолини. Тогава Бенито е бил италиански лидер по времето на раждането на идеологията (около 1919 г.). Крайното намерение на кампанията е да се създаде тясна национална общност, особено в Италия, и да се формира всемогъща и авторитарна държава, която да може да се намесва в живота на хората навсякъде.

Характеристики на фашистите

Идеологията на фашизма се защитаваше от хора, наричани фашисти, водени от Бенито Мусолини, и се характеризираха с:

 • Прославено насилие
 • Силни колективисти
 • Антидемократичен
 • Антилиберали
 • Антикомунисти

Какво е нацизмът?

Нацизмът е политическа идеология, възникнала в Германия и успоредна на фашизма на Бенито Мусолини. Наричан още националсоциализъм, нацизмът се защитава от един Адолф Хитлер, който е известен като всемогъщият в света диктатор, довел до смъртта на над 20 милиона души и Втората световна война по негово време.

Името нацизъм произлиза от политическата партия на Адолф Хитлер, нацистката партия. Идеологиите започнаха да набират скорост през 20 -те години на миналия век и се основават на антисемитизъм и биологичен расизъм.

Документирано е, че Адолф Хитлер го е инициирал, за да премахне или премахне евреите, които са живели в Германия тогава. Това видя, че около шест милиона евреи, цигани, славяни и други жертви бяха убити в това, което днес се нарича Холокост.

Характеристики на нацизма

Нацизмът се характеризира с крайност:

 • Национализъм
 • Диктатура
 • Расизъм
 • Експанзионизъм
 • Религиозно и расово изгонване
 • Антисемитизъм

Възможни прилики между фашизма и нацизма

Въпреки двете идеологии, възникнали в различни страни и водени от различни фигури, те имаха поразителни прилики. И фашизмът, и нацизмът:

 • Бяха диктаторски и антидемократични.
 • Бяха изключително антикомунистически и в резултат на това и двамата успяха да получат солидна подкрепа от всички класове.
 • И двамата се опитаха да организират тоталитарни държави, където държавата може да контролира начина на живот на своя народ и да ограничи тяхната лична свобода, земеделие, икономика и индустрии.
 • И двамата се опитаха да направят страните си самостоятелни.
 • И двамата се опитаха да възстановят националната гордост, която страните им бяха загубили след Първата световна война.
 • И двамата настояваха за колониална експанзия, където се стремяха да увеличат своите колонии в Азия, Европа и Африка.

Разлика между фашизма и нацизма

Двете идеологии са тясно свързани и започват по едно и също време. Те обаче имат следните разлики помежду си:

 1. Произход на фашизма срещу Нацизма

Фашизмът възниква в Италия през 1919 г., воден от Бенито Мусолини, докато нацизмът се появява на немски език през 1920 г. По -късният се ръководи от Адолф Хитлер, тогавашния лидер на нацистката партия, откъдето произлиза името нацизъм.

 1. Фашистки идеологии срещу Нацистки идеологии

Повечето от идеологиите на двете са тясно свързани. Въпреки това, докато нацизмът възхвалява чистотата на кръвта и расата на арийския народ, за да покаже доказателство за „бяло превъзходство“, фашизмът няма такива расови идеологии.

 1. Фашистки зверства срещу Нацистки зверства

Нацизмът вижда смъртта на милиони хора, докато броят им е по -малък при фашизма. Администрацията на Бенито вижда хиляди зверства.

 1. Културата при фашизма и Културата при нацизма

Фашизмът оставя голяма част от италианската култура да оцелее под него. Администрацията на Бенито никога не е прилагала официални доктрини за прочистване на изкуствата, литературата и университетите, освен когато е искала да контролира своите противници. Като такива, повечето от най -плодотворните писатели и художници в Италия остават в страната.

Нацизмът, от друга страна, принуди германските художници и писатели да избягат или да мълчат. Веднъж администрацията имаше голямо събитие за изгаряне на книги, което счита културните библиотеки за безполезни. Европейските скулптури, картини и други изкуства са иззети, продадени, унищожени, отнесени на изложбата на декадентското изкуство или скрити в частните колекции на нацистите.

 1. База за поддръжка

Нацизмът имаше по-голямо идеологическо проникване, което означаваше, че е дълбоко вкоренен, по-широк и много по-силен. Фашизмът, от друга страна, имаше по -малко експанзивни идеологии, което означаваше, че той не е толкова широк, колкото нацизма на Адолф.

 1. Фашизмът срещу Позицията на нацизма към религията

Нацизмът на Хитлер беше по -успешен в своите зверства, основани на религията, докато фашизмът имаше по -малък интерес да сегрегира хората въз основа на религиозни позиции.

Фашизмът срещу Нацизъм: Таблица за сравнение

Характеристики

Фашизъм

Нацизма

Произход

Започнал през 1919 г. в Италия и ръководен от Бенито Мусолини

Започнат през 1920 г. на немски език от Адолф Хитлер

Лидер

Бенито Мусолини

Адолф Хитлер

Зверства

Хиляден живот на хора

Заявен живот на хора в десетки милиони

Културно потисничество

Нека културната експанзия процъфтява и никога не прилага културни прочистващи доктрини, освен ако не искаше да заглуши противниците си

Потискане на културата, принуждаване на художници и писатели да мълчат или изгнание, и конфискува тяхното изкуство

Идеологии

Потискане на избирателите чрез потискане на опозицията, обществото и контролиране на икономиката

Създаване на разделение чрез отделяне на арийци от неарийци и евреи от неевреи

Резюме на фашизма срещу Нацизма

И фашизмът, и нацизмът бяха идеологически фронтове, защитавани от диктаторски, антидемократични, антикомунистически и тоталитарни лидери. И двамата се появяват по едно и също време, съответно през 1919 г. и 1920 г. След Втората световна война двете идеологии са силно свързани със зверствата, довели до войната. И двамата са запомнени за причиняване на огромна загуба на човешки живот и разрушаване на имоти. Всеки от тях обаче има различни характеристики, които правят тънката разлика между тях.

55 коментара

 1. Това е страхотна статия! Не преподавам универсална история, но понякога учениците искат помощ и винаги искам да мога да го направя! Благодаря ти!

  • Горната статия за националсоциализма (нацизма) е неправилна и предубедена. Нацизмът НЕ е расова философия, нито нацистка Германия е расова държава. Това беше (политическа) НАЦИОНАЛНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА държава. Във своята „Втора книга“, написана след „Mein Kampf“, Адолф Хитлер се описва като „националист“ и „социалист“. В своята новогодишна реч през 1941 г. Хитлер казва (за Втората световна война): „Този ​​конфликт възникна, защото две нации в Европа-Италия и Германия-предизвикват световната система, която е доминирана от САЩ и Англия, а интереси на богатството, които контролират тези две държави. " Ще видиш? ИСТИНСКИЯТ враг на нацизма беше КАПИТАЛИЗЪМ, а не други раси. Всъщност към края на войната Хитлер имаше много различни раси, които се бореха за него, в своя „СС“; Норвежци, араби и други мюсюлмани, датчани, руснаци, украинци, славяни, индийци ... дори тибетци! Така че не, нацизмът не е била надпревара.

   • Всички имат против глупака, който цитира Хитлер като основен източник. Ако не беше тези капиталистически страни, расовото унищожение в Европа щеше да продължи като РЕАЛНОСТ на Третия шибан Райх. Ясно е, че и вие не разбирате нацистката генетика; въобще знаеш ли какво е арийската раса? Арийският народ е древно войнско племе, което се е преместило от европейските райони и в земята на Индия, като германските нацисти твърдят, че са най -чистата форма на тази кръвна линия. По разумен извод можем да разберем защо СС отвори своите редици за не -скандинавски раси, особено когато войната срещу Съветите се обърна срещу тях. Сега, що се отнася до славянските части: Това, че им е позволено да се бият за Германия, не означава, че те не са били считани за по -ниски войски; Истината е, че есесовците се нуждаят от хора, които познават страната и знаят къде да намерят евреи. Ясно и просто, ако Германия спечели войната, тези части на СС щяха да бъдат прочистени и изхвърлени в безименни гробове като евреите, които убиха (Нищо различно от унищожаването на главните хора на SA - Хилтърс през 30 -те години). И накрая, не можете да пренебрегнете факта, че СС, независимо от това кой е в него, е обявен за престъпна организация за безмилостното клане на военнопленници и евреи. Сякаш Хитлер, който твърди, че капиталистическите сили го тормозят, извинява Шуцстафела на всички мъртви, многото страдащи до днес от ПТСР и, разбира се, Холокоста.

    Tl: dr - Ти глупава, невежа нацистка повръщане, научи историята, преди да се преструваш, че всички грешки са правилни.

    • Вие също трябва да научите история. Всъщност, ако не беше Съветският съюз, расовото унищожение в Европа щеше да продължи като РЕАЛНОСТ на Третия шибан Райх. 72 % от германските военни сили са действали на източния фронт. Западният фронт беше просто досадно разсейване за германците.

     • Трябва да четете историята извън обхвата на по -големите сили. Ако операция Barb. дори няколко седмици по -рано от действителното, Германия може би е спечелила войната точно тогава и там. Препоръчвам ви да отделите малко време от натоварения си ден, за да прочетете за нахлуването в Гърция, което (макар и германска победа) доведе до германски борби в Северна Африка и забавено начално време за нахлуването в Съветския съюз и поражението им до зимата на Русия . Дори ако Русия не беше нападната, сериозно ли се питате, че мощта на индустриалните Съединени щати не би могла да победи Германия? Приятелю мой, ако Германия все още беше във война по времето на разработването на атомната бомба, мога да ви уверя, че Германия все още би вкусила радиация като Япония. Не казвам, че това е морално или справедливо, но истината е, че когато нейната индустриална мощ е насочена към военни начинания, по -добре не се чукайте с голяма държава, която е САЩ.

     • Наистина трябва да научите историята си. Комунизмът нямаше проблем да убие цели раси източноевропейци и да потисне хиляди други въз основа на етническа принадлежност, проклетата лъжа да бъде „равенството“.

    • Уау уау уау, къкри искрящо. Ако Германия беше спечелила срещу Русия до края на 1941 г., те щяха да разполагат с всички ресурси, необходими за завършване на техния собствен ядрен проект (предимството на Германия в ядрения проект беше загубено едва в края на 1942 г.). Ако поставим уравнението на добрия съюзник, който немците имаха в Япония, резултатът от Втората световна война е ясен. Ако Русия изобщо не беше нахлула, всички германски военни сили щяха да бъдат разположени на западния фронт. Познайте кой би бил първата жертва на германската военна машина. Германия може да е спечелила войната много преди 1945 г., когато е разработена атомната бомба, или дори да е първа в ядреното състезание.

     • Хитлер знаеше за развитието и го спря, защото не искаше германците да се свързват с такова неморално оръжие. Евреите много харесаха атомната бомба. Случайност?

     • knower .. idk защо не мога да ти отговоря директно, но коментарът ти СМИРИ на лъжа. Дайте някои достоверни източници за това, че Хитлер е спрял това.

     • Прав си, групировка Хитлер. Изглежда има няколко тук.

    • Вие и думите ви сте дискредитирани б/у, вие дрънкате, псувате и наричате хората имена. Ако не можете да формулирате без горното ... показвате емоциите си вместо всяка логика, която смятате, че имате.

    • Искахте да кажете, че са се преместили от Индия в Европа? Не от Европа до Индия. =)!

     • Whoooo премести 4m Индия 2 Европа ?? Pls xplain. Аз съм 4 -метрова Индия и затова съм много нетърпелив 2 знам всичко за това.

    • Префект. Напълно съм съгласен.

   • Чувствата ми ТОЧНО. РАСИЗЪМЪТ беше само ЕДИН аспект на нацизма. Той НЕ стана обхващащ, докато войната почти не беше загубена. Простото заявяване, че всичко е свързано с расизма, е просто опростяване ... и дава на тази статия усещане за предразсъдъци.

    • Опцията посочва факти, останалите наричат ​​имена. Кой е по -добре да опише наксизма от неговия основател? Той не се опита да измие нищо в MC, той написа това, в което вярва. Не е сгрешил, може би е бил подхранван от омраза и презрение, но ТОЙ ФОРМУЛИРА НАЦИЗМА и НИКОГА не се опитваше да скрие това, в което вярва. Защо е толкова трудно да гледаш честно на Хитлер?

     • Расизмът и антисемитизмът бяха мястото за продажба, защото много германци смятаха, че са измамени от евреи, особено в ежедневието. Нацизмът не може да се основава единствено на расизъм поради един лесен факт: Хитлер беше отчасти евреин, Йосиф Менгеле, Ангелът на смъртта, беше евреин и много много нацисти бяха евреи. Хитлер се освобождаваше само от евреи, които не бяха подчинени, което няма нищо общо с расата, а повече с унищожаването на несъгласните. Съмнявам се, че расисткото движение може да спечели война по една голяма причина: няма достатъчно войници.

     • Тъй като не е цитирал Хитлер, за да покаже това, в което Хитлер вярва .. той цитира Хитлер, за да докаже, че той казва за природата и етиката на нацистка Германия. Една линия. „Мразя котките и дълг на всички лоялни германци е да ловуват котки“ вижте ?? виж ??? ИСТИНСКИЯ враг на германската нацистка партия бяха котките !! Един цитат не доказва нищо.

    • Четох книга и се натъкнах на термина „екофашист“, после се сетих, че гаджето ми се побърква, когато хората бъркат този термин с нацизма, затова дойдох тук да търся отговори. Без дори да прочета коментарите забелязах, че има нещо нередно в тази статия. Знам, че Хитлер е имал голям интерес към технологичния напредък, както и към социалния напредък (особено в пропагандата), но не мога да кажа, че съм Експерт по никакъв начин, така че може ли някой да ми обясни какъв е истинският отговор на първоначалният въпрос е? каква е ключовата разлика между нацизма и фашизма?

     • Линкола,

      Нацизмът е версия на фашизма. Фашизмът е националистически социализъм, където като съветски (и по този въпрос европейски) стил на социализъм е по -скоро „интернационален“. Но имайте предвид, че всички те са форми на социализъм, контролиран от правителството. Във фашизма, както илюстрират по -специално Германия, Италия и Чили, лидерът е харизматичен и управлява отчасти макар и национална гордост, където като съветски стил социалистите са по -брутални спрямо населението. Всички форми на ляво управление, включително фашизмът и социализмът, в крайна сметка се поддават на ерозия на личната свобода, на трибализъм и на някаква форма на холокост срещу някаква група.

      Бих казал също, че фашизмът е доста рядък, но особено вирулентен. Докато социализмът поне се стреми към стабилно щастливо население (ако е под пълен контрол), вие почти трябва да убивате фашисти или те ще убият вас. Фашизмът беше промяна във времето от нацистите до Пиночет. Социализмът все още съществува.

   • @ Мартин. Ти си невеж Мартин. Нацистите наистина бяха капиталисти, те бяха категорично против комунизма. Хитлер не вярва в социалната мобилност и смята, че елитите (белите) трябва да управляват Германия. Причината, поради която той дойде в политиката, е, че той не беше доволен от факта, че евреите контролират „Бялата Германия“, която уж разрушава германската икономика и култура. Евреите бяха егоисти и не ги интересуваха много обикновените немци-евреи.

    • Нацизмът беше много антикапиталистически. Хитлер призова за унищожаване на капитализма и комунизма.

     Нацизмът е социализъм, но за разлика от марксисткия социализъм той предоставя частна собственост. По време на Втората световна война много германци са се оттеглили в Червената армия именно защото има малка разлика между тях.

     В американската политика нацизмът се счита за ляв от гледна точка на икономиката. Когато премахнете расовия елемент, нацизмът е добър социализъм.

    • На кого му пука защо? Контролът на Хитлер беше прекратен. Повечето от Европа не харесваха евреите преди и през това време. Винаги е лесно да обвинявате някого за всичките си проблеми. Особено, ако не можете да се изправите, може би всички те са ваши. Проблемът на Германия започна след загубата на Първата световна война. Които помогнаха за стартирането.

   • Брилянтно казано!

   • Резюмето ви е изключително точно, Мартин.

   • Не, Мусолини беше с НЕЯ. Следователно видяхме опитите все още към правило на една партия, създавайки проблема, като същевременно предлагаме решение, както с фондация „Индустриални зони“, след което използваме пристрастната преса, за да възпира кандидатите от опозицията, които предоставят избор. Може би сте получили пълния отговор, но сте изтрили имейлите? Да видим. Един трилион, набран от облигации, за да бъде депозиран дори на 1 процент. Събирайте 10 милиарда лихви годишно за HUD Housing. HUD sec 20 жилищни единици при дори високи 50 000 на равно се равнява на 4000 на щат годишно. Защо не можете да отстраните дори един проблем с 10+ трилиона през последните 8 години? Още по -добре харчете половината, а другата се връща при купувачите на облигации, както трябва. Сигурно съм направил математическа грешка, тъй като са похарчили 10 трилиона и нищо не е поправено, освен още по -висока услуга по дълга, добавена към бюджета. Данг, това са отговори на ниво проучване, с които елитът не може да работи. 25 точки на Федор правят доста ясно онлайн, ако не можете да прочетете книга.

   • О, добре .. Какво мислите за Холокоста тогава?

   • Той включи други раси само в края на войната, защото губеше. Не можете да кажете на никого, че голяма част от неговата идеология се основава на реториката на расовата хигиена и нищо друго.

   • Благодаря ти!!!

 2. Само аз ли съм или всички са забелязали, че втората и третата точка по същество са еднакви?

 3. Въпреки че тази статия е добре написана, трябва да добавя, че тя набляга най-вече на пропагандата на омразата на националсоциалистите, знам, че всички мразим „НАЦИСТИТЕ“, защото е готино и лесно хахаха. Хората винаги говорят за „нацисти“, но трябваше да започнете, като добавите, че терминът „нацист“ всъщност е термин сред противниците на националсоциализма, тъй като прякорът „Наци“ е бил използван през Първата световна война като родово име в Германската империя за войниците на Австро-Унгария (.. знаете къде отиваше и беше използвано от противниците на NSDAP за подигравка с тях) това не е плашещ термин ^^ След това е вярно, че "нацизмът" разглежда расизма като жизненоважна част във философията му имаше няколко други полезни и тихо правилно поставени брилянтни планове за по-голям дизайн за укрепване на една нация чрез социално-икономическа всичко, което трябва да направите, за да разберете национал-социализма, е да прочетете Mein kampf (.. и не, това не е загуба на време : P) някои части от него са омразни, но това се изискваше, тъй като ставаше пикантно по времето, през което хитлер можеше да придобие храброст и сила, за да разбереш това, всичко, от което се нуждаеш, е прост прецедент на Емил Морис, така че когато заявяваш нещо като че в статия ти му st също включва фактите, че макар NSDAP да призовава за „расово разбиране“, терминът е силно пренебрегван в перспектива за проектиране на „анти-еврейската“ политика на партията, която по онова време беше политическа и по-малко политика. в много омразен ефект, след като „фермерът на пилета“ (Химлер) си проправи път. Хитлер беше политик, а не расов профилист, което показа след завръщането си от Ландсберг, където предприе стъпки за ограничаване на движението на СА, което се превръщаше в проблем за политическите му реформи. Говорейки за различията във фашизма и „нацизма“, има малко, тъй като не може да се отрече, че много от идеологиите, които Хитлер е включил от движението на Мусолини и любовта му към римската история. (Съжалявам за много дългия пост) (ще направя накратко) ^^… .общи разлики b/w тях е проста и нейната перспектива на лидерите там, докато Хитлер искаше да прокара и проектира Германия като тоталитарна свръхсила на света и за да постигне тази цел беше готов да разгледа всички възможните методи, докато мусолини, така да се каже, нямаше грандиозен план за бъдещето на Италия, той свърши много работа, за да осигури настоящето (за неговото управление), отдавайки се на по -голямата част от усилията си за укрепване на военноморския си ... ^^) Армада общо взето вярвам, че когато искате да пишете за нещо, което искате другите да изразят своето мнение, първо трябва да сте сигурни, че сте оправдали целите си. благодаря за усилията и съжалявам за откровеността.

  • „Предприе стъпки за ограничаване на SA.“

   Убийство. Убийството е думата, която търсите. Няма нужда да се извинявате за откровеността .......

 4. Тази статия е невярна в много отношения. Вероятно основната разлика между фашизма и националсоциализма е, че както е казано, фашизмът .. Счита държавата за най -важна. Но НС не се основава на расова „омраза“, а на значението на страната, народа и културата.

 5. Бъди щастлив, комунистът спаси задника ти. САЩ беше малка пешка. Комунизмът и голямата Русия спасиха света.

  • Комунизмът не спаси света. Майката Природа го направи. С малко помощ от капитализма.

   • Но не забравяйте, че 9 от 10 войници на Вермахта, убити през Втората световна война, бяха убити от руснаците. Ние, капиталистът, доставихме повечето оръжия.

  • Всъщност самият Хитлер изигра голяма роля в спасяването на света от нацистите. Като не елиминира Англия напълно от войната, преди да нахлуе в Съветския съюз, той гарантира, че ще води война на два фронта. Той не беше близо до военния гений, какъвто си представяше себе си. Неговото микроуправление и невъзможните изисквания на силите му на Източния фронт ги направиха всички Жертви на егото му. Когато неговите съветници го информираха, че за успех в Русия ще са необходими повече танкови (бронирани) части, той реорганизира армиите, като преименува много пехотни части като бронирана пехота. Това не промени броя на наличните танкове или факта, че повечето единици все още зависят от конски вагони и каруци за транспортиране на хора и материали. Повече резервоарни единици на хартия може да изглеждат добре, но не правят повече резервоари.

  • Вашата жалка комунистическа диктатура дори не може да се издържа. Повече съветски войници бяха убити от глад, отколкото всички германци.

 6. Хитлер беше пълен идиот, а Мусолини - глупак. Там е вашата разлика.

 7. Хитлер беше просто луд, това е всичко.

  • Светът трябва да спре да рисува хора като него като ненормални луди чудовища. Ако не приемем факта, че той е бил нормално човешко същество, това ще се случи отново.

   • Да предположим, че повечето нормални хора са способни да убиват масово мъже жени деца. Знам, че бих могъл, ако говорих с повече хора като теб. Ах, но с право той вършеше всички домакински задължения, обичаше майка си и баща си, никога не е казвал нито една лъжа в живота си, да, беше много нормален.

 8. Така че крайно левите социалисти от Демократическата партия в САЩ всъщност са по -скоро като фашисти и нацисти. ЕХА. Нищо чудно, че толкова много демократи са объркани и правят глупави неща. В заключение, Демократическата партия е много повече, ако не, привърженици на фашизма. Районната страна на Републиканската партия е приблизително възможно най -далеч от фацизума. Време е хората да се събудят за това.

 9. Правителствен бележник Черната книга

  Какво всъщност е фашизмът?

  Фашизъм: „Политическа философия, движение или режим (като този на фашистите)

  1. Това възхвалява нацията [над индивида] 2. И често [но не винаги се радва] раса над индивида 3. И това означава централизирано автократично управление 4. Начело с диктаторски лидер, 5. Тежка икономическа [регулация] 6 . И социално регулиране, 7. И насилствено потискане на опозицията. ” (Фашизъм, онлайн речник на Merriam-Webster; добавени номера)

  И така, какво научихме?

  1. Хората, които вярват във фашизма, искат всички да се отнасят към нацията като към Бог, жертвайки всичко, което имат за държавата, с желание или не. Хората служат на държавата; държавата не служи на хората.

  2. В някои фашистки държави те могат да се отнасят към определена раса по -високо от друга и това отново е орган на ниво Божество. Например: В нацизма те смятаха, че евреите са по -низша раса поради тяхната религия на еволюцията (тъй като те смятаха, че са най -чистите потомци на арианската раса - потърсете расата, ако искате повече информация); следователно евреите трябваше да бъдат унищожени за доброто на света. Забележка - Това не е във всички фашизъм, както е посочено в дефиницията, но често е достатъчно.

  3. Тези, които вярват във фашизма, желаят централизирано тоталитарно управление; въпреки че не се изисква да вярвате във фашистка държава, за да живеете в такава, все пак може да сте в фашистка държава, докато мразите своята реалност. Владетелят е устата на Бог и това е в държавата, държавата или водачът (синоним) е тоталитарният закон.

  4. Хората, които вярват във фашизма, искат някой, който е управляваща фигура, Бог сред хората, обожествена личност, като Хирохито през Втората световна война като император трябва да се счита за потомък на боговете или в еволюционна гледна точка най -високата степен на еволюция .

  5. Фашизмът има строги военни разпоредби в икономиката; така че не можете да продавате ябълките си, освен ако нямате „военно разрешение“ за това. Цялостта на държавната икономика се ръководи от тоталитарния владетел на държавата като единствената движеща сила на военните. Ако ви кажат, че не можете да продадете нещо или можете да продадете само нещо, това е закон. Всички тези решения се ръководят или одобряват от едно лице, което не може да бъде оспорено.

  6. Фашистките държави контролират социалните норми с военно потисничество и правила, които ако бъдат нарушени, ще доведат до изчезване или открито убит като пример за „предател на държавата“. Например сега всички трябва да са вегани, защото аз съм държавата и всички живеете, за да ми служите. Никой не може да стисне ръцете на хората, защото смятам, че това е грешно, така че ще бъдете екзекутирани за ръкостискане и ние също ще добавим целувки към този списък.

  7. Както при целия фашизъм, военните се контролират от единствената етика на този обожествен човек - всяко и всяко противопоставяне на неговите възгледи за това как трябва да се живее животът ви се счита за нарушение на природата и най -ужасното от престъпленията. Ако харесвате синия цвят и лидерът харесва жълтото и изразявате тази любов към синьото по всякакъв възможен начин, тогава ще бъдете подложени на екзекуция, лишаване от свобода или изтезания. Всяка дума от устата на Вожда се равнява на: Така че нека бъде написана, така че нека бъде направена (подобно на социализма, където човек или хора управляват всеки аспект от живота ви, независимо от вашите убеждения - работите усилено и получавате 5 ябълки и двама съседи виждат, че имаш повече от тях, затова те гласуват да те победят и да изравнят ябълките ти - разбойници - социализъм накратко - нищо, което произвеждаш, е твое - отново сила, а не съгласие, съгласието не е социализъм, съгласието е благотворителност) .

  Има ли примери за фашизъм в историята? Да. Няколко прости биха били Римокатолическата църква в някои моменти от нейната история; като например по времето на Мартин Лутер, когато църквата му издаде папски хит, защото не се съгласи да попита за 95 неща, които го притесняваха за църквата (не демонетизация на религията или католическата църква, а истински момент в тяхната история). Друг би бил Хитлер с демонетизацията на евреите и прославянето на арианството (което БЕШЕ част от режима ... независимо от времето на неговото начало), коя раса е част от фашизма (много хора се опитват да разграничат разликата между Фашизъм и нацизъм ... Фашизмът е част от нацизма).

  Дали нацистката идеология се вписва в истинското и ДЕЙСТВНО определение по -горе? Да, така е. Може ли да се добавят ПОВЕЧЕ към нацизма? Да, има още повече неща с нацизма, отколкото са обяснени с фашизма, но всичко във фашизма се вписва в нацизма; следователно, нацизмът обхваща фашизма. Дело и точка.

 10. Съветският съюз сам би победил Германия. Съветският съюз щеше да нахлуе в Германия до лятото на 1942 г., ако Германия не ги нападне. Повечето германци бяха убити в борба със съветите, тъй като това беше най -големият враг, който те нахлуха. Количеството и качеството на американските доставки, подкрепящи съюзниците, бяха важни.

  • Съветският съюз дори не може да осигури храна или куршуми за робската си армия. Те нямаха нулев шанс да спечелят войната сами. Те успяха само с американските пари.

 11. Прекрасни бележки ‍♂️

Обратни обрати

 1. Разлика между комунизма и нацизма | Разлика между | Комунизъм срещу нацизъм
 2. Разлика между комунизма и фашизма | Разлика между | Комунизъм срещу фашизъм

Вижте повече за: ,