Разлика между ментето новини и новини сатирата

Това фалшива новина или сатира? Това е често задаван въпрос в отговор на новината. С настоящия растеж на социалните медии и интернет съдържание, ние получаваме още новини от интернет, за разлика от традиционните източници. Би било лесно да се отбележи, сатира или фалшив новини, само ако мнозинството разбира разликата между двете. Въпреки, че лесно се бърка в продължение на друга, фалшива новина и сатирата има различия, както е описано по-долу.

Какво е фалшив новини?

Това са истории, изработени да заблудят или дезинформират читателите и зрителите. Рентабилността на фалшиви новини се наблюдава значително нарастване на публикуване особено на уеб сайтове и социални медийни канали, използващи реномирани организации и личности информация. Това може да създаде голямо объркване и драма и дори да доведе до кражба на лични данни. Важно е да двойна проверка на информация, получена чрез проверка с други авторитетни източници.

Какво е сатирата?

Това е използването на хумор в индивидуални или дейност коментари. Сатирични коментари са използвани , за да не одобряват, преувеличавам, атака или критикуват нещо, често кои не одобрява информатор. Сарказмът и преувеличение също са използвани за създаване на хумористични Томе. Сатирата е често срещана в журналистиката и често присмива на новините, с намерение за насърчаване на промяна чрез постигане на по-високи нива на социална критика. Сатирата е често срещана в политически и текущи събития.

Приликите между ментето новини и новини сатирата

  • И двете имат за цел да разпространява информация към целевата аудитория

Различията между ментето новини и новини сатирата

Определение

Фалшива новина се отнася до истории изработени да заблудят или дезинформират читателите или зрителите. От друга страна, сатира се отнася до използването на хумор в индивидуални или дейност коментари.

Намерение

Докато фалшива новина възнамерява да заблудят или дезинформират читателите и зрителите, сатира възнамерява да не одобри, преувеличавам, атака или да критикува нещо.

Фалшив Новини срещу Новини сатирата: Сравнение на маса

Обобщение на фалшив Новини срещу Новини сатирата

Фалшива новина се отнася до истории изработени да заблудят или дезинформират читателите или зрителите. От друга страна, сатира се отнася до използването на хумор в индивидуални или дейност коментари да не одобрим, преувеличавам, атака, не критикуваме нещо. Въпреки че и двете са неизбежни, особено в ерата на интернет, е важно да се филтър информация, получена от надеждни източници за да се избегне дезинформация.

1 коментар

  1. Имате ли видеоклип от това? Бих искал да разбера повече подробности.

Вижте още за: ,