Разлика между фактори и множества

Фактори срещу кратни

Математиката в началното училище беше вратата, която отвори света на блестящите усложнения, предизвикани от предмета Математика. Светът наистина е матрица от числа и изчисления; всичко около вас може да бъде измерено и всичко, което смущава объркания ви ум, може да се обясни чрез числа. Дори съществуването на ръката на божествената сила може да се изчисли в цифри чрез това, което експертите наричат ​​PHI 1.618 или Божествената пропорция. Знаете ли, че когато разделите всичко на половина от цялата дължина, винаги ще получите един и същ номер: PHI? Вземете например, ако измерите цялата си дължина на тялото от главата до петите и разделите резултата от мярката на пъпа до петите, ще получите PHI, Божествената пропорция. Същото важи и за спираловидния растеж на слънчогледовите семена. Ако измерите съотношението на диаметъра на въртенето му към следващото, ще разберете, че това е PHI. Математиката наистина е поразителна. Това е религиозно, научно, романтично и всичко останало. И колкото и хора да го мразят, той не може да бъде премахнат, защото математиката е като въздух. Хората трябва да го вдишат. Това е част от човешката природа.

Математиката в началното училище научи всички за безкрайните цели числа, за простото събиране, умножение, изваждане и деление, както и за други различни термини и принципи, които наистина разтърсиха лодката ви или ви накараха да се чувствате спокойни. Факторите и множествата са само сред другите различни термини, които срещнахте в началното училище. Не, това не са имена на насилниците, които биха ви поставили в кофата за боклук; това са задължителни уроци по математика, които водят към урока на факторинга. Виждате, че факторингът е много важен в математиката. Докато не сте схванали концепцията за факторинг, не можете да преминете и към следващото ниво на алгебра . Факторите се състоят от множителя и множителя. Множествата, от друга страна, са продукт на фактори. Това е числото, получено при умножаване или разделяне на цели числа. За да разберете по -добре или да се освежите с уроците за множества и фактори от миналото, ето разграниченията и някои примери за множества и фактори.

Факторите се състоят от множителя и множителя или делителя и дивидента. Примери за фактори са факторите на продукта 15. 15 е продукт на 1X15, 3X5. Факторите на 15 са 1, 3, 5 и 15. 1 и 15 или 3 и 5 са ​​факторните двойки на числото 15. Неговите основни фактори са 3 и 5. В първия параграф, извадката за Божествената пропорция, факторите от PHI 1.618 относно общата дължина на тялото на лицето е a (обща дължина на тялото)/ b (половин дължина на тялото) = PHI 1.618. Просто казано, факторите са целите числа, използвани за извеждане на произведението на дадена формула.

Множествата от друга страна са продуктът, резултатът, броят, от който факторите са умножени или разделени. Пример за кратни е числото 15. 1X15 = 15 и 3X5 = 15. 15 е продукт на факторите. В съответствие с изчислението на Божествената пропорция, резултатът от който разделяте: a (обща дължина на тялото)/ b (половина дължина на тялото) = кратно на PHI 1.618.

РЕЗЮМЕ:

1.

И факторите, и множеството са уроци от математиката в началното училище. 2.

2. И двете са предпоставки за факторинг, което също е предпоставка за усъвършенствана алгебра. 3.

Факторите са целочисленото множител и умножител и делител и дивидент; докато множествата са продукт на фактори.

Вижте повече за: