Разлика между годежен пръстен и венчален пръстен

Годежен пръстен срещу Wedding Ring

Халки годежни и брачни халки са две много важни части от бижута, които любителите често притежават. И двете са символи на любовта, но се различават поради най-различни причини.

Един годежен пръстен е практически пръстена, че жената приема от мъжа си. Това обикновено се дава от последната към момента, че той предлага за брак. Като такъв, той е пръстен, който символизира, че жената вече е влязло в споразумение, което тя иска да се омъжи. А венчален пръстен е различен, защото тя вече е символ на завета или пакт, че жената и мъжът са направили в брака им.

Годежни пръстени са вярвали, че са създадени още в зората на човечеството. Тя се казва, че първите годежни пръстени имат за цел буквално задължителен жена. Това означава, че тя вече не ще бъде в състояние да се измъкне от един човек, защото тя вече е символично вързани с него. По-късно, по смисъла на годежни пръстени се вземе по-лека, тъй като се дава на една жена, дори и да не се окажете в брака, но само за вярата на истинската любов.

сватбен пръстен е около от египетските пъти. Първоначално направени от тръстика никнат по бреговете на река Нил, брачни халки символизират живота и вечността. Поради това тълкуване, този тип пръстен отдавна се практикува да се носи на средния пръст на лявата ръка. Този конкретен пръст, се възприема, че притежават вена пряко свързан с едно сърце.

Както продиктувано от обичайна практика, стандартната годежен пръстен е трябвало да бъде два пъти по-месечна заплата на мъжа и обикновено се прави или от платина или злато. Съвсем наскоро в 20-ти век, диаманти са станали общо добавка, най-малко едно парче момента на пръстени годежни.

Въпреки, че брачната халка се носи на една и съща средния пръст като годежен пръстен, той обикновено има пръстен партньор за мъжа. Въз основа на обща традиция, брачни халки са по-прости и се правят без всякакъв вид добавки или украшения за тези пръстени са символ на безкрайната гладка отношенията между мъжа и жената.

мъже "и диамантен пръстен на изображението от jimcox40 от Fotolia.com

1. годежни пръстени обикновено са дадени на жената от мъжа преди брака като ангажимент за приемане на първия, за да се омъжи. То е дадено по време на предложение, докато брачни халки са на практика се прилага по време на сватбената церемония.

2. годежни пръстени обикновено са по-скъпи, отколкото брачни халки, тъй като те са склонни да бъдат по-екстравагантен в природата, отколкото по-простите брачни халки.

3. Брачни халки обикновено идват в чифт (за мъж и жена) в сравнение с пръстен ангажимент, че е просто дава на жената, въпреки че в днешно време има и някои мъже, които получават една и съща.

5 коментара

 1. Това е хубаво диференциация между двама ви. И ако някой нужда повече да се знае за разликата тогава той / тя може също така да посетите вашия партньор връзка.

 2. Този блог е изключително добре написана и дава информация в подробности. Този блог много ясно отговаря на моите запитвания. Надявам се да прочетете някои повече блогове като тези.

 3. "Тъй като продиктувано от обичайна практика, стандартната годежен пръстен е трябвало да бъде два пъти по-месечна заплата на мъжа и обикновено се прави или от платина или злато"

  Може ли някой да се изясни дали тази практика / култура е приложим за всички страни, или въз основа на само западната? И който започна ТАЗИ ПРАКТИКА изостаналост? Благодарение на този, който е написал това не стане ясно, а сега ми GF ме принуждава да се разпределят 2 пъти по-ниско платени MY ЗАПЛАТА само за пръстена предложение. Не съм съгласен и че тя се основава единствено на бюджета и това, което жената прищевки И не се определят от цените. Сега аз съм като не подлежи на договаряне спор с моя GF и на прага на раздяла просто защото някои ПРАКТИКА ДАМС шибан SO.

  Аз отивам ядки моля някой да ми помогне!

 4. Разликата между венчални халки и годежни пръстени

  Timing - пръстен ангажимент е представена на жената по време на предложение. От друга страна, сватбени пръстени се разменят между партньорите по време на сватбената церемония и са износени, считано от този момент.

  Дизайн - Ангажираност пръстени са склонни да бъдат по-екстравагантен и обикновено имат по-център камък, изработен от диамант. За разлика от това, брачни халки са склонни да бъдат гладко изглеждащи и имат прост дизайн.

  За да обобщим нещата, за годежния пръстен се носи от годеницата си след успешно предложение. пръстен ангажимент символизира залог на любовта и казва на другите хора, че една жена вече не е на разположение.

  пръстен сватба (сватба лента) се носи от двамата съпрузи след обмен на обети по време на сватбената церемония. Пръстените са износени на 4-ти пръст на лявата ръка и представлява ангажимент, любовта и верността на половинката си за вас.

  За красиви годежни и брачни халки, можете да разгледате колекцията на Eternity от Йони: eternitybyyoni.com)

 5. Всъщност, аз бях напълно наясно с този информационен сайт, където разликата между нещата, е описан в приятен начин. Бих искал да кажа, че авторът свърши страхотна работа обяснява разликата между брачни халки и годежни пръстени. Благодарение на автора!

Вижте още за: , ,