Разлика между емо и скейтър

rock-band Емо срещу скейтър

Емо се отнася до жанр рок музика, който е тясно свързан с пънка. Докато емо и скейтър имат корени в пънк музиката, термините емо и скейтър описват по -отблизо определен тип мода и начин на живот, който имитира скейтъри, пънк (рок) музиканти и емоционално нестабилни тийнейджъри.

Музика

Отличителната черта на емо музиката е акустичната китара. Само мелодиите ще включват някои рифове на електрическа китара, с минимални изкривявания, вместо твърди подплатени акорди. Това не е твоят хард кор, хеви метъл рок. Емо музиката представлява емоции (емо - съкращение от емоционално).

Текстовете със силни емоции и чувства са характерни за емо рок музиката. Вокалите са по -„хленчещи“, като текстовете се фокусират върху „любовта се развали“, груби или подли родители, които искат да се освободят и други тийнейджърски проблеми с тревогата. Емо музиката харесва най -вече тийнейджърите. Този тип музика "емо" е бил обвиняван за някои от най-странните дела на "емо тийнейджъри, например, гледане на кръв поток от самонараняване съкращения в китките или ръцете е една от най-разпознаваемите сцени в" емо " свят (самонараняващ се). Друга е сцена на „горещи емо момичета“ или „горещи емо момчета“, които се целуват. Също така, емо тийнейджърите често се страхуват, че имат склонност към самоубийство.

От друга страна, скейт рокът е много близък до вашия класически пънк, включващ тежки акорди на електрическа китара с много барабани. Текстовете тук изразяват повече недоволство към „заведенията“, а не гняв към родителите.

Мода и стил Докато емо може да описва жанр на рок музика, той се разглежда като начин на самоизразяване чрез стил на дрехи, обувки и коса. Дългата коса отпред с набраздена коса отзад се счита за емоционален (емо) вид, завършен с очна линия „емо ресни“. Техните общи цветове се считат за черни и червени, с тесни дънки, тениски с ленти и обувки converse. Те смятат, че това е начин, който показва чувствата на някого, без да го казва с думи. Въпреки това е важно да се отбележи, че не всеки човек облича по този начин е емо.

Скейтърите харесват по -непринуден външен вид, облечени с разхлабени топове, широки и карго панталони с обувки Converse или кънки. Стилът на кънкьор обаче се е развил в два отделни различни стила, стилове на свободно прилепване и плътно прилепване. Типичният стил на кънки е свободното облягане, състоящо се от големи тениски и широки панталони (спокоен вид). Стилно прилепналият стил се състои от тесни дънки с прилепнали горнища. Това също има аспект на комфорт и по този начин е видял редица хора, които следват тенденцията.

Резюме: Емото е свързано с емоционални рокери, докато скейтърът е свързан със скейтбордистите. Музикално, емо е по-скоро за раздразнението на тийнейджърите срещу родителите им, докато скейтърът е против установяването. Типичен емо стил са тесните дънки и тениски на ленти с общите цветове на червено и черно, докато типичният стил на кънки е непринуден, с широки дрехи и обувки за кънки.

1 коментар

  1. Съжалявам, но това е откровено предубедено. Тъй като феновете на емо са узрели, вкусовете се изместват обратно към звука на Средния Запад от 90 -те, което води до групи с влияния като Cap'n Jazz и Sunny Day Real Estate. Тези по-нови групи обикновено имат по-малко тийнейджърско лирично съдържание, акцент върху предимно чисти тонове на електрическа китара по време на стихове и по-тежки изкривени тонове по време на припеви. Налице е и забележително влияние на математическия рок в наши дни, което води до уникални рифове в странни времеви подписи.

Вижте повече за: , ,