Разлика между Емо и Пънк

music-punk-pd Емо срещу Пънк

Любителите на музиката, така често чуваме от термините, емо и пънк, но само няколко наистина знаят за истинското значение на всеки музикален жанр. Въпреки че и двете условия се считат за поджанрове на по-широк рок музиката, много от тях са прикрепени допълнителни значения на двете понятия, които ги правят още по-объркващо. Някои загатвам емо общите настроения, а други да идентифицират с определен тип чувство за мода.

Въпреки това, като музикален жанр, емо е прекият път за "емоционален". Това не е, че всички песни, които са тъжни и мрачни са емо, това е повече за песни, които обсъждат натискане лични проблеми и отношенията въпроси. Емо е емоционално заредено пънк музика. С този жанр, ще видите хора, които са депресирани и разстроен поради някои лични проблеми, различни от тези на социалното в природата. Можете също да видите емо песни изобразяващи хора, които не са доволни от живота.

Пънк, напротив, се е навел повече за социални проблеми, и дори политически теми. Нищо чудно, че често чуваме понятията мир или единство се подхожда към борбата в пънк музика. Групи да свирят пънк се гледа като анархисти, които смятат, че нито една религия е над всяко друго. Те също така искал да разпространява идеята за равенство до точката на почти винаги не е съгласен с това, което правителството трябва да се каже.

Някои популярни ленти, които играят емо песни са следните: Fall Out Boy, чисто нов, използваните, и много други. За пънк, лентите са: The Sex Pistols, освобождаване от отговорност, The Offspring и Мала Заплаха, между другото.

От гледна точка на музикални качества, емо звуци по-изразителен и мелодичен. Неговите корени могат да бъдат проследени обратно до средната част на 1980 година, в която тя започна от хардкор пънк и по-късно, смесени с инди рок и поп пънк. Някои от най-често срещаните инструменти, използвани от емо банди са на китара, барабани и бас китара.

На последно място, пънк рок история е по-дълбока. Тя покълнали по-рано, през 1974 г. Нейните стилистични произход включват protopunk и гаражен рок, между другото. Този музикален жанр е по-бързо в ритъм, и е по-трудно, или нервен в природата. Чрез неотдавнашното си смесване с някои други сродни музикални жанрове, като хардкор, пънк звучи по-агресивен.

Като цяло, дори и ако емо и пънк са били прилагани към модата и характеристика на човешкото поведение, разликите между двете като отделни музикални поджанрове, са следните:

1. Емо е по-емоционален характер, и живее повече на лични и отношенията въпроси; като има предвид, пънк се концентрира повече върху социалните и политически въпроси.

2. Пънк е разработен по-рано в сравнение с емо.

3. Емо е по-мелодичен и изразителен в сравнение с по-бързи и по-агресивен характер на пънк рок музика.

13 коментара

 1. Страхотен! Аз съм любител на музиката, но аз не знам дали аз съм емо и пънкари. Смятате ли, че такова нещо, наречено емо пънк? Тя е комбинация от това две.

  Емо мрази пънк и пънк емо омраза. Защо те са те притесни разлики? Те трябва да осъзнаят, че музиката е музика и музиката е създадена от емоциите.

  • Емос са само наистина гей, позьори. Стилът е отвратителна и наистина нелепо. Тяхната музика е боклук, пънк, от друга страна, е невероятно. Това е истинска музика. Емос са само неубедително извинение за готик.

   • Каквото и Жан пънкари ставаш! Дори не Бяхте reladed да гот само малко не бяха изцяло в черно / грим / зло. Бяхте дори не луд или ядосан били щастливи просто не може да го види!

   • Ние Arnt точно като гот ние не neccisarily нося черно за един и ние не сме наистина тъжно ние просто мисля, че в това, което се случва в живота може да се каже с правилните хора ние сме много безгрижен доверие мен

   • Аз personly съм обичал метал и всичко, което е "хард рок" някога цента бях featis но ние трябва да помня, че неговото изкуство, а някои като е трудно някой като е по-трудно, обкантване, по-силни, по-бързи и да, с повече distorshion от други, но Нека всички бъдете честни си за не пратеник на името на стила - ... за мир, скъпи мои любителите на изкуството

   • Като истинска пънк съжаление трябва да Ви информираме, че не е това, което учат. Виждате ли ни пънкари съм ругайте другите, налице фактът, ние се борим тези, които ругайте други. Емос Arent фалшиви позьори те са там собствен стил и вкус те са начин различните след пънкари и не искал да бъде като социална или агресивно като нас и това е добре! Мисля, че те са стил е много готино аз просто предпочитат да са по-странни с моя стил

 2. Слушай, емо и готик както еволюира от хардкор пънк. Емо има повече влияние, отколкото инди гот. Гот има повече електроника влияние от емо. И двамата са от пънк в края на осемдесетте години и макар в много отношения приличат, те са две различни музикални жанрове и се отнасят до две различни групи от хора. Много готи, пънкари и емо-та правят участват в езически ритуали, но не повече, отколкото всеки друг от всяка друга група. Те са групирани заедно твърде често и дори когато разлика се признава се гледа като на боклука на общества. Истината е, че те не са наистина по-различно от останалите хора настрана от техните стилове. Те не трябва да бъдат групирани заедно, защото истината е казал, че повечето емо-та, готи и пънкари, че знам, че изглежда да се мразят един друг и всички твърдят, че те са разлепване стил на другия.

 3. Пънк скалите кучки Пънк любовник за живота Йо получите това, което аз съм казвам ✌️

 4. Проклета да е аутизъм е силна с това. Трябва да кажа, че съм музикално повече, за да Емо но любовта пънк и готик метъл така I'mma да са спокойни. Аз предпочитам пънк вид, но в края на краищата, ще бъда просто нарича позьор, защото от това, което слушам (тежък, метълкор, рок, хард рок, готик метъл (AKA Soprano метал), Nu Metal и пауър метъл.

  • За да жанр колаж - Този разговор е такава загуба на време. Дали тези етикети особено голямо значение. I`m само да съжалявам за вас, че някой магии няколко думи грешни и коментар е "поглед към аутизма тук." Това е доста невежи да има, че предположението за аутистичните деца. аутистичен ми дъщеря е младши в гимназията и е заемал 4.0 GPA чрез средното училище и все още има 4.0, заедно с колежански кредити. Образовайте се преди да говорите. То само ви кара да изглеждате тъпо и несигурен.

 5. Idk какво е цялата враждебност. Пънк, Емо и гот всички сме различни клонове на Alt. Рок музика. Аз лично като всички по-горе. Няма никакъв смисъл в това, че толкова агресивен за музиката, когато може просто да го слушате, вместо. Нека да назовем някои групи. Черно воал булки, задаване на Александрия, My Chemical Romance, Green Day, Linkin Park, представете си, дракони, отлагания момче, Evanescence, Пиърс завесата, 50 секунди до Марс, град-призрак, порцелан и скитниците, на доста безразсъдно, Moonspell, ми донесе хоризонта, пет пръста смърт удар, отмъстен седемкратно, система за надолу. Какво ще кажете за някои по-стари хора? Подобно на Гънс Ен Роузис и ACDC? Всичко е добре, човече. Повечето хора описват мен като емо или пънк от ежедневието ми модата, но когато се обличам малко повече го е гот. Всичко това е наистина подобен, но разликите го правят интересен. Добри неща наоколо. Обичам Alt култура.

 6. Fall Out Boy се идентифицират им банда като поп пънк, и аз се съгласявам, че те са музикални определено класифицира като емо. Особено им след хиатус музика.

Вижте още за: , , , ,