Разлика между чугун и чугун

ковък чугун срещу чугун

Пластичното желязо може да бъде огънато без счупване, докато чугунът е чуплив и се счупва при огъване.

Тъй като пластичното желязо може да бъде огънато, то може да бъде направено в различни форми и форми. Но не може да се различават различни форми и форми с помощта на чугун. Докато пластичното желязо е гъвкаво, чугунът не е.

Когато се сравняват двете, чугунът корозира по -бързо от пластичното желязо.

Пластичното желязо се състои от желязо, въглерод, силиций, манган, магнезий, фосфор и сяра. Калай и мед са също така понякога са открити. Пластичното желязо също се състои от нодуларен графит, което му придава гъвкавост. Чугунът се състои главно от въглерод и силиций. Що се отнася до практическото използване, тръбите от ковък чугун се използват в канализационни и водопроводи. Това е така, защото те са много по -здрави от чугуна. Освен това, ковко желязото е по -добро от чугуна в трудни терени. Ковко желязо се използва главно в автомобилната индустрия като камиони, трактори и маслени помпи. Чугунът се среща главно в строителната индустрия. Кийт Милис открива пластичното желязо през 1943 г. Чугунът се използва от много векове. Китай е приписван на изобретението на чугун през 4 век пр.н.е. Използвано е първо за направата на оръжия, саксии, орали и пагоди. Западните хора познават чугуна едва в края на 14 век.

Резюме

1. Пластичното желязо може да се огъва, без да се счупи. 2. Чугунът е чуплив и се счупва при огъване. 3. Докато пластичното желязо е гъвкаво, чугунът не е. 4. Тъй като пластичното желязо може да бъде огънато, то може да бъде направено в различни форми и форми. Човек не може да различи различни форми и форми с помощта на чугун. 5. Чугунът корозира по -бързо от чугуна. 6. Пластичното желязо се използва главно в автомобилната индустрия като камиони, трактори и маслени помпи. Чугунът се среща главно в строителната индустрия. 7. Пластичното желязо се състои от нодуларен графит, който му придава гъвкавост. 8. Кийт Милис е този, който открива пластичното желязо през 1943 г. Китай е приписван на изобретението на чугун през 4 век пр.н.е.

5 коментара

  1. Здравейте, благодаря ви за тази информация. Освен това би било полезно, ако статията е придружена с препратки.

  2. Фантастичен пост. Наистина с нетърпение очаквам да прочета повече. Ще се чете на…

  3. Добро утро господа,

    Използвам свързване на вафли с клапани на EBRO към тръбата за охлаждане.

    Кой е най -подходящият материал на корпуса на клапана. Имам 2 варианта (чугун и ковък чугун).

    Поздрави, Есваран

  4. Мога ли да използвам SGI като носещ елемент за хромиран вал

Вижте повече за: