Разлика между диплома и GED

graduate-hat Диплома срещу GED

Това е сценарият „„ не всички тийнейджъри в днешно време имат пари или време да завършат средното си образование , за да получат диплома за средно образование. Други са принудени да напуснат училище или поради това, че се борят да преминат, или просто трябва да изкарват прехраната си, за да издържат семействата си в нежна възраст. И така, понастоящем има друга алтернатива за получаване на конкретна диплома за средно образование “„ това е GED, напълно известен като общообразователно развитие.

И така, какво точно се има предвид под GED? Най -просто казано, GED (известна също като диплома за обща еквивалентност) всъщност е пряк път за сравнително преминаване на изискванията или пълномощията на нормален завършил гимназия. За разлика от гимназиалното изискване за обучение в продължение на няколко години, програмата GED ще изисква само да присъствате на няколко сесии, които може да се наложи да издържите GED изпита. Това е подобно на това, което ще направите преди да положите изпити в местния съвет за лиценз. Вече няма нужда да научавате всички тези обширни и сложни концепции като тригонометрия, смятане, усъвършенствано компютърно програмиране и много други. Ще трябва само да научите най -основните уроци, всички от които са необходими, за да станете успешен индивид в обществото.

Като нещо като заместител на полагането на всички тези тестове, необходими при преминаване в гимназията, изпитите за GED също са структурирани съответно, за да се поберат в 5 различни области или предмети, а именно: математика, наука, литература и изкуства, писане и социални науки. Всичките 5 теста могат да бъдат взети в рамките на един ден или няколко дни, като всеки предмет ще отнеме само около един до два часа, за да завърши.

Независимо от това, обширният обхват, който предлага нормалното четиригодишно гимназиално образование, не може да бъде заменен с полагане на GED изпит. Когато имате диплома за средно образование, това би означавало, че сте добре развит тийнейджър, който е бил изложен на по -сложни теми. Като цяло сте придобили различно чувство за зрялост от тези, които не са завършили официалното си средно образование.

Като цяло, много преподаватели са съгласни, че както дипломата за средно образование, така и сертификатът за GED могат да доведат индивида до достойна работа. Двамата могат да предложат и тийнейджър за прием в колеж. Наблюдавано е, че 98% от колежите само в САЩ приемат GED преминаващи за записване. Следователно, вие решавате какво да вземете. Вашият бъдещ успех е просто случай за всеки случай, който все още включва много фактори наред с получаването на диплома или сертификат за GED.

1. Получаването на диплома за средно образование отнема повече време, обикновено 4 години (9-12 степени в повечето щати на САЩ) в сравнение с по-кратките срокове, необходими за получаване на сертификат GED.

2. Дипломата за средно образование е по -предпочитана от много институции и работодатели пред сертификацията GED.

Вижте повече за: , ,