Разлика между диплома и бакалавър

graduate-hat Диплома срещу бакалавър

Дипломата и бакалавърската степен представляват две различни нива на образование. Когато се сравняват двете, бакалавърската степен представлява по -високо ниво на образование.

Докато дипломата е документ, даден на човек след завършване на курс, бакалавърската степен е титла, присъдена на студент, след като той или тя завърши колеж.

Дипломата обикновено се присъжда за професионални и професионални курсове, като фармация, дизайн, журналистика, изкуство и инженерство. Бакалавърска степен се присъжда в много области, като изкуствата, науката, хуманитарните науки, медицината и инженерството.

Професионални и професионални училища, гимназии, търговски училища и колежи в общността връчват дипломи. За разлика от дипломите, университетите и колежите присъждат бакалавърска степен.

При сравняване на продължителността на курсовете може да се срещне разлика между дипломата и бакалавърската степен. Дипломният курс е по -кратък в сравнение с бакалавърската степен. Докато дипломните курсове отнемат една или две години, бакалавърската степен е четиригодишен курс. Е, диплома се дава и на ученици, завършили 12 години основно образование в училищата.

Дипломата се фокусира върху специфичните умения на студент. Дипломата е основно центрирана по предмет. Бакалавърската степен обхваща по -широка област и включва предмети като наука, математика, хуманитарни науки и история.

За да завърши бакалавърска степен, студентът трябва да има диплома за средно образование или нещо еквивалентно на нея. Така че дипломата за средно образование е стъпка към бакалавърската степен.

След като имате бакалавърска степен, можете да продължите магистърска степен. От друга страна, студентът не може да кандидатства за магистърска степен само с диплома в ръка.

На работното място бакалавърската степен е по -ценна от дипломата. Освен това кандидат с бакалавърска степен има шансове да спечели повече от кандидат с диплома.

Резюме:

1. Дипломата е документ, даден на човек след завършване на курс; бакалавърска степен е титла, присъдена на студент, след като той или тя завърши колеж. 2. За разлика от бакалавърска степен, диплома обикновено се присъжда за професионални и професионални курсове, като фармация, дизайн, журналистика, изкуство и инженерство. 3. Дипломният курс е по -кратък в сравнение с бакалавърската степен. 4. Дипломата е основно ориентирана към предмета. Бакалавърската степен обхваща по -широка област и включва предмети като наука, математика, хуманитарни науки и история. 5. Бакалавърската степен е по -ценна от дипломата. 6. Кандидат с бакалавърска степен има шансове да спечели повече от кандидат с диплома.

12 коментара

 1. Hiiiiiiiiiii

 2. Уау, концепцията беше невероятна, но имам запитване относно моя избор разбира се. Искам да продължа моето САЙТЕРНО И ИНЖЕНЕРНО ОБСЛУЖВАНЕ в КАНАДА. Според моето изследване видях, че колежът дава дипломни курсове, но както споменахте, че дипломата е по -малко ценна от бакалавърската програма и дава по -малко печалба, това, което ще избера като основна цел е ПИЛОТИРАНЕ, но аз избирам това за моето по -добро бъдеще и лихви. Е, това също ще ми помогне, но няма да мога да печеля много. Какво да направя според вас? Моля помогнете…

 3. Кандидат пълна диплома по химикал или b.tech, който тип изпит по химикал, наречен BE ...

 4. Здравейте момчета, имам интерес да взема 3 -годишна диплома по софтуерно инженерство, но ме остави разочарован, когато прочетох горното резюме, тъй като е цитирано безценно

  • Хей, взе ли 3 -годишната диплома за софтуерно инженерство? По -добре ли е от бакалавърска степен? Моля, помогнете ми bcs искам да направя същото .. Благодаря

 5. Ако разбрах идеята ви, трябва да получа сертификат за диплома, преди да мога да продължа да получа сертификат за бакалаври?

 6. Здравейте, момчета. Направих курс в областта на търговския флот. Името на курса е диплома по морски науки, водеща до bsc.също завърших този 1 -годишен курс и сега 18 -месечно обучение за морска служба, след което ще получа сертификат за бакалавър. Така че можете ли да ми кажете, момчетата, тази стойност на сертификата на bsc е същата като на друга диплома за бакалавър ??

 7. Здравейте. Имам завършена N3 диплома и N5 за математика и инженерни науки, когато най -високото ниво беше N5. На какво ниво се равнява това?

 8. Хей, всъщност искам да бъда учител и тази година направих 12 -ия си, чакайки резултата, така че какво трябва да направя по -нататък ... Всички предложения plzz.

 9. Не можех да разбера какво ще бъде добре за мен. Завърших по -високата стъпка на второстепенност. Нуждаете се от нечия подкрепа за бъдещи стъпки. Какво е добро за мен бакалавър или диплома?

 10. Практично ли е притежателят на бакалавърска степен да се дипломира?

Вижте повече за: , ,