Разлика между диплома и асоциирана степен

graduate-hat Диплома срещу асоциирана степен

Дипломата е един вид сертифициране, а асоциирана степен - друг вид. Степента на диплома и сътрудници, както посочва името, са различни в много аспекти. Между тях няма объркване, тъй като разликата е много специфична.

За диплома може да се каже, че е документ, присъден на студент след завършване на курс. От друга страна, асоциирана степен е титла, която се дава на студент, когато завърши колеж. Дипломата обикновено се дава в професионални или професионални курсове, като проектиране, фармация и инженерство.

Гимназиите, търговските колежи и професионалните училища издават дипломи. От друга страна, колежи и университети на общността присъждат степента на Асоциирани.

Със степен на асоцииран студент трябва да изучава много неща извън специалността си, като основен английски език, история, хуманитарни науки и математика. От друга страна, дипломата се фокусира главно върху специфичните умения на студент. Това означава, че студент, който следва Асоциирана степен, трябва да учи по -широко в сравнение с студент, който взема курс по диплома, където той е основно ориентиран към предмета.

Студентът може да отнеме една или две години, за да получи диплома. Напротив, асоциираната степен е строго две години.

За разлика от дипломите, човек може да прехвърли кредити за асоциирана степен в бакалавърска степен. За асоциирана степен може да се каже, че е стъпка към висшето образование.

Може да се види също, че асоциираната степен е по -ценна от дипломата. На работното място кандидат с асоциирана степен има повече шансове и ще спечели повече от кандидат с диплома. Например, на медицинска сестра с диплома ще се плаща по -малко от медицинска сестра, която има асоциирана степен.

Резюме:

1. Диплома може да се каже като документ, присъден на студент след завършване на курс. От друга страна, асоциирана степен е титла, която се дава на студент, когато завърши колеж.

2. Студент, който следва асоциирана степен, трябва да учи по -широко в сравнение с студент, който посещава дипломния курс, където той е ориентиран към предмета.

3. Дипломата обикновено се дава в професионални или професионални курсове, като проектиране, фармация и инженерство.

4. Асоциираната степен е по -ценна от дипломата. За асоциирана степен може да се каже, че е стъпка към висшето образование.

5. Кандидат с асоциирана степен има повече шансове и ще спечели повече от кандидат с диплома.

14 коментара

 1. С диплома за колеж, в зависимост от колежа и ако той е акредитиран или не, можете да прехвърлите повечето кредити, за да спечелите степен.

 2. Притежавам напреднала диплома по бизнес обучение от института за бизнес проучвания и двугодишна диплома по бизнес обучение. Призната ли е тяхната онлайн бакалавърска степен?

  Твоя,

 3. В Сингапур политехническата диплома е високо ценен документ - дори повече от притежател на пълен сертификат за ниво А. И политехническа диплома (не частна диплома), стандартите са МНОГО високи и курсът е с продължителност 3 години и обхваща обикновено повече от 30 модула на курс. Да, вярно е, че тя е насочена и съсредоточена към конкретна област на обучение - но ние също трябва да се занимаваме с непълнолетни в области като икономика, финанси, математика, наука и т.н.

  Ако изобщо асоциираната степен е сравнима с пълно сертифицирано ниво А, определено НЕ е по -ценна от политехническа диплома - заплащането определено е по -малко и ролите биха били само много общи роли като администраторски асистент в офис за притежателя на асоциирана степен.

  Що се отнася до прехвърлянето на кредити към университет, притежателят на диплома от политехнически институт в Сингапур може да влезе във 2 -ра или 3 -та година от специалности в МНОГО страни, включително Сингапур и Австралия. Това е така, защото в Сингапур студентите от политехниката обхващат изцяло модулите от 1 -ва и 2 -ра година и могат да завършат едва след като ги завършат и преминат - което по същество ги поставя пред завършилите ниво А, които започват от 1 -ва година, независимо дали имат 10 As или 20 As.

  Само моите 2 цента са на стойност.

  Cheerz!

 4. Кандидат с асоциирана степен има повече шансове и ще спечели повече от кандидат с диплома.

  Не разбирам, че ЩЕ спечеля повече част. Имам дипломата си и правя нещо повече от приятел, който има свои сътрудници.

  Всичко е в това кой не знаеш, а не в това, което знаеш !!!

 5. Много полезно !!!!

 6. Тази информация не е точна. Разгледайте конкретни програми за дипломиране на училище за медицински сестри. Те могат да бъдат акредитирани, което означава, че те всъщност са стъпка към разширяване на вашето образование и получаване на бакалавърска или магистърска степен. В щата Пенсилвания имате право да се явите на изпит за лицензиране на NCLEX RN със степен на асоцииран или диплома от дипломна програма на RN. Така че и двата маршрута ще ви доведат до лиценза за RN и можете да започнете да работите като RN. Ако изберете дипломирана програма, която е акредитирана, вие също имате право да прехвърлите курсовете си в бакалавърска програма, за да продължите образованието си.

 7. Имам диплома. Някои колеги имат сътрудници, а други имат BSN. В моята болница, където работя, всички започваме с една и съща скала за заплащане. Тези с BSN не правят повече от мен. Следователно информацията в тази статия е неточна.

  • Предполага се, че статията е широка и обхващаща, разбира се, че не всеки човек с асоциирана степен ще спечели повече от някой с диплома. Но средната тенденция е, че асоциираните степени правят повече от дипломите.

 8. Очевидно е, че информацията е специфична за Северна Америка и за Америка, въпреки че Западна Канада има степен на сътрудници. Аз съм на изток и не го обърквам, когато гледам американските колежи.

  Разгледах някои колежи в общността и едва ли мога да кажа разликата.

  Защо не кажете, че степента „Асоциирани“ съдържа повече или (набор от) общообразователни / хуманитарни дисциплини, докато дипломата не съдържа. Това изглежда го прави по -ясно

 9. Някои университети предлагат дипломи и те могат да се използват като или да се превърнат в стъпка към следващото ниво. Например библиотечен техник (2 -годишна диплома) може след това да получи (или вече да има) бакалавърска степен и след това да продължи да стане магистър по библиотекознание и информационни науки (известен на повечето хора като библиотекар). (Канада)

  Квалификациите, назначенията и изискванията за работа или назначения ще се променят от място на място. Най -добре е да се консултирате с професионалните асоциации в мястото, където искате да учите или работите.

 10. много полезни неща.

 11. Имам висша техническа диплома по строителство. Моето мнение за вашата статия е това; много страни виждат дипломата и асоциираната степен по различен начин. Както в моята страна Камерун, по -голямата част от заплатата зависи първо от вашето умение, отколкото от хартията, която притежавате. И двамата притежатели на Bsc и притежатели на дипломи печелят еднакво в частния сектор и се различават само по позициите, които заемат в компанията. Друг път човекът с диплома с опит е много по -висок от този с бакалавърска степен.

 12. Вярвам, че това може да е специфично за страната. Аз съм от Гаяна и в нашия публичен университет, дипломата е етапът преди бакалавърска степен. Имаме асоциирани степени; някои области обаче не ги предлагат. Какво още; нашите дипломи не са непременно конкретни. Например- човек може да чете за диплома по публично управление или бизнес управление в продължение на 2 години, обхващаща 17 предметни области, включително английски език, политика и икономика.

  Надявам се, че това помага да се разсеят някои съмнения.

Вижте повече за: ,