Разлика между Digital Nomad и Независимо от местоположението

Възходът на икономиката на концертите трансформира работното пространство по огромни начини. Това се дължи на наличието на интернет, както и на навлизането на смартфони в световен мащаб. Докато в миналото са били необходими служители, които да се отчитат и да работят от офиса, с икономиката на концертите, хората могат да работят отвсякъде, като се има предвид, че имат работни помещения. Тази настройка позволява на хората да работят от всяко място и да обикалят света. Дигиталните номади и независимото местоположение са някои от термините, които може да срещнете в икономиката на концертите. Но каква е разликата между двете, може да попитате?

Какво е Digital Nomad?

Това е човек, който печели доходите си с помощта на компютър и интернет връзка, като същевременно дава приоритет на пътуванията. Следователно техният източник на доходи е онлайн. Дигиталните номади могат да бъдат собственици на бизнес, на свободна практика или служители с много гъвкавост.

Дигиталните номади пътуват до различни места, докато все още свършват работата.

Докато цифровите номади получават тръпката да пътуват по целия свят, производителността може да бъде повлияна от твърде много пътувания. Също така може да е трудно да се създадат дълготрайни отношения.

Какво е независим от местоположението?

Това е човек, който печели приходите си онлайн, но не превръща пътуванията в начин на живот. Това може да бъде собственик на бизнес, служител или на свободна практика. Хората, независими от местоположението, често работят от вкъщи, в помещения за съвместна работа и в кафенета.

Това работно устройство може да предложи по -голяма производителност поради стабилността на работното място. Повечето фрийлансъри обаче могат да го видят скучно.

Други предимства на независимо от местоположението включват:

  • Лесно е да се създадат трайни отношения в резултат на редовния график
  • Има усещане за домашно усещане
  • Човек не трябва да се притеснява за придвижване в различни часови зони

Прилики между Digital nomad и Независими от местоположението

  • И двете изискват работа онлайн и дистанционно

Разлики между Digital nomad и Независимо от местоположението

Определение

Цифров номад се отнася до лице, което печели доходите си с помощта на компютър и интернет връзка, като същевременно дава приоритет на пътуванията. От друга страна, независимо от местоположението се отнася до лице, което печели доходите си онлайн, но не превръща пътуванията в начин на живот.

Предимства

Докато дигиталният номад получава тръпката да пътува по целия свят, докато все още върши работата, независимо от местоположението предлага по -голяма производителност поради стабилността на работното място.

Недостатъци

Производителността на дигитален номад може да бъде повлияна от твърде много пътувания, да не говорим за трудности при създаването на дълготрайни отношения. От друга страна, независим от местоположението работен режим може да е скучен за някои фрийлансъри.

Дигитален номад срещу независим от местоположението: Сравнителна таблица

Резюме на Digital nomad и Независимо от местоположението

Цифров номад се отнася до лице, което печели доходите си с помощта на компютър и интернет връзка, като същевременно дава приоритет на пътуванията. От друга страна, независимо от местоположението се отнася до лице, което печели доходите си онлайн, но не превръща пътуванията в начин на живот. Докато и двамата печелят пари онлайн, дигиталният номад дава приоритет на пътуванията, докато независим работник извършва работа от вкъщи, кафенета и работни места в рамките на тяхното местоположение.

Вижте повече за: ,