Разлика между Digital Nomad и Expat

Някога мечтали ли сте да не се привързвате към нормалните ограничения на професионалния живот и вместо това да тръгнете на път, с вашия лаптоп като ваш работен партньор и света като ваше работно място? Какво ще кажете за подготовка на презентации от плаж или писане на доклади в движение или от където искате? Ако е така, вече сте на път да станете дигитален номад. Е, оставянето на комфорта на дома ви, за да започнете нов живот на ново място, изглежда като голяма работа, но стотици стотици хора са преминали през същата ситуация и вече са взели решението си да работят и да пътуват по едно и също време. време. В много отношения дигиталният номадски начин на живот се различава от класическия начин на живот на емигрантите. Но въпросът е кой начин на живот бихте избрали - дигитален номад или начин на живот на емигрант?

Значение на цифров номад

Дигиталният номад е преживяване като никое друго, начин на живот, който ви позволява да работите в движение, което означава, че можете да работите отвсякъде, където пожелаете-било то плажна барака, отстъпление в тропическите гори или вила на хълм. Всичко, от което се нуждаете, е вашият лаптоп и стабилна интернет връзка и сте готови. Дигиталните номади са отдалечена работна общност от хора, които използват технологиите, за да изкарват прехраната си, и те работят по телекомуникация, вместо да работят от кабинет в офис. Това са независими от местоположението хора, които са постоянно в движение и те наблюдават собствената си съдба и живот. Пътуването и работата в движение е едно от многото предимства на това, че си дигитален номад, но има и своите предизвикателства. Работата в движение означава дълги часове и финансова несигурност.

Експатичен смисъл

Емигрант или емигрант по това, което обикновено минава, е доста подобен на дигитален номад по отношение на начина на живот, защото и двамата имат силно желание да комбинират работа и пътуване. Емигрант е физическо лице, което временно или постоянно пребивава на място, което не е тяхното родно място или родна държава. Подобно на дигиталните номади, експатите ценят пътуванията си над всичко друго, но те също се интересуват от корените. Разликата се крие в приоритетите и ценностите. За изселниците търсенето винаги е за нова земя, нова държава и ново преживяване. Изселниците от съвременната епоха обикновено не принадлежат към една общност, нито следват някаква особена идеология. Те са съвременни пътешественици в търсене на начин на живот, с който могат да свикнат. Expat просто означава човек, който пребивава извън родната си страна.

Разлика между Digital Nomad и Expat

Статус на работа

- Културата на работа на изселниците е много различна от тази на дигиталните номади. Експатите, подобно на техните цифрови номади, обичат да пътуват, но също така ценят наличието на корени. Експатите имат силно желание да комбинират работа и пътуване, но преместването им на ново място или държава не винаги е временно и тъй като обичат да останат на място за известно време, те предприемат съответните стъпки. За разлика от дигиталните номади, емигрантите обичат да работят на места, където са се заселили, или нещо, което могат да нарекат дом.

Възможности за пътуване

-Дигиталните номади са независими от местоположението хора, които са постоянно в движение и които обичат да пътуват до нови места от време на време. Те разчитат на технологии, за да изкарват прехраната си и да работят в движение, без домашна база. Възможностите за пътуване са безкрайни за дигиталните номади, защото те могат да работят отвсякъде, където искат и всичко, от което се нуждаят, е лаптоп и стабилна интернет връзка и те са настроени. Емигрантите пътуват по -рядко, защото се фокусират повече върху стабилността, отколкото върху мобилността, и търсят начин на живот, с който могат да свикнат.

Социален живот

- Друг аспект от живота им, който изглежда създава линия между изселниците и начина на живот на дигиталните номади, е техният социален живот. Дигиталните номади непрекъснато преместват хора и тъй като нямат къде да се обадят вкъщи, те се борят много често да се сприятеляват или да създават смислени и дългосрочни отношения. Дори и да останат на място за няколко месеца, те трябва да работят от вкъщи, което много ги затруднява да отделят малко време за общността. Експатите, от друга страна, имат колеги и приятели, с които да излизат, и много начини да създадат красиви спомени.

Разходи за живот

- Дигиталните номади са авантюристи, които обичат да управляват собствения си живот и съдба, което означава, че нищо не може да ги спре. А работата в движение означава ново място и ново преживяване всеки ден, но има и своите недостатъци. Работата от разстояние означава дълги часове и нови места означават допълнително натоварване на портфейла, което включва пътни разходи, храна, наем и данъци. Разходите могат да варират от място на място, както и разходите за живот. Дигиталните номади обикновено избират достъпен начин на живот, за да минимизират разходите от постоянното преместване и роуминг.

Digital Nomad срещу Expat: Сравнителна таблица

Обобщение на Digital Nomad vs

Накратко, ако искате стабилност в живота си и дългосрочна кариера, приятели, общност и място, което можете да наречете дом, тогава преместването като експат е най-добрият избор, който имате. Често водени от случайно социално или икономическо събитие, емигрантите обикновено заминават в чужбина с най -добри намерения да се върнат в родината си. Дигиталните номади са пълна противоположност на изселниците; те са постоянно в движение и не стоят много дълго на място. Така че, ако обичате да пътувате и ако търсите някакво приключение в живота си и искате да живеете според собствените си условия, значи вече сте на път да станете дигитален номад.

Вижте повече за: ,