Разлика между степен и майор

Степен срещу майор

Получаването на диплома не е обикновен постижение. Това отнема много постоянство, упорита работа, и самодисциплина, за да завършите курс. Но, много гимназията възпитаници, които искат да отидат в колеж често се бърка с термините, използвани за идентифициране на вида на степен човек е спечелил. Повечето от тях се чудя какво прави степен се различава от основен.

Объркването е оправдано от факта , че те често са преплетени помежду си, когато хората ги използват. Например, бакалавърска степен по биология означава, че дадено лице специализира в науката биология, по този начин хората са склонни да мислят, че са същите, които те всъщност не са. И така, как те са различни?

"Степен" е термин одеяло използва за описване полувисше образование. Може да се каже, че човек учи в колежа се опитва да да получи диплома. Основен, от друга страна, е конкретна програма или област на обучение. Специалност специфичен предмет означава овладяване на всичко за него. Само свързаните с тях информация и знания се предоставя на студенти: нищо повече и нищо по-малко. Ето защо това е важно за студенти, за да изберете основна или сфера на обучение, ако искат да станат експерти в специфични теми като биология или психология.

Полувисше образование също е различно от голям от гледна точка на приложение. Тъй степен е общ термин, хора с различни специалности могат да използват едно и също заглавие толкова дълго, колкото те принадлежат към една и съща област на обучение. Един пример за това е термин, бакалавър. Студентите от специалност инженерство, биология, а дори и сестрински всички попадат под полето за науки. Ето защо, всички те могат да бъдат наречени степен притежателите на науката.

Терминът "основен" се използва изключително за хора, изучаващи определена тема. Когато един човек специалности в биологията, той или тя не може да се твърди, че имат подобни знания за инженеринг, въпреки че биологията и инженерство са и двата клона на науката. Затова думата майорът се използва за разделяне на притежателите степен, попадащи в една и съща обща областта на изследване. Това е причината, поради която завършили колеж печелят бакалавърска степен в областта на науката със съответния основен в някой от клоновете си като инженерство или медицински сестри, за да посочите области на компетентност.

Има и няколко вида степен: Средно, Средно-и следдипломно. Сътрудник степен са дадени за курсове, които изискват само две години до края, докато бакалавър обикновено изисква четири. Завършил ВУЗ проучвания се правят от хора, които желаят да достигнат напреднал знания. От друга страна, има само един вид основен и физически лица, които търсят за различни степени с различни специалности трябва да ги учат един по един.

Резюме:

1. "Степен" често се използва съвместно с "голям". 2. "Степен" е общ термин, използван за полувисше образование, а "голяма" е специална програма на обучение. 3. Всяка една степен може да се използва от ученици с различни специалности, а думата голям е свойствена за един вид група, която е специализирана в областта специфични. 4.There различни видове степен, а има само една такава голяма.

3 коментара

  1. Така че, просто да се провери аз разбирам: Аз избрах да направя биология MBiolSci / тропически болести, и бих казал, че "Аз уча MBiolSci и специалност TDB".

  2. Това е непълен отговор. Много студенти смятат, че ако те се запишат в основен, че името на този голям ще се появи на степен. Пример: журналистика "основен" на комуникационни науки диплома-Бакалавър на науката не е от значение. Това е истината в рекламата въпрос и гимназията съветници трябва да знаят това.

  3. Аз съм Mcom искам да уча BA допълнително на английски език, което ще бъде на курса код BA основен или ASSO?

Вижте повече за: