Разлика между DBZ и DBZ Kai

DBZ срещу DBZ Kai

В детското забавление анимето революционизира света на карикатурите. С по -високото си ниво на детайлност, по -висока дефиниция на дисплея и прецизно изградени теми, анимето се превърна в предпочитаното забавление за децата по целия свят. Въпреки това, много известни анимационни филми са запазили своята популярност въпреки нарастващата тенденция на гледане на аниме. DBZ и DBZ Kai също са примери за две аниме, които станаха изключително популярни сред децата; до степен, че печалбите им идват не само от зрителската аудитория, но и от извънредните размери на продажбите на стоки.

DBZ, което е съкращение от Dragon Ball Z, е японски аниме сериал , продуциран от Toei Animation. Следва анимето Dragon Ball като негово продължение. Нещо повече, той адаптира последните 325 глави от оригиналната манга от Dragon Ball от 519 глава, създадена от Акира Торияма, публикувана между 1988 и 1995 г. в Weekly Shonen Jump. Dragon Ball Z беше излъчен за първи път по телевизия Fuji в Япония на 25 април 1989 г. Той беше излъчен до 31 януари 1996 г. и след това беше дублиран на редица езици, за да бъде излъчен по целия свят . Страните, в които се разпространяваше бързо и скоро стана популярен, включват САЩ, Латинска Америка, Австралия, Индия и редица европейски страни. Dragon Ball Z Kai или просто Dragon Ball Kai също е аниме серия, която е ремастерирана и презаредена версия на Dragon Ball Z. Промяната е въведена на 20 -годишнината на Dragon Ball Z и версията Kai е пусната като аниме с висока разделителна способност Телевизионен сериал. Премиерата му беше на Fuji TV на 5 април 2009 г. След като завърши 98 епизода, завърши на 25 август 2011 г. Беше пуснат на пазара заедно с One Piece, който го последва по телевизията след края на епизода. Поредицата беше добре приета от публиката и имаше среден рейтинг от 9,4%. Максималният му рейтинг е 12,3% (за епизод номер 47), докато най -ниският му рейтинг е 6,4% (за епизод номер 18). По -късно през 2014 г., за да бъдем точни на 6 април, Dragon Ball Z се завърна в японската телевизия с Majin Buu Saga.

Освен че DBZ Kai следва DBZ, има много разлики между двете. Когато DBZ се произвеждаше за първи път, продуцентите не изоставаха от създаването на манга (която по -късно стана сюжетна линия за DBZ Kai). Създаден е много допълнителен материал, за да се даде време на автора да измисли идеи. Повечето от това е доста смешно. DBZ Kai има по -малко от този пълнител и по -голям фокус върху основната история. Следователно историята протича по -естествено и това също в по -малко епизоди.

Анимацията в DBZ и DBZ Kai е горе -долу една и съща, въпреки че единствената анимация, която може да се отбележи в Kai, е в интрото и outro песните, както и преди и след рекламни паузи. Има разлика и в цвета и остротата. И двете серии се предлагат в Blu-ray, въпреки че DBZ е доста по-евтин, защото излезе по-дълго от DBZ Kai.

Резюме DBZ, съкращение от японски аниме сериал Dragon Ball Za, произведен от Toei Animation, следва анимето Dragon Ball, адаптирано последните 325 глави от оригиналната манга от Dragon Ball от 519 глави, създадена от Акира Торияма, беше излъчена за първия време на телевизия Fuji в Япония на 25.04.89 до 31.01.96; Dragon Ball Z Kai, също аниме сериал, който е ремастериран и презаредена версия на Dragon Ball Z, представен на 20 -годишнината на Dragon Ball Z и версията на Kai беше пусната като аниме сериал с висока разделителна способност, премиерно по Fuji TV по 04/05/09, след като завърши 98 епизода, приключи на 25/08/11

DBZ Kai има по -малко пълнител и по -голям фокус върху основната история. Следователно историята протича по -естествено и това също в по -малко епизоди. В DBZ е създаден много запълващ материал, за да се даде време на автора да измисли идеи Има и разлика в цвета и остротата

DBZ е по -евтин от DBZ Kai, тъй като излиза по -дълго време

1 коментар

  1. Уау! това беше напълно полезно! Благодаря!

Вижте повече за: