Разлика между влагоустойчивост и водоустойчивост

water-droplets Влажно доказателство срещу водоустойчивост

Когато контролирате влагата във вашия дом, е разумно да разберете разликите между влагоизолация и водоустойчивост, за да решите кое е по -рентабилно и подходящо за вашия дом.

Влажната изолация се извършва със смес на основата на катран, предназначена да предотврати прилепването на водата или проникването в повърхността на материала. Водоустойчивостта се извършва с смес, която включва каучук, предотвратявайки проникването на влага и вода във всеки материал.

Влажната защита е добра за забавяне на скоростта, с която се абсорбира влагата. Тъй като каучукът, смесен с материала за хидроизолация, се разтяга, докато домът се утаява и измества, той продължава да предотвратява проникването на вода в повърхностите.

За тези, които се интересуват от строителство, в зелено и екологично чиста природа, водоустойчивостта е по -добрият вариант. Използваните съставки са много по -благоприятни за планетата и са естествена превантивна мярка, когато става въпрос за оттока от строителните материали, използвани при изработката на дома.

Хидроизолацията е по -скъп метод по онова време, въпреки че предлага дългосрочни решения на това, което може да стане много скъпо с течение на времето. Влажната защита е евтина и трябва да се счита за временна.

Домовете и сградите започват да показват стрес в основата си още две години след приключване на строителството. След като това се случи, пукнатините и пукнатините, които се появяват, ще бъдат покрити от гумата, използвана в процеса на водоустойчивост. Ако повърхността е била само влагоустойчива, пукнатините и пукнатините също присъстват в покритието на влагоустойчивия материал.

Хидроизолацията предотвратява навлизането на подпочвените води от дъжд и дори постоянна влажност в основата на всеки дом. Влажната изолация не се съпротивлява достатъчно добре на водата, за да предотврати пренасищане от подземни води или прекомерна и постоянна влажност. Крайният резултат е, че влагоустойчивостта позволява хидроелектрическо налягане, докато водоустойчивата предотвратява това налягане.

Резюме:

1. Влажната изолация е на катран, докато водоустойчивата е на каучукова основа.

2. Влагозащитата забавя процеса на абсорбиране на вода.

3. Водоустойчивостта предотвратява процеса на абсорбиране на вода.

4. Водоустойчивостта е по -приятелска, що се отнася до екологичните проблеми.

5. Хидроизолацията първоначално е по -скъпа.

6. Влажната защита е по -евтина в началото, но по -късно води до по -скъпи проблеми.

7. Пукнатини с влагозащита заедно с основата, докато водоустойчивостта се простира, за да покрие тези пукнатини.

8. Водоустойчивостта предотвратява разрушаването на основата на хидроелектрическото налягане.

1 коментар

  1. Добър ден, готов съм да започна влажен и хидроизолационен бизнес, но нямам познания как да го започна, може ли някой да даде съвет как да управлявам и да получавам клиенти.

Вижте повече за: , , ,