Разлика между култура и общество

culture Култура срещу общество

Културата се променя непрекъснато . Някои културни продукти са правителства, езици, сгради и вещи, създадени от човека. Това е мощен инструмент за оцеляване на човечеството. Културните модели на древните хора са отразени в техните артефакти и са изследвани от археолозите, за да разберат начина им на живот. Културата е важна част от обществото за самото съществуване на обществото. Културата също играе важна роля за установяване на дисциплина в едно общество. Според моделите на поведение и възприятията има три нива на култура.

Първият е кулът културни традиции, който ви кара да различавате обществото от другите. Когато хората говорят немски, японски или италиански, те се наричат ​​език, вярвания и традиции, споделяни от всеки набор от хора, които са различни от другите. Второто е субкултурата, в която различни общества от различни части на света съхраняват своята оригинална култура. Такива хора са част от субкултурата в новото общество. Например, субкултурите в САЩ се състоят от етнически групи като мексикански американци, афро -американци и виетнамски американци. Членовете на всяка субкултура споделят общ език, идентичност, хранителна традиция и други черти чрез общо възпитание на предците. Третото ниво са културните универсалии, които се състоят от модели на поведение, споделяни от човечеството като цяло. Някои примери за такива модели на поведение са общуването с словесен език, използването на възраст и пол за класифициране на хората, диференциация въз основа на брака и взаимоотношенията.

Обществото се нарича група хора, които споделят общи области, култура и модели на поведение. Обществото е обединено и посочено като отделна единица. Обществото се състои от правителство, здравеопазване, образователна система и няколко професии от хора. В едно общество всеки индивид е важен, защото всеки индивид може да допринесе с нещо за обществото. Също така можете да намерите по -малки групи хора с определена цел, които включват групи студенти, правителствени агенции или групи, които събират пари за конкретна кауза в едно общество. В едно общество могат да бъдат открити много различни култури. Можете да намерите няколко разлики в рамките на държава или град.

В широк смисъл обществото се състои от разнообразно множество хора със социална, икономическа или индустриална инфраструктура. Едно от основните предимства на едно общество е, че то служи на хората по време на криза. Обществата също се организират в зависимост от тяхната политическа структура като държава, групи, вождове и племена. Степента на политическа власт варира в зависимост от културната, историческата и географската среда. Някои общества придават определен статут на индивид или група хора, когато индивид или група извършва благоприятно действие за обществото.

21 коментара

 1. Наистина обичам това, което правите, моля, продължавайте така …………………… ..

 2. Културата излиза от обществото ... хубава статия.

 3. Наистина се наслаждавам на това, което ни представяте ... ..отлично и продължавам със същия дух.

 4. няма голяма разлика между културата и обществото, но това е наистина факт, че културата се създава от обществото

 5. hiiii наистина е много полезно за всеки и леснодостъпен начин tanqu за gvng me dis тип на описание pls поддържа dis в същия дух

 6. Обществото означава хората, докато културата означава основната тъкан на хората. Следователно обществото и културата са две различни неща, които не могат да бъдат разделени от никоя известна сила на земята.

  Някои от неразделните са: слънце и топлина, слънце и светлина, топлина и светлина, тяло и душа, вибрации и шум, усилване и болка и др.

 7. Това наистина ми даде представа за основните принципи на културата и обществото. Чудесна работа!

 8. Не може да има общество без култура и обратно. Следователно обществото и културата са две твърди неща, които не могат да бъдат разделени. Моля, продължавайте така.

 9. здравей всеки добър ден

  • Аз ценя това знание, което споделяш със страната, която знам, че не съм само аз, който съм виждал това …….

 10. културата и обществото са различни в перспектива, културата може да се променя с времето, но обществото е постоянно,

 11. Културата е продукт на обществото, хората преди обществото, така че предполагам, че без хората няма да има култура и общество, това са хората преди всичко друго, от друга страна група хора съставляват обществото, докато начинът на живот говори за култура. Извод не трябва да казваме, че културата умира, некултурата скоро ще умре, но обществото ще остане, ако това е вярно, ако начинът на живот на хората умре? Така че културата не може да умре, но може да бъде подобрена и да напредне с напредването на бъдещето

Обратни обрати

 1. Разлика между култура и цивилизация | Разлика между | Култура срещу цивилизация
 2. Разлика между латиноамериканците и латиноамериканците | Разлика между | Испанец срещу латино
 3. Разлика между англокелтика и англосаксон | Разлика между | Англокелтик и англосаксон
 4. Разлика между Wyvern и Dragon | Разлика между | Уивърн срещу Дракон
 5. Разлика между комунизма и демокрацията | Разлика между | Комунизъм срещу демокрация
 6. Разлика между Индия и Япония | Разлика между | Индия срещу Япония
 7. Разлика между бар и кръчма | Разлика между | Бар срещу кръчмата

Вижте повече за: ,