Разлика между CST и EST

CST срещу EST

„CST“ и „EST“ са често срещани съкращения, които се използват сред хора и пътници в САЩ, Канада и Мексико. Общоприето е, че поради подравняването на Земята със слънцето, има различни часови зони по целия свят. „CST“ и „EST“ са две съкратени часови зони, които са в източната половина на САЩ. Разликата във часовата зона означава, че има определени щати и градове, които преживяват едно време, например 20:00 ч., Което в следващата часова зона има и други места, които са в 19:00 ч. Часовите зони обикновено се изучават в основно образование. Въпреки това, за тези, които нямат разбиране и познания за CST и EST, това може да бъде доста объркващо.

„CST“ е съкращението за зона „Централно стандартно време“. Тази часова зона е една от четирите в Съединените щати и обхваща щати като: Алабама, Луизиана, Мичиган и по -голямата част от Тексас. Централната часова зона се наблюдава и в канадските провинции Манитоба, по -голямата част от Онтарио и части от Нунавут и Саскачеван. Някои включени мексикански провинции са Оаксака, Дуранго, Чиапас и Веракрус.

„EST“ е съкращението за зона „Източно стандартно време“. Тази часова зона е друга от четирите в Съединените щати; тя обаче обхваща държави като: Ню Йорк, Мейн, Флорида, Пенсилвания и Охайо. Източно часовата зона се наблюдава допълнително в части от канадските провинции Онтарио, Нунавут и Квебек. В Централна Америка, остров Панама и някои страни в Карибите все още използват Източно стандартно време. Централната стандартна часова зона се счита за шест часа зад координираното универсално време и се влияе от лятното часово време през части от годината. Източното стандартно време се счита за пет часа зад координираното универсално време и също се влияе от лятното часово време. Източната часова зона е най -ранната часова зона в Съединените щати. Той е преди централните, планинските и тихоокеанските часови зони. Тази централна часова зона се намира един час зад Източната часова зона, един час пред планинската часова зона и два часа преди Тихоокеанската часова зона. На испански език централното време е „Tiempo Central Estandar“ (CST), а на френски се нарича „Heure Normale du Center“ (HNC). На испански Източната часова зона се нарича „Tiempo del Este“ (ET), а на френски се нарича „Heure Normale de l'Est“ (HNE). Резюме:

1. „CST“ и „EST“ са съкращения за часови зони в Северна Америка. Централното стандартно време е CST, а Източното стандартно време е EST. 2. CST изостава с EST час. Централната часова зона изостава с шест часа зад координираното универсално време, а източната часова зона изостава с пет часа. 3. Места като Алабама и Луизиана са в централната часова зона, заедно с канадската Манитоба и мексиканския Веракрус. 4. Места като Флорида и Мейн са в източната часова зона, заедно с Квебек в Канада и южните райони като Панама и части от Карибите.

Вижте повече за: