Разлика между държава и континент

Държава срещу континент

Вероятно всеки човек знае какво означават термините държава и континент. Една държава е част от континент, който сам по себе си е част от земята. Австралия и Антарктида са двете изключения, тъй като и двете страни са континенти. Общо има седем континента: Азия, Австралия, Антарктида, Африка, Северна Америка, Южна Америка и Европа и на повечето континенти могат да се срещнат стотици страни.

Държавата е регион, който има отделна географска територия. Държавите са разделени географски, политически и културно. Една държава ще има свое правителство, закони, конституция, военни, полиция и редица други институции. Една държава почти винаги ще има уникална култура и традиции.

Континентът е просто разделение в географските граници, докато много други фактори са включени, когато става въпрос за определяне на държави. Хората от един и същ континент може да имат известни прилики. Първото разграничение на сухопътните маси е направено от моряците в Древна Гърция.

Континентите са големи земни маси, които са разделени от океаните, докато страните по света имат геополитически граници.

Континентите са дом на много страни по света, а страните от своя страна са дом на много градове.

Думата държава има своите корени в латинската дума „Contra“, което означава, че се намира срещу или срещу възгледа. Континентът произлиза от думата „континентна земя“, което означава свързана или непрекъсната земя, която е преведена от латински „terra continens“.

Резюме

 1. Една държава е част от континент, който сам по себе си е част от цялата земя.
 2. Азия, Австралия, Антарктида, Африка, Северна Америка, Южна Америка, Европа са седемте земни маси, които се наричат ​​континенти. В света има над 190 държави.
 3. Държавите са разделени географски, политически и културно. Една държава ще има свое правителство, закони, конституция, военни, полиция и редица други институции. Една държава почти винаги ще има уникална култура и традиции. Хората от един и същ континент може да имат определени прилики.
 4. Континентите са големи земни маси, които са разделени от океаните, докато страните по света имат геополитически граници.
 5. Думата държава произлиза от латинското „Contra“, което означава, че се намира срещу или срещу възгледа. Континентът е получен от думата „континентна земя“, което означава свързана или непрекъсната земя, която е преведена от латински terra continens.

9 коментара

 1. Моля, обърнете внимание, че Антарктида е континент, НО не държава - по -скоро части от него се претендират и „управляват“ от различни страни от цял ​​свят. Като цяло „континент“ е географска единица от сушата, но „държава“ е политическа единица с граници, управляващи структури и икономически структури, както и граждани.

 2. ЕХА! Благодарим Ви за този уебсайт! Колко лесна за разбиране и пълна с информация от всички ъгли, свързана с моите въпроси. Отлично A+ Току-що намерих вашия сайт днес, търсейки „опишете ми, сякаш съм 7-годишно дете“ определение за разликата между „държави, щати и континенти“. Използвайки GOOGLE като търсачка, бях насочен към вашия уебсайт http://www.12vn.net . Каква страхотна находка!

  Благодаря ви за събраната ви информационна база за моята „Каква е разликата?“ запитвания. Нов и вече отдаден фен, Scott S. N. California, САЩ

 3. Този сайт е страхотен

 4. Перфектната му дефиниция и лесна за разбиране Благодаря за този уебсайт

 5. Любопитен съм. Описвате континента като суша, разделена от океаните. Северна и Южна Америка не са. Нито Азия, нито Европа. Това ме озадачи и като дете, което учи.

 6. Еха! Никога не знаех всичко това. Нямах представа за това до днес. Живеех на тъмно. Такава интересна страница. Много добре.

 7. Супер лесен за разбиране

 8. Доста удобно допълнително обучение

 9. Уау, палец нагоре за теб, ти ми улесни написането на бележката за урока

Вижте повече за: ,