Разлика между готвач и готвач

chef Термините готвач и готвач се използват толкова често взаимозаменяемо, че тяхната разграничителна линия е станала малко замъглена. Но технически погледнато, готвачът е някой, който задължително придобива професионална степен и приготвя храна в професионална обстановка. Готвачът, от друга страна, може да не е професионално обучен и може, а може и да не работи в професионални условия.

Готвачът може да бъде член на домакински персонал, който приготвя храна и управлява кухненския персонал. Често големите домакинства наемат готвачка. Готвач, от друга страна, вероятно ще оглави екип готвачи в ресторант или хотел. Готвачът се счита за по -ниско звание от това на готвача. Домашният персонал в съвременните домакинства обикновено се очаква да бъде и добър готвач. Те могат да изпълняват всякакви други домакински задължения, освен да готвят за членовете на семейството, за което работят. Един готвач, от друга страна, дори и да работи в голямо домакинство, обикновено би се придържал само към готвенето. Готвачът също е по -скоро техническо звание и е допълнително изброен според специализации, както във всяка друга професия. Следователно можете да имате главен готвач, който отговаря за функционирането на кухнята и нейното функциониране. Той може или не може да готви, а просто да управлява екипа в кухнята. Sous Chef, който отговаря специално за готвенето и надзора на персонала. И двете заглавия определят главно задължения, свързани с надзора. Главният готвач де Партие са хората, които специално се впускат в гайките и болтовете на готвенето. Сред готвачите, които работят като младши персонал в кухня на хотел или ресторант, класификациите могат да бъдат следните: Сотиерът се грижи за всички солени ястия и сосове и готви риба, ако наоколо няма специалист по готвене на риба. Печен готвач е отговорен за пържене, печене на скара и печене, докато готвач от зеленчуци, както подсказва името, се грижи за супи и зеленчукови ястия.

Много ресторанти и хотели също наемат сладкиши, килери и отделни готвачи, за да се грижат за домашните птици и изискванията за касапничество.

13 коментара

 1. Готвачите следват рецептите, готвачите се гордеят с готвенето без рецепта. Така че можете да бъдете квалифициран готвач, но не и квалифициран готвач.

  • Не съм съгласен. Аз съм полуквалифициран готвач и мога да готвя повечето от това, което правя без готварска книга. Аз вървя по вкус, текстури, миризми и точно това, което изглежда добре заедно. Аз съм по -скоро готвач, отколкото готвач, защото със сигурност в сегашната си позиция не представям кухня в стил нуво, а ла карт или дори кордон блу. Харесва ми идеята за заглавния готвач, но не мисля, че е подходяща за основното готвене, което се изисква от мен на работното ми място.

   • Съгласих се с теб

    • Работил съм в хотел, а след това основно готвач 4 на 80 стаен хотел в много малка кухня Работя от 10 години на тази работа всичките ми обучения са били на обучение по работа, но все пак не разработвам никакви рецепти Не създавам никакви ястия, различни от това, което корпоративният готвач е решил, че менюто е ... така че въпреки че имам 10 -годишен опит в готвенето и вероятно мога да готвя каквото искам, аз не съм готвач, аз съм готвач поради заглавие, където работя чрез обучение 10 години OJT вероятно е достатъчно, за да се равнява на много малко професионално обучение, когато става въпрос за обучение за готвене, така че извън хотела бих могъл да се счита за готвач за количеството техническо обучение, което съм имал

  • Значи казвате, че всеки, който готви без рецепта, е готвач. Това обяснява всички „домашни готвачи“, които се появяват в кулинарни предавания и готвят без рецепти. Тогава те щяха да бъдат готвачи, а не готвачи. Хората, които готвят у дома, не винаги следват рецепти, а по -скоро следват инстинкта си и знанията си за това, което харесват. Това ще ги направи готвачи. Единствената разлика между готвач и готвач е степента на заплащане.

   • Това е невярно. На първо място домашните готвачи, които се показват в телевизионни предавания, също имат цял ​​екип, работещ с тях. Този екип включва подготвителен екип, който подготвя тези участници за предизвикателства. Оценявам по дяволите домашните готвачи, но те не са готвачи

 2. Аз съм готвач през последните 20 години в малки ресторанти, къщи по пътищата и наскоро големи известни австралийски хотели. Въпреки че имам голям опит за толкова дълъг период от време, няма начин да се нарека готвач или дори до ниво готвач. След като прекарах известно време в работа в хотелите под всички нива на готвачи, не мога да кажа честно, че обхващам същото ниво на опит или знания. Въпреки това сега съм щастлив да остана готвач и да продължа да се уча от главните готвачи около мен, които са наясно с моя значителен опит и сега специално ме избират да приготвям ястия и много пъти ние също подсказваме идеи един за друг, за да се гарантира до края на деня кухнята произвежда най -качествените ястия за клиентите. Наздраве на всички онези готвачи, които предават своя опит, за да ни направят най -добрите готвачи, без да имаме същото ниво на обучение и. Опит! Благодаря.

 3. Готвачът е този, който може да приготви страхотни ястия с известни рецепти. А готвачът е този, който е преминал обширно обучение по наука за храните, изкуството на представяне на храна и има способността да нарушава кулинарните правила и въпреки това да постигне изключително меню. Освен това един готвач може да предаде познания за кулинарни идеи с владеене на език и да управлява кухнята, менюто/ценообразуването и ресторанта. Монтекристо, Лагос

 4. Бях готвач вече две години в един от най -големите ресторанти в ОАЕ, но все още съм готвач, а не готвач, но когато сме в кухнята, всеки е готвач, но заплатата е различна

Вижте повече за: ,