Разлика между договор и споразумение

Договор срещу споразумение

Договорът за думи и договора често се използва, за да означават едно и също, но все пак има несъмнени различия между двете. А договор е писмено или устно споразумение между две или повече страни, което е изпълнимо от закона. Â Споразумение е писмено или устно договор между две или повече страни, които не са изпълними от закона. Â Правилният начин да се направи официален договор е чрез законни средства, докато споразумение може да бъде направено без правно участие. Споразумения, те обикновено са над малките неща и обикновено се провеждат, като се вземат някой слово. А договор е направен правен че става въпрос за важни въпроси, ако обещанието не могат да са достатъчни. Договори и споразумения се използват за същата цел, обаче договор е професионален договор.

Има много видове договори, които могат да бъдат разработени. Едно е договора за финансиране, което се създава между длъжник и на кредитор. Â Има проекта за управление на договори, създадени между работници и на човека, който им плаща, за да завършите определен проект. А, различни договори, включват изграждане на договори, договори за услуги, а някои смятат брака за да бъде договор, както добре. Споразумения А са различни, тъй като те са създадени в личен разбиране; тръст, че човек ще завършат своята половина на договора. Споразуменията могат да се правят и за посочените по-горе неща, но няма правна гаранция за възстановяване трябва другият човек не завърши работата си. Споразумения А са по-често, направени между членовете на семейството или близки приятели и са сходни с обещания. Подобен обещава, споразумения могат да бъдат разделени; когато това се случи, ако няма законни последици.

За да може един договор да стане задължителен, има някои елементи, то трябва да притежават. Â Тя трябва да докаже, универсално приемане; всички страни са в съответствие с ограниченията, установени от договора. Â Тя трябва да бъде правдоподобна и е възможно, което означава, че е трябва да бъде believably се получи да се ангажират с всички заинтересовани страни. А, когато е сключил споразумение, има само устно приемане от страните по спора. Â Това може да се направи, дори ако предписанията са невъзможни, а страните са в състояние да променят споразумение, както им е удобно и когато те желаят.

Договорите и споразуменията са създадени с една и съща цел създаване на официално споразумение между страните. Намира се на разликата в формалността на договора и персонализирането на споразумение.

Резюме

 1. Договорът е писмено или устно споразумение, което подлежи на изпълнение по закон. Â Споразумение е един и същ, но това обикновено не е наложена от закона.
 2. Договорът е официално споразумение, което е правно обвързваща, обикновено създадени за бизнес цели, или за да се гарантира безопасността на нечии активи. Споразумения А са направени неофициално със семейството и приятелите си, те са подобни на обещания.
 3. Договори включват универсално приемане на условията и се считат за възможни предписанията за постигане от всички страни. Споразумения А имат универсално приемане, обаче няма гаранция за постигане на резултат от страни и може да бъде променяна по всяко време от всяка от участник.

15 коментара

 1. Докато договор е споразумение, което е законно, споразумение може или не може да бъде законно. По този начин, с договор е споразумение, но споразумение не е задължително да го кажа е договор.

  Аз не знам, когато това "само вербално приемане" идва от, един от двамата. Бих казал, че законово неприложими писмени договори (да речем, договори за незаконни цели или подаръци, и т.н.), също ще бъде "споразумения". Вие също може да има "споразумения" с бизнес партньори (като залози), които не могат да бъдат законно, но все още са в естеството на споразумение.

 2. В договорите има фундаментални елементи, предложение и приемане, разглеждане и желанието за създаване на правни отношения. Договорът може да бъде изпълнимо и унищожаеми или недействителен от самото начало, това не променя смисъла на договора. Комплексни договори да включват условия, които човек трябва да се провери срокът на смисъл, независимо дали това е преки или косвени, дали терминът е справедливо, или неефективни, тъй като вече управлява от писаните закони.

 3. е показана по-интересно

 4. С вашата дефиниция, всички споразумения следва да бъдат encorcebable, защото вие определяте споразумение за договор. Не мога да използвам тези дефиниции, защото те са изразени по отношение на един от друг, създавайки семантична грешка, която не може да бъде решен.

 5. Така че, в случай на обещанието между другото баща и син, как може синът му да претендира за обезщетения, като баща обещано, но това обещание бе разбита от татко?

 6. Какво е значението на съгласие за сключване на договор?

 7. Имах писмен тест днес, първият въпрос е каква е разликата между договора и споразумението и защо всеки договор може да бъде договор, докато всяко споразумение не може да бъде договор.

 8. Съгласен съм да се грижи за кучето си устно.

  Съгласен съм да се грижи за кучето си в продължение на 25 кинта, моля, влезте тук.

  Всичко с особености, участващи и подписи е договорен.

 9. са всички споразумения договор?

  • № ... на всички споразумения са договори BT всички договори са съглашение

 10. Благодаря ви много за този впечатляващ осведоменост, която ми даде

 11. Франсис B.Addai, аз съм много императрица около Ур въпроси ри отговори, БТ се опита да го променили, който може да бъде по-разбираемо. Моят въпрос. договор ..All са договор, като не всичко е споразумение са договор? Защо

Вижте още за: , ,