Разлика между Кондо и Таунхаус

Кондо срещу Таунхаус

Кондо жилище и градска къща са два различни типа жилищни структури. Съществуват значителни разлики между тези два типа настаняване, като например начина, по който са построени. Апартаментът е част от по -голяма структура - част е от по -голяма сграда - докато градската къща е ред от еднакви къщи. Някои градски къщи може да се различават по цвят, но всичко останало ще изглежда еднакво, от външната му страна до вътрешната си част. Таунхаусите, за разлика от апартаментите, са съседни структури, които са разделени от стена.

Апартаментът може да бъде построен на всеки етаж в сградата. Обикновено това е висока сграда, например 10-етажна сграда с апартаменти. Възможно е жилищата да са на приземния етаж, но някои апартаменти започват на втория етаж. Градска къща, от друга страна, обикновено прилича на къща от тип бунгало само с един етаж, въпреки че наскоро някои имат многоетажни структури. Във всеки случай градските къщи са разделени с прави стени. Всички къщи изглеждат еднакво, защото са построени със същата площ и дизайн.

Когато влезете в апартамент, той е като апартамент. Няма подове, мазе или горни палуби. Той няма двор, но собственикът може да компенсира това с саксийни растения. Градската къща е като всеки нормален дом. Ако собственикът на градска къща иска да има „градина“, той може да използва всяка земя, която му е отредена, за да направи своята градина. Градска къща може да има място за озеленяване и градинарство, за разлика от апартамент.

Собствениците на апартаменти имат ограничения, що се отнася до правата им, те притежават само вътрешната част от своето пространство и могат да правят промени само във вътрешното пространство на апартамента. Правата им върху имота са ограничени до четирите му стени. Собственикът на градска къща, от друга страна, има повече права и може да прави промени в собствеността си (или нейните). Собственикът на Townhouse има свободата да променя външното и вътрешното пространство, докато собствениците на апартаменти имат ограничени права.

Собствениците на апартаменти споделят общите части в сградата, като басейна и местата за отдих. Мястото им за паркиране е в една голяма площ за разлика от собствениците на градска къща, които могат да паркират в собствеността си. Те също споделят отговорности с ежедневната поддръжка на общите си части. Асоциацията на етажната собственост е тази, която отговаря за поддържането на общите части в сградата.

За градските къщи се нарича Асоциация на собствениците на жилища (HOA). Годишно се извършват избори за членове на борда, които отговарят за ежедневното поддържане на тези общи части, като клубни сгради, многофункционални зали, паркове за отдих и пешеходни зони.

Резюме:

1. Апартаментите са по -малки единици, които са част от сграда, докато градските къщи са редици къщи, построени на земята. 2. Кондомите нямат външни пространства като палуби и малки дворове, докато градските къщи имат. 3. Правата на собствениците на апартаменти са ограничени до вътрешното пространство на тяхното жилище, докато правата на собствениците на градски къщи се простират върху разпределената им земя и вътрешните и външните пространства. 4. Апартаментите може да не приличат на другите апартаменти, но таунхаусите имат идентична структура. 5. Собствениците на жилищни сгради имат Сдружение за етажна собственост, което се грижи за поддържането на общите части в сградата, докато собствениците на Таунхаус имат Асоциация на собствениците на жилища.

2 коментара

  1. Къде в тази „реклама“ пише, че след 30 дни ще бъдете таксувани $ 89?

Вижте повече за: