Разлика между комунизма и диктатурата

communism Комунизъм срещу диктатура

Комунизмът и диктатурата са много различни във всички аспекти, както политически, така и икономически идеологии.

В комунизма обществото или общността са на върха на всичко. Но при диктатурата обществото или общността са само второстепенни и диктаторът е този, който управлява всичко.

Комунизмът счита обществото или общността за мощни. Но в диктатурата диктаторът е най -могъщият. Диктатурата е система, в която един човек управлява нацията. От друга страна, в комунизма властта не е дадена на отделен индивид.

В комунизма печалбата се споделя по равно в общността. Докато при диктатурата печалбата се натрупва само в един човек. Когато обществото диктува цялостната икономика в комунизма, именно диктаторът има последната дума в икономиката на нацията в диктатура.

Когато комунизмът вярва в общата собственост, диктатурата вярва в индивидуалната собственост. Общността управлява ресурсите или средствата за производство в комунизма. Но при диктатурата диктаторът се справя със средствата за производство или ресурси. Комунизмът означава свободно общество, където всички са равни.

Комунизмът не вярва в частната собственост и богатството е собственост на всеки човек. В диктатурата е точно обратното. В комунизма всички са равни. Но в диктатурата няма равни.

Комунизмът не упълномощава никой да взема решения според своите стремежи. От друга страна, диктаторът има свободни ръце да взема всяко решение.

Когато комунизмът означава бездържавно или класово по -малко общество, диктатурата има основание само ако има държава.

Докато комунизмът силно се основава на социализма, диктатурата се основава на властта.

Резюме 1. В комунизма обществото или общността са на всичкото отгоре. Но в диктатурата диктаторът е този, който управлява всичко. Обществото или общността са само второстепенни за диктатурата. 2. Комунизмът счита обществото или общността за мощни. Но в диктатурата диктаторът е най -могъщият. 3. В комунизма печалбата се поделя по равно в общността. Докато при диктатурата печалбата се натрупва само в един човек. 4. Диктатурата е система, в която един човек управлява нацията. От друга страна, в комунизма властта не е дадена на отделен индивид. 5. Когато комунизмът вярва в общата собственост, диктатурата вярва в индивидуалната собственост. 6. В комунизма всички са равни. Но в диктатурата няма равни.

28 коментара

 1. Наистина ли сте толкова наивен, че мислите, че комунизмът не е диктатура. Живях при комунизма и това е пълна диктатура на комунистическия бос и неговите главорези. Сигурно се шегувате, когато казвате „В комунизма всички са равни. Но в диктатурата няма равни. " Русия беше комунистическа диктатура, както и Куба и Северна Корея. Вижте колко дълго управляват едни и същи хора и след това предайте властта на членовете на семейството, както всеки друг диктатор. Техните приятели и поддръжници са богати.

  • Това е така, защото истинският комунизъм никога не е бил прилаган. Комунизмът в „руски стил“, комунизъм в „китайски стил“, „комунизъм в кубински стил“ и т.н. наистина бяха просто диктатури с комунистически характеристики. Можете да благодарите на Йосиф Сталин за това.

   • Не, това е просто грешка на истинските шотландци.

    Маркс очертава директно необходимостта от тоталитарна диктатура в комунизма. Просто хората, които все още вярват в комунизма, никога не си правят труда да научат за него.

   • Това определение за комунизъм съществува само в света на мечтите. Това е погрешно определение и никога няма да съществува в действителност!

 2. Може би тогава страните, които винаги сме наричали комунистически, трябва да бъдат възвърнати на диктатури, тъй като те очевидно са или са били диктатури? Това е просто продукт на неуспеха да се поддържа идеологията tbh.

  • Ние не сме по -добри, имаме Obamacare.

   • Трябва да пътувате. Нямате представа колко обидно е за думите ви. Вашият президент може да управлява само 8 години (или 4, ако те бъдат гласувани в следващия цикъл). Това звучи ли като диктатор? Вашият президент печели определена заплата (което е много ниско в сравнение с всеки корпоративен изпълнителен директор). Вашият председател има много, много ограничени правомощия да прави каквото и да е по свое желание.

    Говоря сериозно, пътувайте до място, където хората буквално рискуват живота си, за да напуснат и да живеят с тях известно време и ще разберете какво е диктатор.

    Ето как започва: фактът, че можете да вървите по улицата и да казвате на хората по цял ден, че мразите президента ... означава, че живеете в свободна държава.

    • Независимо от това как е устроена нашата система, нашият настоящ президент не играе по правилата. Той не е класифициран като диктатор, но не действа много по -различно в сравнение с определението за диктатор. И по отношение на извеждането на политиците от цикъла, има политици, които остават на поста си десетки години в Америка, защото хората не са достатъчно образовани, за да оценяват всяка година своите възможности. И накрая, може да имаме правото на „свобода на словото“, но хората в нашето общество се ограничават взаимно в това, което можем да казваме постоянно с фалшиви предпоставки. Не можем да говорим за религия в училище, дори не можем да изразим мнението си, без да сме социално непривлекателни, защото някои не отговарят на дневния ред. Така че Америка може да е демократична република по име, но това едва ли е вярно по отношение на обществото и начина, по който оставяме правителството да се управлява. И не е нужно да пътувам, за да знам комунистическото състояние на много страни и как това се отнася за живота им, много ви благодаря.

     • Съгласен съм. Ако сте пътували и имате възможност всъщност да видите как живеят другите в други страни, бихте видели, че по никакъв начин не е по -зелено от другата страна. Ние, американците, приемаме толкова много за даденост. Следователно имаме репутацията на разглезени американци. Всеки ден ще приема нашите проблеми срещу това, което видях по целия свят. Благодарен американец, плюсове и минуси.

    • Трябва да извадите главата си от задника. Обама прекарва целия си мандат в работа за изкореняване на тези права и инсталира пълно състояние на полицейско наблюдение.

   • добре, Obamacare беше лош, но сега имаме коз

 3. Благодаря за информацията.

  С уважение, PenisMan

 4. Това е най -лудото определение на комунизма. Тъй като беше наложен, комунизмът е най -лошата диктатура досега, защото предполага в графици и схеми да убиват, унищожават и елиминират всеки, който пречи на техните смъртоносни планове. Прочетете Ан Епълбаум, Орландо Фигс, Робърт Конкуст и Стефан Куртоа, за да научите какво всъщност представлява комунизмът. Те са историци, които документират убийствата и цялата жестокост, предизвикана от комунизма-и които днешните бъдещи диктатори се опитват да наложат в Латинска Америка, а именно Бразилия, Боливия, Венецуела и Уругвай. "В комунизма всички са равни ..." хахахахахахахахахахаха.

  • Това всъщност е място за дефиницията на комунизма. Проблемът е, че всички тези така наречени „комунистически“ страни са диктатури, които се крият зад името на комунизма, опитвайки се да скрият истинската си същност.

   • Предполага се, че тази статия (макар и неуспешно) се отговаря на въпроса, който хората могат да имат за разликата между две различни системи на управление. Хората имат този въпрос, защото съществуват държави, които имат режими, известни с тези термини. Истинският комунизъм никога не е и никога няма да бъде приложен за цяла държава, така че в името на този дебат трябва да преминем през това, което е широко известно като комунизъм, защото това трябва да е практически въпрос. Този отговор се проваля зле, тъй като противопоставя една версия на теорията на учебника (комунизъм) срещу нещо реално (диктатури). Ябълки към портокали.

   • Не. Това е пълно легло. Комунизмът, чрез самото изпълнение на Десетте дъски и думите на Маркс, е тоталитарна диктатура.

  • майка ти хахахаххахахахахаха е супер зле

 5. Сериозно ?

  Комунизмът е икономическа система

  Диктатурата е социална система ...

  Невъзможно е да се сравнят двете.

  Сравнете комунизма със социализма и капитализма, със сигурност ...

  Сравнете със сигурност диктатурата с демокрацията…

  Основата на водещия въпрос е погрешна.

  В купа за плодове сравнете жълтите ябълки с червените и зелените ябълки ...

  В същата купа за плодове сравнете лимоните с портокалите и липите ...

  Но не се опитвайте да сравнявате Червената ябълка с Лимона и точно това се опитва да направи този въпрос.

  • Казвате, че няма такова нещо като държава, управлявана от диктатор, и няма държави, управлявани от комунистически режим? И двете системи създават правилата, според които трябва да живеете. Това означава, че те са едно и също нещо в този контекст.

   Разбира се, можете да сравните двете системи, тъй като хората в момента живеят под тях. Те съществуват.

   Не ме интересува дали „истинският“ комунизъм не съществува. Все още има режими, в които не можете да притежавате земя, всички са „равни“ бла -бла -бла. Издърпайте главата си от педантичните си учебници и влезте в реалния свят.

  • На първо място, и комунизмът, и диктатурата са политически системи. Вижте социализма като икономическа система и обществото не разчита на правителствена система. Вярно е обаче, че комунизмът не е точно в същия район като диктатура, но не е престъпление да се сравняват двете в интерес на любопитството. Съгласен съм с captaindash в този смисъл; направихте диво обвинение, основано на липса на информация и ужасно формулирано сравнение.

  • Грешно. Комунизмът е политическа система, която изисква всичко да бъде де факто контролирано от държавата.

 6. Повечето хора смятат, че комунизмът и диктатурата са един и същ режим. Защото истинският принцип на комунизма беше изкривен от някои групи хора, които биха искали да управляват, контролират и да се възползват от по -малко умни хора.

  • Не можете да постигнете комунизъм без диктатура, точка. Ето защо мнозина изравняват и двете.

   • В крайна сметка комунизмът все още е различен от диктатурата. каза nuf

 7. Това е гърнето, което нарича чайника черен. Може да не са еднакви по дефиниция, но в действителност те са и винаги са били. Всяка държава, която твърди, че е комунистическа и няма диктатор в контролите, моля да вдигне ръка ... .. събудете се, либералните е в тази страна се надяват да не видите това.

  • Съгласен, Брус (с изключение на частта „либерално е“). Поддръжниците се опитват да се скрият зад факта, че „истинският“ комунизъм никога не е бил съден. Не ме интересува каква е системата, някой трябва да я управлява и да взема окончателните решения. Самият Маркс ясно заявява в манифеста си, че насилието и железният юмрук са честна игра. Бях изненадан, когато прочетох това, защото всичко, което чух от комунистите, беше, че всичко е свързано с общност и сплотеност. Предполагам, че не са прочели истинския текст. Освен това всеки смята, че би могъл да се справи по -добре. Значи вие и най -близките ви връстници ще бъдете благосклонните комунистически управници, каквито никой друг в историята на света никога не е бил? Точно така. Маркс днес щеше да е комунист. Светът днес е СТРАХОТЕН. Още по времето на Маркс напълно разбирам защо е искал такава система, но днес на минимална заплата можете да живеете живот с чиста, течаща вода, вътрешни водопроводни инсталации, хладилник, достъп до лекарства, ограничения за работния ден, достъп 24/7 до храна от по целия свят и в интернет. Древните крале не биха могли да си представят такъв лукс.

 8. Мисля, че правилният термин за система от взаимна изгода е „комунализъм“ ... Смесвах 2 -те години наред, докато пеех възхвалите на комунизма ... Мислех, че трябва да е приложен неправилно или нещо такова ... Но в действителност беше различно система изцяло бях за…

Вижте повече за: , ,