Разлика между колежите и университетите

graduate-hat Университет срещу колеж Разликата между колеж и университет е, че обикновено колежът предлага набор от степени в една конкретна област, докато един университет има колекция от колежи.

Например, когато някой отиде в университет, той/тя ще завърши един от техните колежи, като например Business College или Engineering College. През повечето време университетите са добре познати и те са по -големи от колежите.

Разликата между колежа и университета варира между САЩ и останалия свят.

В САЩ университетите са по -големи и в тях има много колежи. Великобритания- университет може да предостави диплома , колежите обикновено зависят от пълноправен университет, който потвърждава своите степени. Понякога колежите дори изобщо не предоставят образователно ниво.

Най -вече общинските колежи са много различни от университетите, които не могат да предложат 4 -годишна степен, като бакалавър или бакалавър. Те могат да предлагат търговски и технически сертификати и обучение.

Канада- университет може да предоставя дипломи, докато колежите могат да издават само сертификати или дипломи, но не и степен. Университетите се считат за по -престижни и по -скъпи. Те предлагат по -нататъшно обучение след бакалавърска степен, като магистърска, докторска и следдокторантура. Колежите са малки и са по -фокусирани към студентите. В университетите професорите преподават повече студенти и те няма да могат да се съсредоточат върху всеки студент.

Австралия- университетите и колежите в Австралия са подобни на Канада. Университетите предлагат дипломи, но колежите предлагат само дипломи и сертификати.

Последни публикации от sharmila ( вижте всички )

17 коментара

 1. Това не е съвсем правилно. В Австралия „колеж“ най -често се нарича последните две години от гимназията - 11 и 12 година. Това също варира в зависимост от щата в Австралия.

  Университетът е това, което се използва за означаване на висши учебни заведения, предлагащи степени. В рамките на тези университети те имат отделни колежи - като факултети. Освен това, колеж означава сградата в кампуса, където живее студент, така че означава и резидентни зали в Австралия.

  Никой не използва колеж, за да се позовава на място, където получавате дипломи и сертификати. Те се наричат ​​най -често TAFE или технически колежи. Колежът сам по себе си почти никога не се използва за позоваване на TAFE.

 2. Някои канадски колежи предлагат образователни програми, има и съвместни университетски програми за колаж.

 3. Вашият отговор за Великобритания не е съвсем правилен. Колежът често се използва за много различни институции. В Обединеното кралство след образование 16 често нивата А за влизане в университет се предоставят в колежите за допълнително образование (FE). Някои университети, често най -престижните (напр. Кеймбридж, Оксфорд, Дърам) са колегиални. Тоест университетът се състои от колекция от независими колежи. Тези колежи съставляват университета. Също така колежът се използва в професионален смисъл като колекция от лица с обща цел, например Кралския колеж по хирурзи, който е прогресивен орган за хирурзи.

  • Колежите в Дърам не могат да се сравняват с колежите в Оксбридж. Не ме разбирайте погрешно, не е въпрос на университетска репутация, а на юридическо положение. Въпреки че колежите в Оксбридж принадлежат на университета и причината за основаването им е да станат неразделна част от университета, те също са полунезависими благотворителни институции сами по себе си, със собствени притежания и дарения. Колежите в Дърам нямат собствени притежания, нито се радват на известна независимост от централния университетски орган.

 4. това може да бъде много полезно за студентите благодаря. много лесно за вашия формат на изказване

 5. моля, кажете ми дали частен университет, предлагащ B.Tech, трябва да бъде свързан с AICTE или не.

 6. Е, въпреки че китайските студенти винаги са объркани от разликата между колеж и университет, тъй като за китайците, които искат да учат в чужбина, университетът ще бъде първият избор, а не колеж. Повечето от нас вярват, че добрата репутация на колеж или университет зависи главно от мащаба на организацията, точно като Китай. Както и да е, тази статия е наистина полезна, тъй като ще напиша публикация, свързана с начина, по който китайските студенти да успеят в китайските колежи.

  • Мащабът на академична институция във Великобритания няма реално влияние върху възприеманото качество на тази институция. Кеймбридж и Оксфорд са двата най -престижни университета във Великобритания с голяма разлика. Както и да са, всички те имат отлична репутация. и двете са съставени от много по -малки колежи, които са независими и всички заедно образуват университета. Продължава шегата за турист в Кеймбридж, който казва, че иска да посети университета, но не може да го намери, но е видял много колежи. В Кеймбридж има около 30 колежа, някои големи, като например Kings, други малки като Сидни Съсекс.

 7. Бях много щастлив да открия този сайт. Искам да ви благодаря за отделеното време поради това фантастично четиво !! Определено много харесах всяка малка част от нея и ви накарах да отбележите, за да разгледате нови неща във вашия уебсайт.

 8. Здравейте! казвам се Макс, бихте ли разграничили счетоводството в колежа от това в колежа, ?? Мерси

Обратни обрати

 1. Разлика между работа и кариера | Разлика между
 2. Разлика между Оксфорд и Кеймбридж | Разлика между | Оксфорд срещу Кеймбридж
 3. Разлика между IELTS и TOEFL | Разлика между | IELTS срещу TOEFL
 4. Разлика между UGC и AICTE | Разлика между | UGC срещу AICTE

Вижте повече за: , ,