Разлика между град и окръг

Град срещу окръг Градът и окръгът понякога могат да бъдат объркващи за определяне. Разлики се забелязват, когато има градски услуги, които са достъпни само в границите на града, и окръжни услуги, които са достъпни в няколко града в техния географски регион. За тези, които не знаят, има много разлики между град и окръг и са нещо повече от географско и население.

Един град се състои от относително голяма част от населението, която се описва като някакъв вид исторически установяване и правна система. Градовете имат свои собствени съдебни системи, правоприлагащи органи, пожарни служби и някаква форма на медицински центрове. Има градове, които нямат пълна болница, но имат спешна медицинска помощ. Някои градове имат комунални услуги, жилищни отдели и дори системи за обществен транспорт, които могат да помогнат за преместването на общността от едната страна на града в друга. Най -големият град в света е Токио, Япония, а най -големият град в САЩ е Лос Анджелис, Калифорния. Има граници, които обграждат всички градове, което означава за пътуващите, че напускат града и пътуват през друг град или окръг, докато стигнат до друг град.

Окръгът е географски определен район, който обикновено е разделен за политически цели. Окръзите могат да се различават по размер и да отделят държава в различни области, подобни на провинция. Има много градове, които попадат в даден окръг и всички те са свързани от политическо ръководство. Сред гражданите на всеки окръг може да има много различни политически гледни точки, но те са обвързани при гласуването за едни и същи хора. Окръгът е с по -голямо население от всеки един град в окръга. В Аляска и Луизиана думата окръг не се използва, Луизиана се отнася за тези области като енории, а Аляска ги нарича за квартали. Средно има 62 окръга в рамките на даден щат в Съединените щати. Тексас има повече окръзи от всеки друг щат, а Делауеър има най -малко графства само с 3. Най -големият и най -населен окръг е окръг Лос Анджелис, Калифорния, а най -малкият е окръг Ловинг, Тексас, само с 64 жители. Градовете и окръзите варират в Съединените щати както по площ, така и по население. Резюме:

1. Град се създава от всяко население, което има своя собствена система на управление и подобие на правна система. Градовете се намират в рамките на окръг, в рамките на държава. Окръгът е географски създаден за политически цели в рамките на държава. 2. В градовете често ще има медицински центрове, пожарна, санитарни служби и служители на реда. Окръгът ще има същите услуги, особено ако има много по -малки градове, които нямат тези нужди. 3. Най -големият град е Токио, Япония. Най -големият окръг е окръг Лос Анджелис, Калифорния. 4. Има градове по целия свят. Окръзите са по целия свят, но са известни само като окръзи в по -голямата част от Съединените щати.

7 коментара

  1. Благодаря за представената информация. Искам да отбележа като странична забележка, че не е правилно да посочите Лос Анджелис като най -големия град в Съединените щати. Най -големият град е Ню Йорк с общо население над 8 милиона души.

  2. Ню Йорк е един град, но има 5 различни окръга (Бронкс, Куинс, Кингс, Ню Йорк и Ричмънд), които са съвместни с 5 -те квартали на града (Бронкс, Куинс, Манхатъм, Бруклин и Статен Сланд). Следователно, един град може да има повече от един окръг и един окръг не може да има цял град в него.

  3. Много възпитателно

  4. Все още съм объркан в различията между град, щат, квартал, окръг. Може ли някой да помогне.

  5. Прилагат ли се градски наредби за окръг, живеещ в Калифорния ...

    • Раздавам инвестициите си в крипто валута, сега инвестирайте и спечелете двойно от вашата инвестиция

    • Нито една градска наредба не се прилага извън границите на града, нито окръгът над града. В очите на държавата и двете са хартирани правителства, предоставени от държавата. Начинът, по който те се различават или в някои случаи се комбинират, е в услугите, които предоставят. Окръзите осигуряват съдилища, правоприлагащи органи, обществено здраве и т.н. Те са по подразбиране за целия окръг. Когато градът реши да се включи, той може сам да предоставя всички или някои от обществените услуги или да сключи договор с окръга за предоставяне на тези услуги. Един пример са Лос Анджелис и Лонг Бийч. И двете са в окръг Лос Анджелис, но когато става въпрос за обществено здраве, LA не предоставя тази услуга, така че окръгът администрира общественото здраве в град LA, докато Лонг Бийч предоставя свои собствени услуги в рамките на градовете си.

Вижте повече за: