Разлика между сертифицирана и препоръчана поща

Сертифицирана срещу препоръчана поща

Хората отдавна си изпращат писма, картички и подаръци през пощенската служба. Дори и днес, когато човек може да изпраща писма и поздрави чрез интернет, който се получава от получателя за секунди, хората все още използват пощенската услуга за по -голямата част от пощата си. Това е най -евтиният начин да изпращате не само писма, но и важни документи и колети или пакети. Много частни логистични компании предлагат същите услуги като пощенската служба, но повечето хора все още избират последните за своите нужди по пощата.

Пощенската служба предлага много услуги. Можете да изпращате пощата си като обикновена поща, сертифицирана поща или препоръчана поща. Редовната поща е най -евтината, тъй като трябва да платите повече за препоръчана поща и препоръчана поща. Ето и други разлики между препоръчана и препоръчана поща.

Сертифицираната поща е специална поща за обслужване, която предоставя на изпращача доказателство за фактуриране и доставка с копие от подписа на получателя при доставката. Приоритетна или първокласна поща може да бъде изпратена като сертифицирана поща и получава уникален номер за проследяване, който служи като разписка и официален запис на изпращането.

Сертифицираната поща обикновено се изпраща заедно с обикновена поща и е по -евтина. Ако се иска разписка за връщане, изпращачът ще трябва да плати допълнителна сума. Заверената поща не е застрахована и трябва да платите допълнителна сума, ако искате да я застраховате.

Обикновено се използва за бизнес и държавна поща. Когато, преди разписката за връщане да бъде изпратена обратно до изпращача, след като получателят я е подписал, днес тя се улавя от писмовия превозвач и се изпраща по електронен път.

Препоръчаната поща е пощенска услуга, предлагана от пощенската служба, която предоставя подробни записи за местоположението на писмото, пакета или друг документ при прехвърлянето му от едно място на друго. Те са залепени с етикети за регистрация на баркод, позволяващи на изпращача да следи пратката си онлайн.

Процесът стартира в Лондон в средата на 1500-те години за целите на държавната сигурност. Препоръчаната поща се изпраща отделно от обикновената и отнема повече време, за да пристигне до получателя. Той също е по -скъп и се използва за изпращане на ценности и важни документи, защото е по -сигурен от другите видове поща. Той също е застрахован до $ 25,000.00.

Резюме 1. Сертифицираната поща предоставя разписка за изпращача и срещу допълнително заплащане, ще получи копие от подписа на получателя при получаването му, докато препоръчаната поща предоставя на изпращача разписка и подробни записи за местоположението на неговата поща. 2. Изпращачът ще знае, че пощата му е достигнала до получателя при връщане на разписката, докато препоръчаната поща може да бъде проследена от подателя онлайн, тъй като всеки път, когато пощата сменя собственика си, тя се регистрира. 3. Сертифицираната поща е по -евтина, докато препоръчаната поща струва повече. 4. Сертифицираната поща се изпраща заедно с обикновена поща, докато препоръчаната поща се изпраща отделно. 5. Важни документи и ценности обикновено се изпращат с препоръчана поща, тъй като тя е по -сигурна от сертифицираната. 6. Препоръчаната поща е застрахована, докато трябва да заплатите допълнителна сума, за да застраховате сертифицирана поща.

4 коментара

  1. Искам да изпратя три картички за рожден ден със сертифицирана или препоръчана поща до Германия, на домашен адрес. Това възможно ли е?

  2. Колко ще струва изпратено писмо от Канада до САЩ

  3. Колко средно струва закупуването на лекарства в САЩ от Канада? Колко спестявате от закупуването на всички и всички MEDS (средно), когато ги купувате и изпращате до себе си

  4. колко би ми струвало изпращането на документ до град в рамките на същата препоръчана поща?

Вижте повече за: