Разлика между католици и християни

jesus_christ Християнството е религия, основана на основните предпоставки, свързани с Исус от Назарет, който се счита за Божи Син. Католицизмът е една от няколкото деноминации на основната християнска вяра и има най-големите последователи сред всички християнски подвери на лутеранството, протестантизма и др.

Католиците вярват в седемте тайнства (свети моменти), но други християнски деноминации не признават всички тайнства. Седемте тайнства за католиците са кръщение, евхаристия, потвърждение, брак, ръкоположение, помирение/изповед и помазание на болните.

Католиците също твърдят, че Света Мария, Майката на Исус е била най -великата светица и не е съгрешила, но други християни като протестантите уважават Мария като майка на Исус, но вярват, че тя е съгрешила като всеки друг. Докато католиците вярват, че възкръсналото тяло на Мария веднага е отишло на небето, други християни вярват, че тялото е погребано.

Също така католиците, за разлика от другите християни, вярват в духовен водач на Римокатолическата църква. Той е известен като папата и е смятан за пряк потомък на свети апостол Петър. Католиците вярват, че Исус е помолил Свети Петър да построи базиликата в Рим. Вие сте задължително християнин, ако сте католик, но може да не сте католик, ако сте християнин, тъй като може да вярвате в различна християнска деноминация. За разлика от другите християни, католиците също вярват в духовно и буквално тълкуване на Библията. Католиците също вярват в типологията, която приема събитията в Стария Завет като алегории за събитията, които следват в Новия Завет. Католиците, за разлика от другите християни, са по -стриктни да следват Писанието от дума на дума и не са много отворени за тълкувания, освен ако не са дадени от епископи. Нещо повече, католиците вярват, че краят на света, даден в Книгата Откровения, не е метафорично описание, а всъщност ще се случи в бъдеще. Римокатолиците също вярват в процеса на изповед пред свещеник, докато други християни вярват във вътрешен диалог с Исус.

Въпреки това, всички католици, както и другите християни, вярват, че Исус е спасителят на човечеството и той умря на кръста, за да изкупи греховете на цялото човечество. Католиците и всички други християни вярват в Светата Троица на сина, Отца и Светия Дух.

Католиците също вярват, че човекът е запазил известна доброта дори след грехопадението в Едемската градина, но повечето други християнски подвери учат, че човекът е изпаднал в пълна поквара след грехопадението.

196 коментара

 1. Католицизмът не е първото християнство. Православието е първото християнство. Схизмата през 1046 г. създава папската система, в която католическата вяра следва. Православието означава, че никога не се е променяло и е от апостолите.

 2. кой е написал този шлок? - Очевидно не е католик! За всеки, който наистина се интересува, това е истинско погрешно представяне на католическата вяра.

  • Все още съм католик, съпругата ми става християнка и вече спорим, има някои права и грешки от двете страни, аз съм добър човек, помагам на ближния си и на тези с по -малко късмет от мен, въпреки че се борим финансово , помагам на бездомните котки и кучета и целия живот в моя район, но ми казват, че все още няма да отида в рая ??????

   • Въз основа на това, което казахте, няма да отидете в рая. Изглежда, че зависиш от добрия човек, който си, и от добрите неща, които правиш, за да те вкара в небето. Ами крадецът на кръста, имал ли е дори шанс да направи добро, след като Исус каза „Ще бъдеш с мен в рая“ ?? Не, защото отиването в рая не се основава на това, което правиш !!! Тя се основава на това, което Христос направи за вас на кръста и това, което направи. Всичко, което трябва да направите, е да повярвате и да Го приемете в живота си като ваш Господ и Спасител. Христос не се нуждае от мръсни парцали.

    • Прав си. Библията ни казва да наречем познат един баща тук на земята. Вашият Отец е на небето. И най -доброто ви е петдесет парцала за Бога. Но те като че ли харесват повечето религии. Носете щори като муле. Трудно като тях. Всичко, което Бог иска да правим. Живее ли живот на любов.

    • Милостта и жертвата за другите е любов, ако Бог е любов, така че любовта е начинът не само вярата, а Мери е майката на всички нас Исус казва на учениците си, дръжте майка си

    • Въз основа на това, което казахте, казахте, че вярата в Бог ще ви отведе до небето. Вярно е, но не правите ли това на Земята? Човекът, на когото отговаряте, отива на небето и той ще бъде възнаграден на небето за тези добри дела. Да, вярата в него ще те отведе до небето, но не искаш ли да бъдеш най -добрият човек, който можеш тук долу, за да покажеш ангажираността си към него и въздействието, което той е оказал в живота ти?

    • Нелепо, как може Бог да бъде такъв глупак и да остави хората да изгорят в огнено езеро само за това, че не вярват в него ???? Ето защо напуснах църквата отдавна.

     • Бог не е способен да направи нищо лошо. Той е перфектен и справедлив. Ако хората страшно желаят да умрат за Него, Той трябва да е невероятен. И преследвачите ще бъдат съдени за това. Сатана ги е хванал и държи вас.

     • За кое езеро имаш предвид?

   • Един пастор веднъж ми каза: „Не мрази отбора заради феновете“. Толкова вярно. Хората могат да твърдят, че правят това или онова, в името на Бога, но в края на деня, ако не е намерено в Библията, не вървете с него. Прост.

   • Да помагаш на бездомни котки и кучета и да помагаш на ближния си финансово или по друг начин са много добри дела, но тези сами не могат да те отведат на небето. Библията казва: „Без СВЯТНОСТ НИКАКВО ОЧЕ НЯМА ДА ВИДИ БОГ. Трябва да избягвате и да се покаете и да продължавате да изоставяте всички грехове и да обичате съседите си и бездомните котки и кучета, за да стигнете до небето. Исус те обича и аз също. Шалом

   • Роден съм и израснал като католик, но сега съм истински роден отново християнин, посещавайки местната независима баптистка църква. Разберете, че кръщението на новороденото не ви прави отново „родени“ християни. Прочетете Марк 16:16 в kjv Този, който вярва и е кръстен, ще бъде спасен, но който не вярва, ще бъде проклет. Вярата идва преди кръщението. И RCC промени думата damned на осъден. Още много повече, моля, намерете вашата местна независима баптистка църква и разговаряйте с пастора. Всички са регенерирани християни !! Бог да ви благослови!!

 3. Аз съм католик и християнин. Това означава, че съм последователят на Христос (християнин). И католически (Универсален). Всъщност няма какво да се спори по този въпрос. Ние вярваме в Един Бог, Исус, нали? Католическите учения са предадени от самия Исус като спомен за това, което е правил преди. Ето защо Евхаристията е много важна за нас католиците. След като потърсихме толкова много за тези католически и християнски неща, не е нужно да отиваме до Библията и да намираме това, което е посочено там, тогава това ще бъде истина. В Библията не се споменава за католиците, но тя е широко разпространена, за да сподели Неговата Любов с нас. Просто е същото. Католикът е християнин. Католическата е първата църква и други деноминации, разклонени от нея, всички открити от мъже. Е, зависи от знанията на някого за тяхната вяра, история..и т.н. Поне все още имаме онази силна връзка и вяра, че Исус е нашият Господ Спасител и ние сме спасени от Неговото име, плюс той ни обеща, че всеки, който вярва в него, има място на небето. Бог да благослови и мир. 🙂

  • какво искаш да кажеш, като се моля за душата ти да постигне спасение, дали Исус е изложил твоята теория за седем тайнства не, тогава здравей, казваш ли, че си тънък по подобие с Исус, католикът беше първият окултен гей, свободен човек, просвещаващ основано общество, имам добра новина, за да напуснете католическото общество и да бъдете спасени

   • Трябва да се върнете и да изучавате Библията, тя не насърчава гейовете, в Библията се казва, че никой човек не трябва да лежи с друг мъж. Затова е ГРЕХ да си гей!

   • към коя религиозна деноминация принадлежите или имате такава?

  • Първо, католическата църква не беше първата църква, второ католическата църква се откъсна от еврейската вяра ... вашите коментари са типични за католик ... .не знам фактите или историята ... наистина тъжно колко бедна е работата Католическата църква е направила това, за да образова своето стадо… разбира се, това може да е нарочно, сякаш католиците наистина знаят истината, повечето ще напуснат католическата църква и ще станат протестанти.

   • Знаеш ли какво разочароващо? За да видите коментари за това, дискриминиращи друга религия. Католиците и другите религии не трябва да бъдат дискриминирани според това, което вярват. Те имат своите убеждения, вие имате вашите. Не е честно да отидете и да кажете „типичният католик ... не знае фактите“, защото това НЕ Е истина. Това е изключително разочароващо, защото когато казахте, че Бог ви гледа отвисоко. Ще се моля, може би един ден можеш да оцениш вярванията на другите, но засега се опитай да се молиш и да разбереш.

  • На първо място, католицизмът е създадена от човека религия. не променяте десетте заповеди !!! не променяш Библията, за да я направиш това, което искаш да каже !!! Няма достатъчно добри дела, които можете да направите през живота си, които някога биха ви довели до небето !!! Съгласни сме, че Исус е единственият начин да получим вечно спасение (Йоан 14: 6). но ще ви кажа това, НЯМА ЧОВЕК, достоен да изкаже молитвите си на (изповед), и да нарече Мария Божия майка? това е абсолютна BS !!! Мери не беше по -свята от мен !! Никога няма да наричам никой мъж Баща, както го правят католиците ... той НЕ СТОУВА ДА БЪДЕ НАРЕДЕН БАЩА. имам един небесен баща и един земен баща. И вярвайки, че бебетата трябва да бъдат кръстени или ще отидат в ада ???? Наистина изобщо не познавате християнската вяра. Дете или възрастен трябва да достигне възраст на отчетност, когато когато чуят „Божия призив“, те приемат Господ Исус Христос като свой личен спасител. Така си спасен !!! Актът на кръщение е просто публично признание на вашето приемане на Христос. Вярата в Христос е много ценно, лично, невероятно, непреодолимо преживяване. След това Святият Дух идва върху вас и ви води през останалата част от живота ви. Веднъж запазени, ВИНАГИ СПАСЕНИ. Светият Дух, даден от самия Бог, ни прави по -наясно с нашите грешки ... следователно, ние искаме да вършим добри дела оттам нататък чисто поради любовта, която сме получили чрез Христос Исус. Искаме другите да получат този прекрасен БЕЗПЛАТЕН ПОДАРЪК! А що се отнася до брака, това е Свето Божие Тайнство, но аз лично познавам една християнка, чийто съпруг е участвал в години на прелюбодеяние под носа й, което е довело до развод, и знам, че тази жена трябва да бъде благословена от Бог с някой, който ще я обича отново. Не бива да се наказва за греховете на съпруга си !!! Съпругът й, ПАДЕН ОТ БОГ, ще бъде разгледан в Съдния ден от самия Христос и аз не бих искала да стоя до него на този ден ...

   • Мога ли да попитам коя религия практикувате?

   • Изглежда, че тълкувате ученията Му така, че да отговарят на вашия начин на живот. „Вярвай в Него и ще отидеш в Рая“. Убих сто души, но вярвам в Бог, така че е добре да вляза в Неговото царство?

    Изповядването на греховете не е лесна задача; това е част от идеята, предполагам. Ако всичко, което трябва да направя, за да ми бъде простено, е да кажа в главата си: „Съжалявам, Господи”, простено ми е и съм очистен? Спомням си, когато ми беше казано, когато бях момче, че ако нещо звучи твърде добре, за да е истина, вероятно е така.

   • Моля, образовайте се малко. Църквата не промени десетте заповеди. Църквата не премахна нещата от Библията, а добави към нея. Католическата Библия има седем книги повече от типичната протестантска Библия. Всъщност Мартин Лутер включи тези книги и в своята Библия (те не са написани по -късно от Католическата църква, но са много стари писания). Лутер не вярва, че всичките седем книги са божествено вдъхновени, затова ги добави след Новия Завет. Мария е Божията майка. Не виждам как можеш да наречеш християнин и да не знаеш това. Бог включва бащата, сина и светия дух. Исус е Бог, а Мария е Божията майка. Месечен цикъл. Думите на Здравей Мария са взети директно от Писанието. Ангелът, който дойде при Мария, каза „Здравей Мария! Ти си пълен с Благодат, Господ е с теб. Благословена си ти между жените и благословен е плодът на утробата ”. Никой друг в Библията не е поздравен и похвален по този начин от ангел. Не ви познавам, но все пак бих казал, че Мария всъщност е по -света от вас. Практиката да се наричат ​​религиозни хора Баща, Майка, Сестра и Брат датира от повече от хиляда години. Заглавията се използват и в други християнски религии. Това не се различава от това да наричате някого пастор или преподобни. Не ме интересува дали очевидно практикувате католически тайнства, но поне трябва да разгледате причината за тяхното съществуване и как те действат, вместо просто да изстрелвате поредната фанатична тиража.

 4. моля, няма нищо в библията, наречено Троица, това е католическо изобретение jux здравей те са измислили лицето на Исус с много различни несравними лица, всеки, който вярва в така наречената троица, не знае Божието слово

  • Съжалявам, че не сте образовани, затова ще помогна. В библията пише „3 в 1“, което означава Исус, Бог и Светият Дух. Не само католиците вярват в Светата Троица.

 5. Основната разлика, която намирам, е, че католическата църква е променила 10 -те заповеди. Тези, които АЗ СЪМ, дадени на Мойсей, са различни от тези в католическата библия. Аз съм евреин и вярвам в Месия Йешуа (Исус), така че когато за пръв път прочетох католическата версия на 10 -те заповеди, се сетих за това, което Бог Елохим каза „Не променяй един юд, точка или титла“, поне ще бъдеш наказан. Не бих искал това проклятие върху главата си. Попитах Елохим, Бог, дали това означава всички вярващи в католическата вяра и ме накара да повярвам, че хората, които вярват в Неговия Син и са приели Неговия Син като свой Спасител, ще понесат някакво наказание, но не и вечна смърт, само защото бяха научени на това от своите лидери. Бог Елохим също ми напомни, че Числа 17: 1-11 Той говори за тези неща. Той също ми напомни, че те трябва да се покаят, но водачите, които ги заблудиха, ще претърпят вечна смърт, точно както тези в Числа 17: 1-11. Много хора учат, че вече не сме под закона, но Йешуа, Исус, каза, че не съм дошъл да премахна „закона“, а да го довърша. Все още трябва да следваме 10 -те заповеди (което е Божият закон). Вярвам, че първо сме научили наизуст Божието слово и сме го предали от едно поколение на друго, след това сме го записали, но в транслитерацията думите са били погрешно представени, защото нашият език е различен, на юг казваме Y'all, в На север ние казваме Yous-guys, в някои страни те казват Ey mates и други казват други неща, за да можем да видим как един писар може да използва различното значение, отколкото е било първоначално, както в техния, там, те са. Шалом

  • Католиците не са променили заповедите, не знам откъде сте получили информацията си, но грешите напълно и трябва да направите повече изследвания, преди да отправите такова невярно твърдение!

 6. Не всички християни вярват в троицата.

 7. Най -добрият начин да видите разликата между библейското християнство и католицизма е да изучите 5 -те Соли. Католицизмът би отхвърлил тези, докато протестантите биха ги претендирали като съществени за спасението и живота. 1. Sola scriptura: „Само Писанието“ 2. Sola fide: „само вярата“ 3. Sola gratia: „само благодатта“ 4. Solo Christo: „Само Христос“ 5. Soli Deo gloria: „за слава само на Бог“ Защото по благодат сте спасени чрез вяра; и това не от вас самите: това е Божият дар: Еф. 2: 8,9

 8. За да познаете вярата на ранните християни, моля, изучете ученията на ранните църковни отци.

  Ириней (130-202) беше ученик на Поликарп, който от своя страна беше ученик на апостол Йоан. Той е първият църковен отец, идентифицирал четирите канонични евангелия.

  Той преподава три стълба на православието: писанията, преданието, предадено от апостолите, и апостолското наследство.

  За ролята на Марис за спасението той заявява, „въпреки че Ева имаше Адам за съпруг, тя все още беше девствена ... Като не се подчини, Ева стана причина за смъртта за себе си и за целия човешки род. По същия начин Мария, макар да имаше съпруг, все още беше девствена и, като се подчиняваше, тя стана причина за спасението за себе си и за целия човешки род. Вярата на ранните християни е като Римокатолическата църква

  Хвалете Господа Исуса Христа

 9. Исус никога не ни е казвал да се разделяме в името на религията (християнството). Ние, хората, създадохме такива деноминации. Има само един Бог, повярвайте в него, приемете го и споделете с него всичките си скърби и болести.

  • Много ми харесва. Много ми е трудно да обясня, въпреки че съм християнин и съм роден отново, обичам да ходя в католическата църква и да се моля и това ми помогна. Не знам дали съм прав, но ми помогна, когато съм загрижен за нещо. Обичам да знам какво мислят другите за това.

 10. Ето един за вас, който казват, че папата е безпогрешен? ... .. наистина ли вярвате, че е безгрешен? Ако е така, защо тогава да изповядваш греховете на (свещеник), който е грешник, а не на папата, който е безгрешен? …. Исус е единственият човек, който някога е живял или ще живее, който никога не е съгрешавал

  • Папата е невъзможен само когато става въпрос за въпроси на вярата в католическата църква. Той греши като всички останали.

Вижте повече за: