Разлика между капсули и таблетки

Капсули срещу Таблетки

Лекарите предписват лекарства под формата на капсули и таблетки. Таблетката е под формата на плоски таблетки и капсули е почти цилиндрична.

Таблетките могат да се режат на две, като капсули не могат да бъдат нарязани на две. Капсулата се състои от прах или желе затворена в разтворим желатин контейнер. Таблетка е сгъстен прах в твърда форма.

Таблетките са покрити с захар или подобни вещества, което означава, че лекарството, съдържащи се в него, не веднага ще влезе в кръвния поток. Но, лекарството в капсулите е известно, че влиза в кръвния поток веднага.

Таблетките се знае, че по-евтин в сравнение с капсули. Те са произведени чрез компресиране и опаковане на материали от голяма сила. Таблетките са известни също и да имат по-срок на годност и запази своя потенциал за по-дълъг период от капсулите. Освен това, таблетки се предлагат в различни размери и форми. Недостатъкът само, че може да се види с таблетки е, че големите таблетки може да бъде трудно за преглъщане. Тук единственият начин да се вземат на таблета е да се раздели или да го смаже на прах.

В сравнение с таблетки, капсули са лесни за преглъщане. Хората, които им е трудно да преглътнат капсулата просто да го отворите и да се смеси съдържанието на едно питие. Това е от полза, когато капсули трябва да се прилага при деца. Капсулите имат по-малко потенциални и не се предлагат в различни форми.

Резюме

1. капсула се състои от прах или желе затворена в разтворим пластмасов контейнер. Таблетка е сгъстен прах в твърда форма. 2. Таблетите могат да се режат на две, като капсули не могат. 3. Таблетките са покрити със захар или подобни вещества, което означава, че лекарството, съдържащи се в тях няма веднага да влезе в кръвния stream.But, лекарството в капсулата е известно да влезе в кръвния поток веднага. 4. Таблетите са известни също и да имат по-срок на годност, както и да запази своя потенциал за по-дълъг период от капсулите. 5. Таблетите се предлагат в различни размери и форми. Капсулите имат по-малко потенциални и не се предлагат в различни форми. 6. Таблетки се знае, че по-евтин в сравнение с капсули. 7. В сравнение с таблетки, капсули са лесни за преглъщане.

13 коментара

 1. Току-що прочетох статията Когато сравнявате капсули и таблетки. Можете да използвате неверни аргументи, за да направи изявление в подкрепа на таблета, където капсула е по-гъвкав за приложения на наркотици, е повече водолази, тъй като могат да дойдат в почти всеки цвят (комбинация) и могат да бъдат отпечатани за идентифициране на продукта. Покритието се нанася и на капсули (но не често). капсули са по-евтини, тъй като не е нужно да се много помощни вещества, за да направи таблетка, просто трябва лекарството и някои защита на инертен пълнител за запълване на капсулата (това, което може да направи размера по-малки и по този начин по-лесно за преглъщане), че никога не може да се сравни капсула с пластмаса , това е 100% естествен .... не говорите за типа НРМС, това е вегетарианец вида и така нататък ...

  • Уважаеми г-н Кристоф, Благодаря ви и на уеб сайта, които ни узнало в differents. Изглежда, че имате достатъчно информация и в този предмети ... Моля да ми помогне в повече информация по електронна поща и да го напусна. Благодаря отново …

  • Просто исках да кажа, че докато някои таблетки и капсули могат да бъдат смачкани или счупени и съдържанието се изсипва в подходящ и вкусен течност, това е абсолютно не е случаят с много лекарства (и може да представлява опасност за здравето на най-различни причини.) Преди да отида за разбиване на таблетки или капсули и прави това, се свържете с местен фармацевт и да ги попитам, ако това е приемливо за лекарството.

   Източник: Student Фармацевт

   • GREST ТОЧКА !!! Лекарства идва с някои доста добра информация за това как и кога да вземе рецептата. Също така, как тя работи в тялото. Някои бързи освобождаващ Мед могат да бъдат изключително опасни, да много да се скоро и смъртоносна !!! И от време освобождавани по медицина са проектирани да бавно да влезе в кръвния поток. Way добра идея да говоря с доктора или фармацевт.

  • Бях отделихте capsul и бе променено на таблета по погрешка. То не е работа на всички и просто ме накара да се разболее. . Капсулата има време за освобождаване, която ме стигне до края на деня. Това е огромна разлика. Горещо ви съветвам да опитате капсулите. Усещам калории изгарянето. Първа вече 35 кг. Просто мое мнение.

 2. Хей момчета как си

 3. Това е трябва HLH от едната страна и 06 от другата жълтеникаво-бял каплетатат

 4. Благодаря на всички, които обсъжда тук, за да споделят тази информация добър

 5. Кой от тях още се разтвори по-бързо?

 6. Има флуоксетин капсули или таблетки по-добре и защо е това? Може ли някой да обясни моля :-), за Нов <3 <3 <3

 7. Аз мисли, че си е физическо правилен, но не по-изгодно информация за един лекар, тъй като някои medicne изисква Bsic среда за усвояване така че защо палто се използват за капсула medicne защото има солна киселина в стомаха, която е Asidic среда.

 8. Мога ли да се разтвори флуоксетин капсула в чая и да има?

 9. Можем ли да се използва, за да капсула Z мултивитамини на мястото на Tablet

Вижте повече за: