Разлика между стипендия и стипендия

bursary_book Стипендия срещу стипендия Стипендията се разпределя въз основа на финансовите нужди на студентите. За да кандидатствате за стипендия, трябва да предоставите формуляр за финансово оповестяване. Кандидатите трябва да отговарят на определени географски или демографски изисквания, за да получат стипендии. Счита се, че извънкласни дейности като лека атлетика и обществена работа също получават стипендия. Не е нужно да връщате парите, които сте получили като стипендия; това е безвъзмездна помощ. Но може да се наложи да изплатите определен процент стипендии, получени от вас през тази учебна година, в случай че прекратите курса или вземете отпуск по този курс.

Повечето от независимите училища предлагат стипендии. Стипендии се предоставят и от организации като църкви, благотворителни организации и др. За да получите стипендия, трябва да предоставите доказателства за приходи като семейни фишове. Институциите присъждат два вида стипендии. Първият е стипендия за проверка на злото, достъпна за студенти, чиито родители печелят пари годишно под определена сума. Хората, които печелят най -ниската сума, ще получат пълна стипендия и размерът на стипендията намалява, когато родителските доходи се увеличат. Вторият вид стипендия се основава на представянето на студента, което е стипендия.

Стипендията се предоставя въз основа на високи постижения в академичните среди. Отчитат се и финансови нужди между кандидати с еднакво постижение. Оценките от миналата година училище също се броят при кандидатстване за стипендии. Понякога доброволческите и извънкласните дейности също се вземат предвид за получаване на стипендия. Най -важните неща, необходими за получаване на стипендия, са предоставянето на оценки и автобиографии. Студентите могат да разберат институциите, които предлагат стипендии за студенти, които са добри в академичните среди. Понякога студентите автоматично имат право на стипендии, когато кандидатстват за прием. Някои от институциите молят студентите да попълнят отделно заявление за стипендия.

Преди да кандидатствате за стипендия, е по -добре да знаете за политиките за стипендии на тази институция. Има различни видове стипендии, като основани на заслуги, нужди, институционални, общи и социологически. Всяка стипендия трябва да отговаря на определени предпоставки и стандарти за допустимост. Труден и напрегнат процес е да кандидатствате и да получите стипендия. За получаване на някои стипендии са необходими облигации, тъй като получателите трябва да работят за определен работодател за определен период от време, в противен случай трябва да върнете сумата, получена като стипендия.

10 коментара

  1. имам нужда от стипендия, за да уча допълнително

  2. Аз съм камерунец и се нуждая от къща, за да продължа обучението си.

  3. какво ще кажете за спонсорството, защото споменавате само за стипендия

  4. Казвам се Бенсън и съм замбиец ,, Няма да ми помогнете как мога да получа 100% стипендия ,, Имам 2 родители, но и двамата ми родители не работят ,, сума от моите приятели, които са в от университета в Замбия ми казаха, че за да получи човек 100% стипендия трябва да е двойно сираче ,, когато кандидатства за стипендия, трябва да напише писмо до комисията по бизнес, ако си сирак да приложа свидетелство за смърт на вашия родител ,, така че въпросът ми е как мога да напиша писмо, за да мога да ги убедя да ми дадат 100% стипендия ,, бек, ако искам да получа по -малко от това, че съм Наистина съм уверен, че родителите ми няма да платят таксите ми и това може да доведе до това, че няма да ходя на училище

  5. Аз ли съм Уганда, имам нужда от стипендия

  6. Стипендия се дава само на тези, които са посещавали висшето образование или дори на завършилите училище (12 клас)?

  7. Имам нужда от хора, които да дават стипендии

  8. все още не получавам разлика между напълно безплатен кораб и стипендия.

  9. Аз съм южноафриканец и бих искал да продължа следването си след завършване на матурата Тъй като в момента завършвам 11 клас възможно ли е да кандидатствам за стипендия, вярвам, че всеки ученик заслужава възможност да бъде на нещо в бъдеще Моля, помогнете ми да получа стипендия, тъй като оценките ми ме повишават в получаването на такъв Аз съм един от академично надарените ученици в училище