Разлика между синия шампоан и лилавия шампоан

Синият шампоан и лилавият шампоан са тонизиращи шампоани, които помагат да се справят с месинговите тонове. Те доставят пигменти, които помагат на косата ви да запази качествения си цвят по -дълго. Всеки специфичен вид тонизиращ шампоан се произвежда за определен цвят на косата, който се основава на цветното колело, за да може да има ефект против месинг. Например, когато брюнетките или блондинките боядисват косата си с течение на времето, косата им става месингова. Освен това, серия от инструменти за горещо оформяне, излагане на слънце, хлор (от плуване), шампоан, измиване и лекарства могат да изложат топли тонове, които водят до оранжеви или жълти тонове. Специално тонизиращи шампоани се рекламират като способни да хидратират, укрепват и укрепват кожичките на косата; правят косата по -мека, блестяща и по -лесна за управление; и може да работи добре върху неоцветена коса. Често се препоръчва тези продукти да се използват веднъж или два пъти седмично.

По -конкретно, синият тонизиращ шампоан е предназначен за брюнетка и кестенява коса; използва се за неутрализиране на нежелани нюанси като оранжево, червено и други студени топли тонове. От друга страна, лилавият шампоан е най -подходящ за хора с руса коса или тези с руси отблясъци. Следващите параграфи допълнително задълбочават техните различия.

Какво е син шампоан?

Синият шампоан е предназначен за хора с брюнетка и кестенява коса; използва се за неутрализиране на нежелани нюанси като оранжево, червено и други студени топли тонове (На цветното колело синьото е точно срещу червеното и оранжевото). Това се препоръчва за брюнетки, които имат омбре, балаяж, фолио, ивици, мелировки или изсветляване на косата. Той е формулиран със свързващи косата синьо-виолетови пигменти, които охлаждат топлите тонове и премахват месинга. Синият шампоан също е рекламиран, за да помогне на косата да изглежда жизнена и блестяща.

Тези стъпки са предложени при използване на син шампоан (Loreal, 2021):

 1. Нанесете синия шампоан от корена до върха
 2. Изплакнете и следвайте с балсам
 3. Подхранвайте влажната си коса със серум за коса или масло

Какво е лилав шампоан?

Лилав шампоан е предназначен за хора с руса коса, сива коса или руси отблясъци; използва се за неутрализиране на нежелани месингови жълти нюанси чрез охлаждане на топли тонове. Следователно, брюнетките с руси отблясъци също могат да използват лилав шампоан, за да поддържат своите отблясъци. Препоръчва се също за блондинки, които имат балайдж, фолиа, омбре, ивици, мелировки или някакъв елемент за изсветляване на косата. Това е формулирано с лилави пигменти, които премахват жълтото, за да поддържат платинената коса и да коригират светло оцветената коса.

Тези стъпки са предложени при използването на лилав шампоан (Nopuente, 2019):

 1. Измийте косата с избистрящ шампоан, за да направите фоликулите готови да поемат пигментите за коригиране на цвета на лилавия шампоан.
 2. Тъй като лилавият шампоан се нуждае от „време за втвърдяване“, оставете продукта на влажна коса за пет минути (за тези с руси и пепеляви коси) или за 10 до 15 минути (за тези със сиви и платинени тонове).
 3. Най -добре е да последвате с дълбока кондиционираща маска за коса, за да подмладите нишките си.

Разлика между синия шампоан и лилавия шампоан

Използвайте

Синият шампоан е предназначен за хора с брюнетка и кестенява коса; използва се за неутрализиране на нежелани нюанси като оранжево, червено и други студени топли тонове (На цветното колело синьото е точно срещу червеното и оранжевото). Това се препоръчва за брюнетки, които имат омбре, балаяж, фолио, ивици, мелировки или изсветляване на косата. За сравнение, лилавият шампоан е предназначен за хора с руса коса, сива коса или руси отблясъци; използва се за неутрализиране на нежелани месингови жълти нюанси чрез охлаждане на топли тонове. Следователно, брюнетките с руси отблясъци също могат да използват лилав шампоан, за да поддържат своите отблясъци. Препоръчва се също за блондинки, които имат балайдж, фолиа, омбре, ивици, мелировки или някакъв елемент за изсветляване на косата.

Пигменти

Синият шампоан е формулиран със свързващи косата синьо-виолетови пигменти, които охлаждат топлите тонове и премахват месинга. От друга страна, лилавият шампоан е формулиран с лилави пигменти, които премахват жълтото, за да поддържат платинената коса и да коригират светло оцветената коса.

Марки

Някои от най -добрите сини шампоани включват

 • Шампоан Fanola No Orange,
 • Матрица Общи резултати Шампоан обсебен от месинг без цвят,
 • Цветен шампоан AVEDA Blue Marva,
 • Шампоан Joico Color Balance Blue,
 • Oligo Professional Blacklight Blue шампоан,
 • Pravana Перфектният тонизиращ шампоан за брюнетка,
 • Innovation Blue Shimmer Argan Oil Shampoo,
 • dpHUE Cool Brunette Шампоан,
 • HASK Шампоан от синя лайка и арганово масло,
 • и Fudge Cool Brunette Blue-Toning шампоан (Jangam, 2021).

За сравнение, някои от най -добрите лилави марки шампоани включват

 • Шампоан Fanola No Yellow,
 • Комплект шампоан и балсам Joico Color Balance, лилав,
 • Bold Uniq Purple Shampoo,
 • Pravana The Perfect Blonde Purple Toning Shampoo за коса,
 • Clairol Professional Shimmer Lights Purple Shampoo,
 • Amika Bust Your Brass Cool Blonde Shampoo,
 • Wella Invigo Blonde Recharge Cool Blonde Shampoo,
 • Шампоан Oribe Bright Blonde,
 • Oligo Professional Blacklight Blue шампоан,
 • и Върнете великолепен лилав шампоан за блондинка (в началото, 2020 г.).

Син шампоан срещу лилав шампоан

Резюме

 • Синият шампоан и лилавият шампоан са тонизиращи шампоани, които помагат за справяне с месинговите тонове.
 • Синият шампоан е формулиран със свързващи косата синьо-виолетови пигменти и е предназначен за хора с брюнетка и кестенява коса; използва се за неутрализиране на нежелани нюанси като оранжево, червено и други студени топли тонове.
 • Пурпурният шампоан е формулиран с лилави пигменти и е предназначен за хора с руса коса, сива коса или руси отблясъци; използва се за неутрализиране на нежелани месингови жълти нюанси чрез охлаждане на топли тонове.

Вижте повече за: ,