Разлика между Black metal и Death metal

Разлика между Black metal и Death metal

Black Metal срещу Death Metal

Хеви метълът е може би един от най -сложните жанрове в музиката. За повечето, които са привлечени от по -мейнстрийм жанровете, например поп или алтернативен рок, хеви метълът изглежда би имал свой непроницаем свят. Той не само се насочва към загадъчни и цинични перспективи като цяло; той също така поставя пълен акцент върху определени теми, като по този начин го разделя на поджанрове.

Под масивния чадър на хеви метъла са блек метъл и death metal. Те могат да звучат еднакво за някой, който наистина не е запознат или нов в жанра, но всъщност те са много различни един от друг по много начини, включително теми, лирично съдържание, вокали и инструменти.

Черният метал запазва романтичната страна на хеви метъла. Той обаче процъфтява по теми, които са доста строги и цинични, но все пак рационални. Тя вярва в езичеството, с основния принцип, че природата е върховен ред. Той обхваща ролята на природата в разпространението на естествения подбор, хищничеството и смъртта. Той се противопоставя на християнството и „тълпата“ - вярата, че зачитането на волята на другите е по -важно от това да се застъпваш за реалистична - която смята за изостанала. Той също така се застъпва за интроспекция, заболеваемост и организъм - рамка за диференциация от масите. Ентусиастите вероятно биха нарекли това „металът на мислещия човек“.

Death death, от друга страна, има по -стеснена тема. Както подсказва името му, той говори преди всичко за смърт, разрушение, болка и мъки, а не по най -сладките начини. Той инкубира мания за обреченост и апокалиптични теми. Други интересни точки на death metal биха били сатанизмът, окултизмът, смъртта и самоубийството.

Що се отнася до лиричното съдържание, блек метъл бандата използва символиката по -често от буквалните детайли в текстовете си. Дет метъл бандите правят обратното; те сами вкарват неописани подробности за деянието.

Разлика между Black metal и Death metal-1

По отношение на вокалите и инструментите, death metal използва изключителна бруталност, интензивност и скорост. Той използва специална техника, наречена „взривни удари“, за да увеличи интензивността на музиката. „Смъртта мърмори“, описана като гърлен рев и ръмжене, често я прави груба и неразбираема. Като цяло се фокусира върху рифовете и тежестта. Блек метълът, от друга страна, се характеризира с крещящи вокали с висок тон, китари с подбрани тремоло, липса на бас и взривни удари. За разлика от дет метъл, блек метълът влияе повече върху настроението и мелодиите. В допълнение, черните метални китари често се настройват на E, докато китарите на death metal са настроени на по -ниски ноти.

Въпреки че в двата поджанра се използват взривни удари, те са предназначени за различни цели. Блек метъл бандите ги използват като елемент на дисонанс или просто като досада, като същевременно са в крак с общия поток на барабаните. Дет метъл бандите на практика преиграват техническата им способност.

Някои примери за блек метъл групи са Immortal, Gorgoroth, Mayhem, Emperor, Burzum, Xasthur и Dark Throne. Cannibal Corpse, Morbid Angel и Amon Amarth са някои от популярните death metal групи.

Резюме

  1. Блек и дет метъл са поджанровете на хеви метъл музиката.
  2. Блек метъл засяга по-широката страна на езичеството, интроспекцията, заболеваемостта, организма, антихристиянството и антитълпизма. Избраната ниша на death metal е смъртта, разрушението, болката и страданието.
  3. Текстовете на блек метъл са по -близки до символичното съдържание, отколкото буквалните детайли. Death metal, от друга страна, използва изрични подробности за действието или сценария.
  4. И черен, и дет метъл използват техниката на бласт бийт, за да добавят интензивност към съответните им поджанрове.
  5. Дет метъл бандите пеят със смъртоносни мъркания, които са неразбираеми рева и ръмжене, като налагат повече тежест на рифовете. Изпълнителите на блек метъл използват крещящи пищи и поставят по-добър акцент върху цялостното настроение и мелодия, а не върху тежестта.

2 коментара

  1. Тази публикация предлага ясна идея, предназначена за новите потребители на блогове, че наистина как да правите блогове и създаване на сайтове.

  2. Срещу „тълпата“ все пак тя създаде свои собствени тясно дефинирани тълпа, управлявани от неясни несетилни правила. Така че, толкова много за отстояване на реализма над зачитане на волята на другите.

    Металните глави в тези поджанрове са повече клонинги един от друг, отколкото хардкорните религиозни фундаменталисти. За да стане още по -абсурдно, те нямат представа за това. Лицемери.

Вижте повече за: , , ,