Разлика между апартамент и къща

Апартамент срещу Таунхаус

Две общи места, които хората наричат дом, са апартаменти и градски къщи . Апартаментите са собственост или се отдават под наем, които са в по -голяма сграда. В една жилищна сграда може да има няколко апартамента. Градската къща също е собственост или отдавана под наем, която се счита за терасовидна или с тераса. Градска къща може да бъде самостоятелна или прикрепена към друга градска къща, но тъй като може да бъде самостоятелна, те обикновено са по -скъпи за живеене. Ако апартамент или градска къща се наемат, на собственика се дължи месечна такса за пребиваване в техния имот . Ако градска къща или апартамент е собственост, имотът се споделя от други собственици и наематели. Апартаментите и градските къщи са признати в цял свят, но в различни страни те се наричат ​​по различен начин. В Обединеното кралство терминът апартамент се използва за апартаменти, а градските къщи понякога могат да бъдат наречени селски къщи.

Обикновено апартаментите са едноетажни, които разполагат с една до три спални за едно семейство. Таунхаусите могат да бъдат единични или двуетажни жилища, които обикновено могат да настанят само едно семейство. Предимство за живота в градска къща е възможността да имате собствен двор, който обикновено не се предлага в апартамент. Живеейки в апартамент или градска къща, има някои налични удобства за наемателите, като например достъп до басейни, спа центрове или стаи за тренировки.

Жилищните сгради датират от Древен Рим, където богатите са живели на пищните по -ниски нива, а по -високите нива са били запазени за техните слуги. Идеята за градска къща се развива в Англия, когато аристократите прекарват годината си на различни места в цялата страна. Аристократът щеше да се движи, следвайки работа или забавление и щеше да живее в градска къща, докато е далеч от дома.

Обжалването за живеене в градски къщи и апартаменти е голямо. За тези, които живеят в апартаменти и градски къщи, има повишено чувство за сигурност, тъй като наблизо има толкова много наематели. Ако е необходима спешна помощ, тя е по -вероятно да е налична, отколкото в дома. Също така, в зависимост от отношенията със съседите, е по -лесно да се създаде програма за наблюдение на квартала срещу престъпна дейност. Освен това, ако наемателят има проблем със счупване на уред или дефект в дома, той не носи отговорност за отстраняването му. Отговорността на собственика е да поддържа апартамента или градската къща. Недостатъци на живота в апартаменти и градски къщи са по -малко поверителност и невъзможност да се промени външната част на дома. Апартаментите и градските къщи са много сходни, всеки има привлекателност за различни хора.

Резюме 1. Апартаментите и градските къщи са жилищни имоти, които могат да бъдат собственост или наети. Апартаментите са прикрепени към други имоти под наем, а градските къщи могат да бъдат или самостоятелни, или прикрепени към други градски къщи. 2. Апартаментите и градските къщи се настаняват в едно семейство и са едноетажни или двуетажни. 3. Предимствата на живота в апартамент под наем или градска къща са допълнителната сигурност, достъп до удобства и по -малко поддръжка. Недостатъците включват по -малко поверителност и невъзможност за персонализиране на външната страна на дома.

Вижте повече за: ,