Разлика между аниме и манга

Anime срещу манга  Аниме и манга са и двете свързани с Япония. Анимето е свързано с анимацията, докато манга е свързана с комиксите. Доста често се казва, че анимето и манга са много свързани, че идват с подобни сериали. Â

Когато се сравнява качеството на изкуството, анимето има по -добро качество на изкуството от манга. В аниме тридесет кадъра се изпълняват в секунда, което му придава много по -добро качество. Почти всички анимета имат милиарди изображения, които допълват красотата. Рамките образуват клетки, което завършва поредицата.

За разлика от анимето, манга използва панели за рисуване на изображения. Всяка страница е отделна и всяка от картините е нарисувана. Това създава сценария. В манга може да се намери повече място за поставяне на думи. Като цяло може да се каже, че манга има само по -малко страници в сравнение с анимето. Â

Всички аниме герои се предлагат в пълен цвят. Анимето използва по -остър цвят с по -малко детайли в сравнение с манга. В манга само предната, задната и вътрешната корица имат цветни знаци. Â

След това има разликата на фона. Анимето винаги има опит, докато манга не идва с него. Нито един аниме герой не е показан на напълно бял фон. Всяка от сцените има различен произход в зависимост от ситуацията. Фонът е нарисуван дори за мислите на аниме персонаж. В манга фонът не е задължителен. Манга герой може лесно да премине от една страница на друга без много предистория.

Анимето има повече действие или повече движение в сравнение с манга. Анимето изглежда по -оживено от манга.

Резюме

 1. Анимето е свързано с анимацията, докато манга е свързана с комиксите.
 2. Анимето има по -добро качество на изкуството от манга.
 3. В аниме тридесет кадъра се изпълняват в секунда, което му придава много по -добро качество.
 4. За разлика от анимето, манга използва панели за рисуване на изображения.
 5. В манга може да се намери повече място за поставяне на думи.
 6. Като цяло може да се каже, че манга има само по -малко страници в сравнение с анимето.
 7. Анимето има повече действие или повече движение в сравнение с манга.
 8. Анимето винаги има опит, докато манга не идва с него.
 9. Всички аниме герои се предлагат в пълен цвят. Анимето използва по -остър цвят с по -малко детайли в сравнение с манга. В манга само предната, задната и вътрешната корица имат цветни знаци. Â

2 коментара

 1. Една крачка напред. Мангите са японски комикси, но за разлика от западните сийл комикси манга обикновено имат смисъл и не са задръстени с реклами за покупка на боклуци и боклуци.

  Повечето и аз искам да кажа, че 99,9% от аниме филмите и сериалите произхождат от манга. Най -голямото издателство за манга в Япония и целия свят е Shonen Jump и ще намерите SJ в почти всички аниме кредити някъде.

  На първо място сред тях е Bleach. Bebop, InuYasha, Ghost in the Shell, Gurren Lagann и др. ВСИЧКИ започнаха като SJ манга заглавия.

  За разлика от комиксите, книгите и магьосниците тук на Запад манга и друга литература за четене се четат нагоре и отдясно наляво. Много манга вече са станали западни до такава степен, че поне да печатат на други езици, а не на канджи или дори на японски писания на ромаджи.

  Romaji е японски, написан с помощта на 24 от нашата азбука от 26 букви. Q и L са пропуснати, въпреки че на японски всички r се произнасят като L. На китайски сега „Q“ е преобладаваща буква в техните писания.

  Аниме са (както всички японски думи аниме е еднолично и множествено число) анимираните версии на манга и други форми на литература или адаптации от други източници. Мислете за тях като за анимационни телевизионни предавания и филми. За разлика от много западни (смея ли да кажа ужасната дума?) Карикатурите (Уф !!) анимето не са рисунки с химикалки и мастило, които са направени за движение и разговор. Анимето е почти изцяло CGI или компютърно генерирано изображение, направено почти изцяло на компютри. Виждате ли? Джордж Лукас не е единственият, който използва CGI в своите движения!

  Една последна точка и ако искате повече информация, добре дошли да разгледате нашите файлове тук:

  http://www.eons.com/groups/group/anime-a-holics

  За разлика от анимационните филми (трябва да спра да казвам тази дума), които нека си признаем са тъпи, глупави, глупави и насочени към аниметата на петгодишни деца са интелигентни, добре обмислени и планирани, имат сюжет, тема, сюжети (обикновено много от тях) , запомнящи се герои, по -добри гласове (повечето любители на анимето предпочитат подредени аниме, но много като мен предпочитат дублирани аниме. Дайте ми Джони Йонг Бош или Дейв Лукас над всеки сеюу (японски гласов актьор) всеки ден) и най -важното за мен анимето се придържам към повече исторически, митологични, религиозни (синтоистки или будистки) и легендарни факти или твърдения и правят много повече изследвания, отколкото западните аниматори като Дисни. Най -близките аниматори на Запад според вас са куклите на Хенсън. Техните версии на „Островът на съкровищата“ и „Коледна песен“, макар и не съвсем точни, бяха поне доста близки до начина, по който Стивънсън и Дикенс си ги представяха- повече от версиите на Дисни.

  Ами толкова за моята ни йена (два цента). Sayonara и ще се видим скоро. Дръжте пръчката си на леда tomodachi mai (моите много добри приятели)- JKMc/K & K известен още като Scion fka the Keiman of Anime- Brookhaven PA-USA

 2. Благодаря ви много за такова описание на тези. Мога ли да ви попитам къде Хентай се вписва в манга и аниме?

Вижте повече за: ,