Разлика между увеселителен парк и тематичен парк

Увеселителен парк срещу тематичен парк

Забавни и тематични паркове са едни и същи, само с добавяне на тема в тематичните паркове. И двата парка предлагат забавления на открито, забавления и разходки. Â За повечето хора както увеселителните, така и тематичните паркове са еднакви с почти никаква разлика.

Както бе посочено по -горе, има само една разлика между увеселителните и тематичните паркове и това е фактът, че тематичните паркове са изградени около конкретни теми. Например Disney world се основава на филмова тема, докато Sea world се основава на морска тема. Така че тематичен парк може да се каже, че е увеселителен парк, който има своя тема.

Докато тематичните паркове имат централна идея, увеселителните паркове нямат. Докато тематичните паркове имат единна тема, увеселителните паркове нямат такава и може да се счита, че имат противоречиви теми, ако изобщо. Тематичните паркове също могат да бъдат подредени по такъв начин, че да разказват отличителна история. В увеселителните паркове може да срещнете няколко вози, водни пързалки, влакчета и много други функции. Можете също така да се насладите на вкусна храна в заведенията за хранене в увеселителните паркове. Всичко това се предлага и в тематични паркове. Когато говорим за тематични паркове, най -известните са Disney land и Disney world. Тези два тематични парка са най -големите паркове в света с най -голям брой посетители. След развитието на увеселителните паркове бяха създадени тематични паркове. Най -старият известен парк е Бакен, Дания, който е проследен до 1583 г. Резюме

  1. Докато тематичните паркове имат единна тема, увеселителните паркове нямат такива унифицирани теми, а имат само противоречиви теми.
  2. Докато тематичните паркове имат централна идея, увеселителните паркове нямат.
  3. Тематичните паркове също могат да бъдат подредени по такъв начин, че да разказват отличителна история.
  4. В увеселителните паркове може да срещнете няколко вози, водни пързалки, влакчета и много други функции. Можете също така да се насладите на вкусна храна в заведенията за хранене в увеселителните паркове. Всичко това се предлага и в тематични паркове.
  5. След развитието на увеселителните паркове бяха създадени тематични паркове. Най -старият известен парк е Бакен, Дания, който е проследен до 1583 г.
  6. Когато говорим за тематични паркове, най -известните са земята на Дисни и света на Дисни.

1 коментар

  1. Обичам този пост! Чета вашия блог доста често и винаги излизате с някои страхотни неща. Споделих това във фейсбук и моят последовател го харесва! Продължавай с добрата работа.

Вижте повече за: ,