Разлика между алто и сопрано

Алто срещу Сопрано

Сред певиците има няколко вида гласове. Две от които са „сопрано“ и „алт“. Но преди да обсъждаме за тях, важно е да се отбележи, че видът на гласа е различен от обхвата на гласа; тъй като последният се отнася до диапазона от ноти, които определен глас може да произведе звук или обсег.

Сопраното е безспорно най -високият тип женски глас. Като такива, много жени веднага започват да завиждат, как другите им приятелки могат да достигнат толкова високи нотки в сравнение с тях. Въпреки че стойностите не са фиксирани, вокалният диапазон сред подписалите сопрано обикновено започва от нота по -ниска от средата на C (A3) до точката на F или G ноти (2 октави отвъд F6 или G6). Така общият обхват ще бъде около 2+ до 3 октави. Оперните певци дори могат да покажат по -широки диапазони.

Що се отнася до вокалния тон, сопрановият глас има тенденция да бъде по -ярък и е съчетан с мощен глас на главата. Въпреки тази сила, той се характеризира с по -слаб среден глас. Поради вродената способност на сопраните да поддържат високи ноти на високи тонове, те често се избират като водещи певци в опери и други спектакли, свързани с пеенето.

Сопрано също се използва разговорно за описание на много висок тип глас при мъжете певци, най -вече сред по -младите момчета, които имат незрели гласове, които не са преминали в дълбок тембър поради пубертета. Тези момчета някога са били използвани като основни певци в църкви, тъй като женските сопрани все още не са имали право да пеят такива части през миналото.

Сопрановият глас може да опише и звука, произведен от някои музикални инструменти. Сопрановият саксофон е може би един от най -добрите инструменти, които излъчват сопрановия глас, поради високия си звуков диапазон и качество. Някои от най -популярните сопрани в днешната епоха са Шарлът Чърч, Селин Дион, Кристина Агилера и Марая Кери.

Дори ако мъжете и жените могат да притежават един и същ алтови диапазон, терминът "алт" се използва специално за описване на типа дълбок глас, който женските използват. Смята се и за свързваща точка между най -високия мъжки глас (тенор) и мецосопран (средно сопрано). Качеството на алто гласа е по -тъмно от сопрано, дори ако пее високи ноти. Обхватът във alt обикновено е от G3 до F5. Cher, Brandy и Toni Braxton, наред с много други, са само някои от най -известните алт подписали наоколо.

  1. Сопраното е тип глас за певици, които са по -удобни в пеенето на по -високи ноти и височини, докато алтът е тип глас на певици, които имат по -силен среден глас и по -ниски ноти.
  2. Сопраното има по -ярко качество на звука в сравнение с по -тъмния алт звук.

9 коментара

 1. Описахте сопрано доста добре, но пропуснахте подробности относно алтовете.

  блех

 2. Благодаря за изчерпателното обяснение на сопрано, но намерих отговорите ви за много опростени. Сопраното и мецо сопраното са два отличителни вокални диапазона. Хората, които сте представяли като примери за сопрано като Марая Кери, Кристина Агилера и Църквата Шарлот, всъщност са мецо сопрано. Но вие бяха прави, Селин Дион наистина е сопрано и също харесвам примерите, които използвахте, когато описвахте алт.

 3. Марая Кери е Алто Кристина Агилера е Мецо

 4. Уау, толкова съм доволен от видовете, примерите и обясненията, споменати в този отговор. Те са толкова ясни и разбираеми. Сега знам разликата между сопарно и алт. Много благодаря.

 5. Idk за Charlotte Church.

  Ако сега говорим за дни, Селин Дион наистина е първо сопрано.

  Тъй като гласовете им се променят с напредването на възрастта, Кристина Агилера и Марая Кери варират от всички части на спектъра, но Марая все още трябва първо да се занимава със сопрано, но не толкова силно.

  Гласът на Кристина стана по -нисък и по -богат в алтовата гама, въпреки че тя много лесно все още е първото сопрано.

 6. Кое е по -добре да имаш? Алто или сопран? Говорейки по отношение на училищен мюзикъл.

  • Зависи, аз съм алт. Приятелката ми е Сопрано, защото й е удобно да пее по -висока височина, докато аз мога да пея по -ниско и малко по -високо (като Алилуя, но не мога да пея като Деми Л). За мен и двете са по -добри, зависи.

 7. Свиря на хайлендските гайди, които са в бемол мажор и искам вместо това да свиря оркестър за тренировки, ако певецът.

Вижте повече за: , ,