Разлика между алтернатива и рок

Алтернатива срещу рок

Алтернативата и рокът са два различни музикални жанра. Алтернативата може да се нарече като поджанр на рока. Въпреки че е поджанр, двете музикални форми имат няколко разлики.

Рокът може да се нарече класическа форма на музика, а алтернативата е само вариация на тази класическа форма.

Рок музиката става известна през 60 -те години на миналия век. Рокът има своите корени в ритъма и блуса, рокендрола и кънтри музиката, които процъфтяват през 1940 -те и 1950 -те години. Класическата музика, джазът и народната музика също повлияха на рока.

Едва през 80 -те години Alterative придоби популярност. Този музикален жанр произхожда от Обединеното кралство и САЩ. Алтернативната музика е повлияна от самата рок музика и другите й жанрове като хардкор пънк, пънк рок, нова вълна и пост пънк.

Музикалните инструменти, използвани както в рока, така и в алтернативата, са сходни, но музиката, която правят, е различна. Когато сравняваме музиката, Rock е хардкор музика, а Alternative не е чак толкова хардкор.

Въпреки че рок и алтернативният музикален жанр дава добър ритъм, първият има по -силен ритъм. Други характеристики на Rock включват китарни рифове, пеещи мелодии и прост акомпанимент. Звуците в алтернативната музика варират от мрачните звуци на готическия рок до мръсните китари на грънджа. Друг момент, който трябва да се отбележи, е, че през 70 -те години на миналия век текстовете на Alternative се занимават с много социални проблеми, което повишава популярността му.

В сравнение с Rock, Alternative се счита за некомерсиален. Алтернативата се наричаше ъндърграунд музика или колежанска музика или колеж рок. Наричаха го така, тъй като музиката беше по -свързана с студентите и техния вкус.

Резюме

 1. Рокът може да се нарече класическа форма на музика, а алтернативата е само вариация на тази класическа форма.
 2. Рок музиката става известна през 60 -те години на миналия век. Едва през 80 -те години Alterative придоби популярност.
 3. Рокът има своите корени в ритъма и блуса, рокендрола и кънтри музиката, които процъфтяват през 1940 -те и 1950 -те години. Класическата музика, джазът и народната музика също повлияха на рока.
 4. Алтернативната музика е повлияна от самата рок музика и другите й жанрове като хардкор пънк, пънк рок, нова вълна и пост пънк.
 5. Когато сравняваме музиката, Rock е хардкор музика, а Alternative не е чак толкова хардкор.

3 коментара

 1. „Когато сравняваш музиката, рокът е хардкор музика, а алтернативата не е толкова хардкор“

  Какво?

  Този термин „хардкор“ трябва да бъде идентифициран по отношение на употребата му тук. Терминът е бил използван по-рано в този раздел, когато се отнася до поджанр на алтернатива, влияеща на пънк [„Алтернативната музика е повлияна от самата рок музика и другите й жанрове като хардкор пънк“], и аз чувствам, че хардкорът всъщност е ранен суб -алтернативен жанр. И така, как рок хардкорът, но алтернативата не е толкова много? Предполагам, че терминът се използва по различен начин тук. Ако е така, продължавам да мисля, че е грешно. Ако Рокът е по -комерсиален, тогава би бил по -малко „хардкор“ според мен.

  • Съгласен съм. Тази статия звучи така, сякаш е написана от тийнейджър.

   Начинът, по който чух отговора на този въпрос преди, е, че алтернативата е форма на рок, при която можете да чуете отделните инструменти и ноти, за разлика от рока, където бихте чували предимно акорди и след това може би няколко сола, където има индивидуални изсвирени ноти. Например, много от песните на Бийтълс ще се считат за рок в техния жанр, за разлика от Beach Boys, които биха били по -скоро алтернативен стил. Гледайки песента “Yellow Submarine” на Beatles, срещу “I Get Around” на Beach Boys, Beatles използват много акорди, докато Beach Boys подбират мелодиите на китарите си за интермедиите и стиховете. Съществува и известна неяснота по отношение на това какво „е алтернативно“ спрямо кое не.

 2. Разликата е нещо, което можете да разберете само като слушате самата музика.

  Това идва от форумите на Sega и изглежда като най -добрата разбивка на различията, които хората казват, и нечии отговори.

  http://forums.sega.com/showthread.php?472879-Battle-of-Rock-quot-Straight-quot-Rock-vs-quot-Alternative-quot-Rock

Вижте повече за: , , , , ,