Разлика между злоупотребата с алкохол и зависимостта

Злоупотреба с алкохол срещу зависимост

Мнозина питат за разликата между злоупотребата с алкохол и алкохолната зависимост. Е, просто казано, злоупотребата с алкохол е като преяждане, при което консумирате много алкохол за кратък период от време с основната цел да се опияните. При този сценарий човек обикновено консумира поне 3 (или повече) алкохолни напитки в рамките на един ден.

Смята се също за вредно използване на алкохолни напитки. Като такова, това състояние вече може да доведе до известно увреждане на собственото психическо и физическо състояние. Класификацията DSM-IV прави злоупотребяващите с алкохол хора, които продължават да пият прекомерни количества алкохолни напитки, въпреки повтарящите се междуличностни, правни и социални проблеми, които са резултат от употребата на алкохол.

Алкохолната зависимост е различен сценарий, тъй като включва две измерения, а именно физическо и емоционално. При физическа зависимост от алкохол човек физически желае да пие или да продължи да пие богати на алкохол напитки, така че да не се появят симптоми на отнемане. Рязкото спиране на алкохола може да предизвика появата на тези симптоми като: промени в настроението, главоболие и раздразнителност и др. Физическата зависимост от алкохол също се характеризира с липса на уважение към себе си и неуважение към нормите, предвидени от обществото. Емоционалната зависимост от алкохол включва непрекъснато желание за приемане на алкохолни напитки, тоест без да има някаква форма на физическа зависимост, за да се предизвика такава.

Лицата, зависими от алкохола, са тези, които отговарят на описанието на злоупотребата с алкохол, но в същото време показват някои или всички елементи по -долу:

o Намаляване на предпочитанията на алкохолна напитка (придържане към един вид напитка)

o Отношение или поведение на търсещите напитки (този човек би искал да присъства само на социални събирания, които включват пиене на алкохолни напитки, а също така постоянно да се мотае с връстници, които също искат да пият алкохол)

o Алкохолна толерантност (пиене на повече от обичайното количество, за да изпитате същия „пиян“ ефект)

o Изпитвате симптоми на отнемане (дори и при много кратко време, когато не пиете алкохол, т.е. един ден лицето вече проявява признаци на отнемане)

o Пиенето като форма на облекчаване на абстиненцията (има хора, които искат да пият повече алкохол с основната цел да намалят „треперенето или треперенето“ и дори да лекуват настоящ махмурлук)

o Осъзнаване на принудата за пиене (независимо дали открито признават навика си пред други хора или не, постоянно жадуват за алкохол субективно)

o Възкресение при пиене (връщане към навика да пие след известно време без алкохол; този човек не е в състояние да оправдае предишното си решение за окончателно отказване от консумацията на алкохол)

В идеалния случай тези, които се считат за злоупотребяващи с алкохол, могат да бъдат подпомогнати с няколко кратки интервенции, като например да ги информират за вредата, причинена от препиването, а също и за вероятността от алкохолно отравяне.

Обратно, тези, които са класифицирани като зависими от алкохола, се нуждаят от по -сериозен вид професионална помощ. Те трябва да бъдат подложени на сесии за детоксикация, дългосрочно лечение, рехабилитация, съчетани с професионални консултации и дори да бъдат записани в групи за самопомощ като Al-Anon (Анонимни алкохолици).

1. Злоупотребата с алкохол е консумацията на много алкохолни напитки за кратък период от време, докато алкохолната зависимост е пиенето на алкохолни продукти, за да се облекчат симптомите на отнемане.

2. Злоупотребата с алкохол е по -малко тежка в сравнение с алкохолната зависимост.

3. Злоупотребата с алкохол може да се управлява с по -прости и кратки сесии за осведоменост, докато зависимостта от алкохола се управлява с по -строги и по -контролирани интервенции.

1 коментар

  1. Рехабилитацията за алкохолизъм може да помогне на някой, който страда от алкохолизъм, да получи необходимата му помощ, за да изтрезнее. Прочетете Валери Бертинели Отслабване с 40 килограма. Следователно отговорът е да. Може да видите скрито поведение, лъжа, за да прикриете злоупотребата с наркотици, кражба, искане на пари или продажба на вещи, за да поддържате навика си.

    Имах алкохолик в живота си. Християните прилагат тази ценност и работят, за да помогнат на хората да обърнат живота си, когато нещата не вървят добре. Ако имате проблем с наркотици или алкохол, <. Рехабилитацията за алкохолна или наркотична зависимост, която работи чудесно за възрастни, може да не отговори на притесненията на тийнейджърите.

Вижте повече за: