Разлика между AL и NL

baseball AL срещу NL

Подобно на много популярни игри в Съединените щати, бейзболът от Висшата лига се състои от две професионални лиги; Американската лига (AL) и Националната лига (NL). Тридесет отбора съставят двете първенства, а мачовете се играят на тридесет места домакини. Има 14 отбора, които се състезават в Американската лига, докато 16 отбора се състезават в Националната лига. Освен отборите във всяка лига, има и други фактори, които различават двете първенства.

NL е създадена през 1876 г., докато AL е създадена през 1901 г., за да се конкурира с NL. Отначало бейзболът от Висшата лига не съществуваше и двете първенства се водеха независимо една от друга, като се срещнаха само в първата световна серия през 1903 г. Следователно NL е по -старата лига, която съставлява бейзбола от Висшата лига.

Ключовият диференциращ фактор между AL и NL е, че докато AL разрешава определен нападател (всеки играч, който прилепва на мястото на стомна), NL не го позволява. Това води до по -голям брой писти, осреднени от отборите на AL в сравнение с отборите на NL, поради допълнително солидното тесто в съставите на отборите на AL. Питчерите в отборите на AL не бият. Определеният нападател е представен за първи път през сезон 1973 г., когато Рон Блумбърг от Ню Йорк Янкис става първият DH, който бие в мач от бейзбол от Висшата лига. Питчерите в NL все още прилепват.

Правилото за DH доведе до вариации на стиловете на игра в двете лиги и като такова прави AL по-мощна игра, като домакинският е въплъщение, докато NL е по-ориентиран към подаване, поставяйки акцент върху офанзивните тичания.

Все още със стил на игра, за да може съдията от домакинските плочи на AL да гледа изпънатата топка в полет, той ще се взира точно над главата на ловеца, докато в NL съдията ще гледа през вътрешното рамо на ловеца.

В мачовете, в които отборите на AL и NL играят един срещу друг (игра между лиги или световни серии), се прилагат правилата на домакините; например в игра, организирана в родния град на отбора на AL, правилото за DH ще се прилага и за двата отбора. Ако обаче играта се проведе на NL терен, тогава нито на един отбор няма да бъде разрешено да използва DH.

Резюме: NL е по -старата от двете лиги, формирани през 1876 г., докато AL е формирана през 1901 г. AL позволява DH (определен за нападател), докато NL не. Отборите на AL средно повече писти от NL поради допълнителното твърдо тесто. AL игрите са по-енергийно базирани, с акцент върху домашните писти, докато NL игрите са базирани на питчинг, с акцент върху обидни писти.

Вижте повече за: , ,