Разлика между айкидо и кунг -фу

Айкидо срещу кунг -фу

Ако случайно се натъкнете на дилемата да изберете какъв вид бойно изкуство да научите, тогава може би трябва поне да знаете всяка дисциплина. Както при разграничаването на айкидо от кунг -фу, първо трябва да знаете принципите, за да не се разочаровате в крайна сметка.

Айкидо обикновено е вид бойно изкуство, което се основава главно на защита. Това не е бойно изкуство „сила за сила“, защото не използва силата на защитника, за да подчини нападателя. Той е по -малко агресивен в сравнение с други видове бойни изкуства като хапкидо и дори кунг -фу.

Кунг -фу е по -общ термин, който се отнася до колекция от китайски стилове на бойни изкуства. Под него има много школи на мислене като Ушу и Винг Чун сред много други. Той третира тялото като оръжие от главата до петите и се използва за подчиняване на противника във възможно най -бързия момент, като същевременно поема най -малкото количество щети. Той също така взема предвид изкуството на самозащита. Но за разлика от айкидо, кунг -фу е по -агресивен, защото налага използването на еднаква или по -голяма сила за отблъскване на атаките. Това е вид бойно изкуство „сила за сила“.

Кунг -фу също е мярка за това колко отдаден е на изкуството. Този термин може да означава постижения и умения в буквалния китайски. Ето защо е добре да се каже, че нечие кунг -фу е превъзходно в готвенето, ако този човек може да приготвя или готви ястия наистина добре. По същия начин можете също да кажете, че нечие кунг -фу в писмена форма е добро, ако този човек е в състояние наистина да пише добре. Иначе известен като гунг -фу или гонгфу, кунг -фу включва изостряне на бойните умения на човека, като в същото време укрепва ума и тялото. Съвършенството в кунг -фу се постига чрез дълъг труд и трудно спечелени практики

Мнозина са дошли да спорят кой от двата е по -добрият вид бойно изкуство. Е, това зависи от ситуацията и пригодността на дисциплината се прилага за всеки отделен случай. Понякога Кунг -фу ще изглежда превъзходно над другия и в някои случаи е айкидо. Наистина не можеш да обобщиш и да кажеш направо.

1. Айкидо е бойно изкуство в японски стил, което се основава на айки дзюджуцу. Кунг -фу е колекция от различни видове китайски бойни изкуства. 2. Айкидо е по -малко агресивно от Кунг -фу, защото последното внушава принципа „сила за сила“.

Вижте повече за: ,