Разлика между ацетон и лак за нокти

Във всички индустрии разтворителите са широко използвани в ежедневните приложения на продукти . Например, те се използват във фармацевтични, козметични, лични грижи и дори промишлени приложения. Те разтварят, извличат или суспендират други материали, без да променят химичния състав. В козметичната индустрия те се използват за разтваряне на съставките, което им позволява да работят правилно. Лосиони, кремове за бръснене и дори прахове имат разтворители, които добавят консистенцията на продуктите. Някои от разтворителите, използвани в индустрията за красота, включват етанол и ацетон.  

Какво е ацетон?

Това е летлива, запалима и безцветна течност, която се смесва с вода. Следователно се използва като разтворител в много индустрии като фармацевтичния, козметичния и домашния сектор. Той е добър разтворител за синтетични влакна и пластмаси, поради което се използва за почистване на инструменти, разтваряне на двукомпонентни епоксиди и дори суперлепило. Използва се и в бои и лакове и при подготовката на метал преди боядисване. В индустрията за красота, тя е основната съставка в лакочистителите.  

Какво е средство за премахване на лак за нокти?

Това е органичен разтворител, който може да включва оцветители, аромати, масла и разтворители. Най -често срещаният компонент в лакочистителите е ацетон или етилацетат. Тези две подпомагат лесното отстраняване на лак. Трябва обаче да се внимава, тъй като те могат да бъдат груби по ноктите и кожата.  

Прилики между ацетон и лак за нокти

  • И двете са разтворители
  • И двете са запалими
  • И двете могат да раздразнят кожата и ноктите
  • И двете са нестабилни
  • И двете могат да имат неблагоприятни последици за здравето при поглъщане или вдишване

Разлики между ацетон и лак за нокти  

  1. Определение

Ацетонът е летлива, запалима и безцветна течност, която се смесва с вода. От друга страна, лакочистителят е органичен разтворител, който може да включва оцветители, аромати, масла и разтворители.

  1. Компоненти

Докато ацетонът е компонент, използван в средствата за отстраняване на лак, средствата за отстраняване на лак могат да съдържат различни видове разтворители.  

  1. Смесване с вода

Докато ацетонът се смесва с вода, средствата за отстраняване на лак за нокти може да не се смесват с вода, в зависимост от използваните компоненти.  

  1. Използва

Използваният ацетон е широко използван като разтворител в много индустрии като фармацевтичната, козметичната и битовата промишленост. От друга страна, лакочистителят се използва само в индустрията за красота.  

Ацетон срещу лак за нокти: Сравнителна таблица

Обобщение на ацетон срещу лакочистител

Индустрията за красота се е развила значително с напредването на изкуството за нокти, което доведе до използването на определени продукти за различни приложения. Такъв е ацетонът и лакочистителят. Въпреки че и двете могат да се използват за разтваряне на лак за нокти, те могат да имат различни съставки, като ацетонът може да се използва като компонент на лакочистителя или не. Трябва да се внимава и при двамата, тъй като те могат да раздразнят кожата и ноктите.  

Вижте повече за: ,