Разлики между кюрдите и турците

Кюрди срещу турци

Кюрдите и турците са хора, принадлежащи към две различни култури; те говорят различни езици и населението им е разпределено по различен начин в различни части на света. Хората се объркват помежду си, защото много кюрди живеят в Турция.

Кюрди

„Кюрдите“, наричани още кюрдски хора, говорят кюрдския език . Кюрдите говорят два или повече езика и са многоезични хора. Те познават и говорят езика на нацията, в която живеят, като турски, персийски или арабски и кюрдски. Вижда се, че кюрдските хора, живеещи в общността на диаспорите, владеят добре три или повече езика. Кюрдските евреи и кюрдските християни също владеят арамейски.

Близкият изток е родната земя на кюрдите. Иранското население включва кюрдския народ. Като цяло те принадлежат към региона на Кюрдистан. Този регион включва части от Иран, Ирак, Сирия и Турция. Смята се, че тридесет и четири милиона кюрди живеят в различни региони на света. Наблюдава се, че по -голямата част от кюрдите живеят в страни като Грузия, Близкия изток, Русия, Азербайджан, Израел, САЩ, Ливан и други европейски страни. В Близкия изток кюрдите са четвъртата по големина етническа общност. Общностите, които ги заместват са араби, турци и персийци.

Кюрдите са предимно мюсюлмани сунити. Някои малцинства кюрди са шиити мюсюлмани също като кюрдите, живеещи в провинция Керманшах и в Иран района на илам. Някои други примери за кюрди са шиитските мюсюлмани и кейлите Файли в Централен и Югоизточен Ирак, алевитските кюрди, живеещи в Турция, Сивас и Тунджели.

Кюрдската култура е местна или хурийска. Той има ислямски корени и е смесица от иранска древна култура. За разлика от много мюсюлмански култури, кюрдските жени участват в дейности със смесен пол и държат лицето си непокрито.

Турци

Турците са турци. Те говорят турски. Турците също са стар етнос, който живее предимно в Турция. Други области, в които турците живеят в малцинства, са: Алжир, България, Босна, Херцеговина, Кипър, Египет, Грузия, Гърция, Ирак, Иран, Ливан, Косово, Либия, Румъния, Република Македония, Сирия и Йемен. Тези части се считат за земи на Османската империя. Общността на турската диаспора също живее в страни като Германия, Великобритания, Франция, Австрия, Холандия, Австрия, Белгия, Близкия изток и др.

Ислямът е основната религия, следвана в Турция, но турската конституция не признава официална религия. Турският език е подразделение на древния огузски език.

Резюме

 1. Турците или турците са хора, живеещи в Турция; те могат да бъдат хора от различни култури, религии и от различни етноси. Кюрдите са една от етническите групи хора, живеещи в Турция и много други части на света.
 2. Турците говорят турски; Кюрдите говорят два или повече езика и са многоезични хора. Те знаят и говорят езика на нацията, в която живеят, като турски, персийски, арабски и кюрдски.
 3. Кюрдите са предимно сунитски мюсюлмани, някои малцинства също са шиитски мюсюлмани; Турците са предимно мюсюлмани, но страната е светска държава.

15 коментара

 1. тази статия беше някак странна !!!!! трябва да знаете, че турският език не е само анаотолийски турски. в тази статия вие посочихте държава, която говори с анатоли турски. има голяма династия на турския език, а също и ТУРЦИТЕ в тези градове: Азарбайян, Туркменистан, Узбекистан, Казахстан, Киргизистан, ……. трябва да се каже още нещо: трябва да знаете, че 35% от иранците са ТУРЦИ. обитават в Ардабил, Западен Азербайджан, Източен Азарбайджан, Занджан, Хамадан, Газвин.

  • КУРДИСТАН, Историята на съществуването, съпротивата и освобождението от кюрдския лидер Абдула Оджалан продължава в Кюрдистан срещу конспирациите на ционистките еврейски лидери и окупацията на Кюрдистан от персийски предатели от Тамил-Индия, арабски ислямски терористичен престъпник от Африка и престъпник от турския геноцид от Монголия. Вече не е тайна, че еврейският лидер е помогнал на Дарий, син на Хистасп и Родогун, да унищожат Медианската империя (забележка: Родогуне е майка на Дарий, тя е дъщеря на мидийския крал Астиаг и мидийската кралица Естер, кралица Естер е еврейска робиня женен цар Астиаг от Мида). Ционистките еврейски лидери помагат на семействата Барзани и Талабани да разделят Кюрд и Кюрдистан сега. Но войната се води срещу кюрдите от персийци, араби и турци, тъй като тези редове са записани през май-10-2016 г. Тампа, Флорида САЩ след 40 години в изгнание.

   • Избиват ви турци, тогава араби, обвинявате евреи, които са изправени пред същите врагове

   • Отдавна се чудя защо Близкият изток е такава бъркотия. Както показва коментарът ви, това е така, защото живее в далечно минало, пълно с обиди, омрази, негодувания към миналото. Освен това, както е видно от коментара ви, те харесват така: колкото по -ядосан, толкова по -добре. Доста тъжни неща.

    • И аз си мислех точно същото, Честър Фийлд. Защо хората не могат да продължат напред? Защо живеят в последните грешки на древния свят? Никога няма да има мир, докато хората не подредят своя ПТСР, историята и религията по някакъв ред. Първо, всички сме хора. Но някъде по линията доминират животните. Което не говори много за коефициента на интелигентност на хората, които трябва да бъдат лидери.

     Изберете своя лидер по -мъдро! Опитайте се да НЕ избирате животно ... особено такова с нисък коефициент на интелигентност!

  • Повтаряме една и съща стара фантазия. Предполагам, че последните изследвания на ДНК, показващи, че анадолските турци са култивирани арменци, нямат значение. Дори тези „зелени фесове“, които твърдят, че произхождат от османлийските линии, имат не повече от 10% тюркски гени. А що се отнася до така наречения Южен Азербайджан, отново резултатите от ДНК показват, че те са етнически перси. Да, те говорят турски език, наложен им преди стотици години, толкова отдавна, че са забравили истинските си етнически корени. Азербайджан и Турция насърчават тази линия на мислене и са успешни само поради това, че иранците пренебрегват своите национални интереси.

 2. Тази статия изобщо не отразява истината, много кюрдски хора в Турция са необразовани и не говорят турски. И тъй като когато изнасилват, убиват жените си, защото искат да се разведат, или убиват момиче, защото тя е станала жертва на изнасилване и вече не е девствена, става култура?

  • Това е същност на културата, която трябва да бъде изкоренена. Много е хубаво да отбележа това.

  • Блаблаблабла, добре това, което описахте, всъщност беше създаването на вашия малък расистки мозък, тъй като когато вие от монголската култура на изнасилване и убийства обвинявате другите нации за вашите собствени етикети, сигурен съм, че сте един от тези, които гласуват за сивите вълци в Турция и виете като вашите предци, какво ще кажете за хората, които въвеждат мъртво тяло кюрдски цивилен, изтеглен от колата на турската полиция в Google, отколкото те виждат колко сте цивилизовани, или снимка на турски войници с нарязани християнски глави, или тип клане Дерсим, или напишете какво вярват сивите вълци вътре! Тогава те ще разберат вашата велика култура на кражба и убийства

 3. Наистина се чудя кой е направил изследването и колко време е отнело изследването, защото това е много ограничена гледна точка ...

 4. Кюрдите са предимно в шафитската секта на сунитския ислям, докато повечето турци са осиновени ханефитската секта на сунитския ислям. Съществуват и различни общности сред кюрдите, че някои от тях са езиди, шиити, алеви или дори евреи. Турците в Турция също имат шиитско и алевийско малцинство. Сред тюркските хора има и шамани (Република Атлай), християни (Гагаузия), шиити (Азербайджан) или дори евреи (караим).

 5. Тридесет и пет милиона кюрди живеят разпръснати по целия свят, но по -голямата част живеят на родна почва, която е решена от четирите суперсили в региона; Турция, Иран, Ирак и Сирия. Единственото изключение от този сценарий е скорошната окупация на Източна Анадола, която е била традиционна арменска земя. Помогнали на турците да извършат геноцид срещу арменците и другите християнски малцинства и по този начин бяха възнаградени със своята земя и вещи. И така голямо кюрдско малцинство живее в днешна Армения. Във всички тези страни, с изключение на Армения, кюрдската идентичност е силно потисната. Продължава геноцид срещу кюрдите в Източна Турция. Техният лидер Оджалан, предаден от САЩ и Израел, тъне в турски затвор по смъртна присъда. В Армения през последните 100 години кюрдското малцинство се ползва с пълни религиозни, културни, езикови и равни граждански права. Стогодишни вестници в кюрдски, кюрдски езикови училища, радио програмиране от кюрди и т.н. И поради тази причина, и защото всяка кюрдска организация многократно е признавала кюрдската роля в арменския, асирийския, езидския и гръцкия геноцид и изразява разкаяние, отношения между Арменците и кюрдите са изключително сърдечни. Това трябва да служи като пример за християнски мюсюлмански отношения. В свят, в който Иран е в противоречие с всичките си мюсюлмански съседи, Армения и Иран имат възможно най -добрите отношения. Взаимното доверие, уважението един към друг културата, религията, се изплатиха. Нещо за размисъл.

  • Е, пак отиваме тук, още един панперсийски, благодаря на Бога източниците на история имат достъп, вие се постарахте да смесите лъжите си с известна истина, бихте ли обяснили, ако земята е само за арменци, които зорастарианските знаци правят в дерин койо например , или това огромно население от кюрди, за които твърдите, че са възнаградени за сътрудничеството им при убийството на арменци, откъдето са дошли? Или кой беше шиик саид пиран, който спаси почти хиляди алави кюрди и арменци от геноцид? Това е да замърсиш това, което се опитваш да направиш.

  • Отлично и добре обмислено. Наистина харесвам начина, по който събрахте тази мисъл.

   Ако наистина погледнете всички тези проблеми, виждам само как британците продължават да разделят и завладяват нашите хора, земи и природни ресурси. Всеки проблем в този регион директно насочва към плановете им да предизвикат хаос и разделения сред нашите хора. Всичко за масло.

 6. Голямото предизвикателство е да разпознаем, разберем и настаним вътрешните отношения на различни древни племенни култури и да се отнасяме с всички с любезност.

Вижте повече за: ,