Разлики между глупак, отрепка и глупак

Nerd, Geek, срещу Dork

Ако ви попитам разликите между глупак, отрепка и глупак, може би бихте казали, че всички те са странни и глупави хора. Може би бих се съгласил с теб, че те са странни; те обаче не са глупави. Те са три различни лица, всеки от които има своите уникални характеристики. В тази статия ще развенчаем мислите на всички, че глупаците, отрепките и глупаците са еднакви.

Зубър

В съвременните възгледи един глупак е срамежлив, непривлекателен и ученолюбив човек. Ако искате да си представите външния им вид, те са тези с очила със съответстваща аура „не се приближавай до мен“. Това обаче е само стереотипният външен вид на глупаците. Никога няма да знаеш. Вие самият може да сте глупак - само го криете.

Едно нещо, на което се възхищавам при глупаците, е, че те са силно интелектуални хора. Те винаги искат да научат нови неща, поради което често се срещат в библиотеките, четящи книги. Глупаците предпочитат по -тихо място само с няколко души, тъй като са социално неудобни, но умни личности. В този смисъл глупаците изглеждат пренебрегнати личности, но не се срамуват от това. Вместо това те използват свободното си време за усвояване на нови технически умения.

Маниак

Отрепка най -често се бърка с глупак, а не с глупак. Отрепки също са хора с висок интелект и те също могат да спортуват с това четириоко ставане. Но докато правя малкото си изследване, отрепки могат да се считат за „по -нормални“ от глупаците. Защо? Дори и отрепки да са на същото интелектуално ниво като глупаците, те не се изолират от обществото. Отрепките са общителни хора.

Друга разлика между отрепка и глупак е, че те имат тази мания в едно или две конкретни хобита. Днешните отрепки обикновено се свързват с технически неща като мобилни телефони и компютри. Тъй като отрепки толкова харесват компютрите, те управляват интернет; но те не са добре свикнали със спорт и друга среда. Можете обаче да бъдете считани за маниак, ако сте обсебени от нещо различно от компютрите.

И така, как наричате тези хора, които се заключват в стаите си и играят с компютърни игри по цял ден? И те ли са отрепки? Мога само да кажа, че те са японските „хикикомори“ или „асоциални“ на английски. Отрепките се фокусират върху всичко, за да увеличат познанията си за техния особен интерес; не като се заключват в стаите си. Отрепките са обсебващи, за да научат за своите специфични интереси, докато глупаците обичат да научават всичко по принцип.

Дорк

Може да наречете тъп човек малко глупав, но аз бих го нарекъл странен. Самият термин изглежда не съдържа положителни неща; но те също са интересни хора. Тъй като глупаците са странни, те имат странна личност. Не можете да кажете какво точно правят.

Дорките обичат да правят глупави неща. С други думи, те могат да разсмеят хората заради техните глупави дейности. Пример би бил нарочно излизане без панталони - само риза и бельо. Смешно е, когато индивид умишлено прави глупави неща; обаче е страшно, когато не са случайни. Може да си мислим, че им липсват някои винтове в главата.

Мисля, че единственото спорно в тази тема е за разликата между глупаците и отрепки, тъй като и двамата са индивиди с висок интелект. Но глупак? Може би можем да включим и глупака в тази тема, тъй като те са хора с висок интелект, когато става въпрос за глупави неща.

Резюме:

  1. Глупаците са умни, но социално неудобни.

  2. Отрепки са умни и общителни.

  3. Дорките са умни в правенето на глупави неща.

6 коментара

  1. това са хората а не перони !!

  2. Да бъдем фактически. Глупаците са по -скоро като глупаци. Ако търсите термин за някой, който има висок интелектуален потенциал (Подушвайки подпухналите ми богати бузи, аз живея като принц.) Са мозъци или гений. Отрепки са харизматични.

  3. Какво тогава е двайб ??

  4. Всъщност Nerd или Dork са най -вероятно да са аспергери или аутисти или да имат друго специфично увреждане в обучението. Маниакът също може да има аспергери, но по -добре да комуникира с много хора от Aspie, които имат мания. Бъдете им приятел, приемете техните странни/странни начини. Помогнете им в нещата, които намират за трудни, те могат да ви помогнат, когато имате затруднения. Споменавате излизането умишлено без панталони/панталони и липсващ винт, да, те имат трудности при обработката.

  5. Nerd или Dork са най -вероятно да са аспергери или аутисти или да имат друго специфично увреждане в обучението. Маниакът също може да има аспергери, но по -добре да комуникира с много хора от Aspie, които имат мания.

    Бъдете приятел и приемете странните им начини, някой ден те могат да ви помогнат.

Вижте повече за: , , , ,