Разлика между Коледа и Коледа

Коледа срещу Коледа

Християните празнуват раждането на Исус Христос всеки 25 декември, известен още като Коледа. Въпреки че точната дата на Неговото раждане не е известна, тя е поставена между 7 и 2 пр.н.е. въз основа на двете канонични евангелия от Новия Завет. Датата е избрана да съвпада с римското зимно слънцестоене и девет месеца от зачеването на Исус. Това е християнски празник, белязан от празници и семейни събирания, на които хората си правят подаръци, особено на децата.

Хората се подготвят за Коледа няколко седмици преди празнуването му. Домовете са украсени с коледни елхи, светлини, имел и коледни сцени. Коледните песни могат да се чуят още през октомври. Бизнесът изпитва повишена активност през това време, тъй като хората купуват нови дрехи и аксесоари за децата си, храна, която да приготвят на Бъдни вечер, и подаръци, които да дават на тези, които обичат.

Всичко това се прави в памет на раждането на Исус Христос, времето, когато Бог изпрати Своя Син, за да спаси света от греха. Въпреки че има много дебати относно точната дата на Неговото раждане, християните обикновено приемат 25 декември като ден на раждането на Исус. Думата „Коледа“ идва от староанглийската дума „Cristes maesse“ или „Христовата маса“, която е написана, за да образува една дума, започваща през 14 век. Произхожда от гръцката дума „Христос“ (Христос) и латинската дума „миса“ (маса).

Думата „Коледа“, от друга страна, се използва като съкращение на думата „Коледа“. Буквата „X“ идва от гръцката буква „chi“, първата буква в гръцката дума за „Христос“ и „maesse“ от староанглийската дума за „маса“. Думата се счита за неформална форма на думата „Коледа“ и като такава не трябва да се използва в официалното писане. Той се използва от 1100 г., написан като „Xpes maesse“. Той се превърна в думата „Коледа“ през средата на 18 век.

Въпреки че думите „Христос“ и „Коледа“ са съкратени в английския език през последните 1000 години, много християни отричат ​​използването на Коледа вместо Коледа, защото изважда „Христос“ от думата, която е предназначена да отбележи Неговото раждане. Той е по -свързан с комерсиализацията на празника, като рекламите го използват широко, защото е по -компактен, кратък и сбит. Въпреки това се пише, но всъщност няма значение, стига хората да знаят какво представлява Коледа.

Резюме:

1. Коледа или Коледа е празникът, който се празнува от християните като раждането на Исус Христос, докато Коледа е съкращението на думата. 2. Думата „Коледа“ идва от гръцката дума „Христос“ и латинската дума „миса“, докато думата „Коледа“ идва от първата буква на гръцката дума за „Христос“ и думата „маса“. 3. Думата „Коледа“ е правописът, най -предпочитан от повечето християни, докато фирмите и рекламите предпочитат да използват думата „Коледа“, защото е по -кратка.

5 коментара

  1. Бизнесът и рекламните агенции трябва да използват думата Коледа такава, каквато е, и да спрат оправданията за кратка форма, ако не крият нищо.

  2. Да, тук е

  3. Бих повярвал, че е умишлено да скрием Христос от картината, когато Той е причината за деня. Врагът знае как да играе картите си нащрек.

  4. Спорът за датата на рождението на Исус е неоснователен. Роден ли е от девица? Да! Кога? Само Господ знае. Йосиф и Мария не казаха. Когато избягаха в Египет, съседите им не казаха на света. Ако цар Ирод знаеше, че нямаше да нареди на армията си да убие Исус и всички негови другари - от един ден до две (2) години. Еремия 31:15 нямаше да се изпълни. Рейчъл нямаше да плаче за децата си без никакво утешение. Така че аргументът е излишен. Празнуваме раждането на нашия Спасител, а не деня на неговото раждане. Период!

  5. Коледа винаги трябва да се уважава като името на празника. Коледа пресича думата Христос от оригинала, използвайки X, което всички знаем какво означава x x нещо. От уважение към нашата християнска вяра и поддържане на духовната стойност и справка името винаги трябва да се изписва Коледа. А сезонът е този на даването на подаръци, както Бог ни е дал подарък, който е неговият син Исус Христос. Комерсиализацията на името омаловажава важността на събитието и насочва децата да пропуснат думата Христос. Бавно ги отдалечава от истината и същността на празничното.

Вижте повече за: